Salata de beouf

Salata de beouf

Salata de beouf

Ingrediente:

Salata de beouf

520g piept curcan
320g morcov
700g cartofi
150g pastranac
150g telina
400g mazare in conserva
5 castraveti murati
Sare dupa gust
Apa pentru fiert zarzavatul si pieptul
1 lingura vegeta

Pentru maioneza
2 galbenusuri
1 lingurita cu varf mustar
Sare dupa gust
Ulei

Gogosar, morcov si castravete, pentru ornat

Mod de preparare:
Curatam si spalam pieptul de curcan.

Salata de beouf

Curatam morcovul, pastranacul si telina si ii spalam impreuna cu cartofii pe care ii lasam in coaja.

Salata de beouf

Punem intr-o oala apa, adaugam 1 lingura de vegeta si o punem pe foc. Cine nu agreaza vegeta, sa o excluda si sa foloseasca sare ca inlocuitor.

Salata de beouf

Punem in oala la fiert pietul de curcan, adaugam si pastranacul, morcovul, telina si lasam sa fiarba 35-40 minute, sau pana sunt fierte atat pieptul cat si zarzavaturile.

Salata de beouf

Salata de beouf

Dupa ce s-au fiert, scoatem zarzavatul si pieptul din oala cu o spumiera, si le punem intr-un strecurator la scurs si racit.

Salata de beouf

Dupa ce s-a scurs si racit, taiem marunt pieptul de curcan.

Salata de beouf

Taiem si zarzavaturile in cubulete marunte.

Salata de beouf

Punem la fiert si cartofii, intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert cam 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem si ii lasam la scurs si racit.

Salata de beouf

Decojim cartofii si ii taiem cubulete marunte.

Salata de beouf

Salata de beouf

Castravetii murati, ii scoatem din borcan, eventual putm sa-I trecem pe sub un jet de apa, ii taiem cubulete marunte si ii punem la scurs.

Salata de beouf

Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.

Salata de beouf

Intr-un castron, punem doua galbenusuri 2 lingurite de mustar, un praf de sare si mixam putin, apoi turnam ulei cu sticla, putin cate putin, mixand incontinuu, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza.

Salata de beouf

Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, le punem toate intr-un castron mare, adaugam sare dupa gust, amestecam, adaugam maioneza (in cantitatea dorita de fiecare) si amestecam din nou.. Atentie nu uitati sa mai pastrati putina maioneza si pentru ornat.

Salata de beouf

Salata de beouf

Salata de beouf

Salata de beouf

Salata de beouf

Dupa ce salatica este gata, o punem intr-un recipient, intindem deasupra un strat subtirel de maioneza si ornam cu castravete, gogosar, morcov sau orice altceva dorim, dupa placul si gustul fiecaruia.

Salata de beouf

Salata de beouf

Salata de beouf

26 de comentarii. Leave new

La multi ani!
Iulia, imi place mult cum ai ornat salatica! Super! Cum ai facut stelutele cele mici? Ai forme asa?

Răspunde

La multi ani, Edith!!!
Multumesc Edith, stelutele le-am facut cu forme de la seturile pentru prelucrat martipanul. Pup!!

Răspunde

Ooof 🙁 Si seturile alea de unde lea-i luat? 😛
Stai in Buc?

Răspunde

Nu Edith, nu sunt din Bucuresti, sunt din Deva, formele sunt de la Wilton, o sa iti trimit pe mail …

Răspunde

buna
dar eu stiu ca salata de BOEUF este din boeuf (vita) si nu din curcan sau alte zburatoare :D. Corecteaza si denumirea pls.
in rest totul arata super! retete minunate! felicitari!

Răspunde

Mary, asa este, la originea ei salatat se face cu carnita de vita, insa foarte multa lume foloseste si carne de pui pentru prepararea ei. Iti multumesc ca mi-ai atras atentia pentru boeuf si nu beouf… corecez acum. Te pup si te mai astept in vizita.

Răspunde

Eu sunt de la Suceava si salata de beouf o facem cu salam sau sunca si in rest cu tot ce ai pus tu.Dar nu cred ca mai conteaza cum o facem, important sa fie gustoasa si sa se manance.

