Rulouri din piept de pui umplute cu ficăței, garnitură de ciupercuțe și sos de smântână

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Ingrediente:
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Pentru rulourile din piept de pui umplute cu ficatei:
4 piepti de pui dezosati (1kg si 600g)
700g ficatei
2 cepe mari
Sare si piper dupa gust
200ml vin alb
O legatura patrunjel verde
400g mozarrella
6-8 feliute de gogosari in otet

Pentru sos:
400g smantana
2 galbenusuri
70ml Sos Worcester
¼ lingurita amidon alimentar
Sare si piper dupa gust

400g ciupercute

Mod de preparare:
Spalam bine pieptul, indepartam eventualele bucatele de carnita care atarna si il punem la scurs.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Punem gososarul murat la scurs dupa care il taiem julien.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Spalam bine o legatura de patrunjel verde, indepartam coditele si taiem marunt frunzulitele.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Mozarela o taiem bastonase.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Spalam bine ciupercutele si le indepartam codita (puteti lasa ciupercutele si cu codita).
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Curatam ficateii si ii spalam bine sub jet de apa dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Dupa ce ficateii s-au scurs bine, ii taiem in cubulete marunte.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasm la calit.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam ficatelul taiat cubulete, amestecam si il lasam la calit aproximativ 5 – 6 minute, pana isi schimba culoarea.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Dupa 5-6 minute, adaugam peste ficatei 20 – 50 ml vin alb si lasam sa fiarba la foc repede, pana scade vinul.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Intre timp condimentam cu piper si sare dupa gust.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Iar la sfarsit, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si amestecam. Daca, ficateii au iesit prea “baltosi”, ii punem intr-o strecuratoare pentru a scurge surplusul de zaţ.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Luam cate un piept intreg, il punem pe un tocator, iar cu ajutorul unui cutit il taiem in doua, astfel obtinem doua jumatati de piept.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Luam cate o jumatate de piept, o despicam, pe mijloc, cu ajutorul unui cutit, dupa care taiem bucata de piept in doua. Ideea este ca din fiecare piept de pui intreg trebuie sa obtinem 4 fileuri de piept.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Luam fileurile de piept si le batem pe rand, cu ciocanelul, ca pe snitele.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Luam fiecare fileu in parte, il intindem pe o farfurie, il saram si il piperam dupa gust, in mijlocul lui punem o linguta din compozitia de ficatei, apoi un bastonas de mozzarella iar, in final doua bucatele de gogosar.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Incepem sa rulam fileu strans, incepand din partea mai