Răspunde

Sanda, asa este, important este sa fie mancarica buna.
Niciodata nu am fost de acord cu cliseele, de genul “reteta asta se prepara doar asa … sau doar asa” eu cred ca in bucatarie ne este permis sa facem combinatii intre ingrediente, sa aducem ceva nou in retete… sunt insa si unele persoane care se pare ca tin neaparat sa fie respectate retetele exact … opinii si opinii. Te pup!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii alaturi de cei dragi tie!!

Răspunde

Fantastic. Arata tare bine si cu siguranta e tare gustoasa salata ta. Si eu fac aceasta salata cu carne de pui sau vita, depinde ce am acasa. Toate variantele sunt bune. Aceasta arata minunat. Imi place mult cun e decorata. Blogul e extraordinar.

Răspunde

Cristina, iti multumesc pentru aprecieri. Ma bucur mult ca iti place site-ul. Te pup si te mai astept in vizita!! Un an nou cu sanatate si impliniri!! La multi ani!!

Răspunde

iulia,ma tot uitam la retetele tale si nu m-am putut abtine sa nu-ti spun ca am facut salata boef la fiecare sarbatoare si ca toata lumea o mananca cu pofta.si ieri,de ziua mea am avut un platou imens, si daca mai aveam inca unul,sigur se manca si acela.toata lumea ma lauda ca fac cea mai buna salata boeuf.iti multumesc ca existi.

Răspunde

Draga Violeta, ma bucur mult ca esti atat de apreciata de familie si prieteni pentru retetele pe care le pregatesti, cu siguranta esti o gospodina desavarsita. Iti multumesc ca vizitezi site-ul si ca te inspiri de aici. Te pup si te mai astept in vizita!!! 😉

Răspunde

super tari stelutele. felicitari pt rabdarea de care dai dovada

Răspunde

foarte buna salatica de boeuf..si eu o fac la fel doar ca mai pun si gogosari murati,e delicioasa.te felicit pt toate retetele,arata super.te pup!

Răspunde

vreau reteta de coliva.

Răspunde

da, asa fac si eu salata doar ca la maioneza facuta in casa adaug si galbenus de ou fiert in cantitate egala cu cel crud. am sa incerc si doar cu oua crude. iti admir blogul si ma inspir intotdeauna inainte de o petrecere cu atat mai mult cu cat locuiesc in italia si vreau sa imi dau gata invitatii. multumesc ca existi

Răspunde

Am incercat si eu, si desi nu am avut telina sau gogosar, mi-a iesit la fel de buna si gustoasa. Multumim de reteta

Răspunde

super salata. te pupppppppp :-bd a iesit super, esti o buna gospodina 😀

Răspunde

vai, ce frumos ai ornat salata. FELICITARI SI SIGUR ASA AM SA O DECOREZ SI EU 😉 SAEBATORI FERICITE

Răspunde

E super! Sa stii ca masa mea de Craciun o sa fie facuta datorita tie!!! Tine-o tot asa! Sarbatori Fericite!

Răspunde

<:-P BUNA, e super reteta ,am facut pentru prima data in viata mea MAIONEZA si vreau sa zic ca mi a iesit ,nici nu ma asteptam sa mi iasa dar…am avut noroc.Mama cand face maioneza se complica cu ou fiert bla bla ..eu am facut ca tine si mi a iesit yupi yupi sunt foarte mandra de mine :* si de tine ca ai acest minunat site.Maine fac tort,incet incet devin o bucatareasa
Multumesc UN AN NOU FERICIT !

Răspunde

tot asa o fac si eu, excelenta!!! :-bd

Răspunde

Un deliciu absolut!!!!!! =P~ =P~ =P~

Răspunde
RODICA STEFANIA STAN
28 iunie 2012 0:14

ACEASTA SALATA, ASHA ORNATA, AM FACUT-O DE ANUL NOU 2010/2011, CAND NEPOTZICA MEA A IMPLINIT UN ANISHOR, LA TAIAT MOTZUL, IN ITALIA. ATATA LE-A PLACUT… NU-SHI MAI LUAU OCHII DE LA ORNAMENT. MII DE MULTZUMIRI PTR. SUGESTII <:-P <:-P :X :-bd SANATATE SHI BUCURII. RODICA SHTEFANIA

Răspunde

super buna! o adevarata gospodina! :X :X :X :-bd :-bd :-bd

Răspunde

de cand, ti-am gasit sitel, nevasta ii geloasa, ca fetia mananca mancare facuta de mine. este foarte bun si noi suntem din orastie, dar stam in spania. la multi ani :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu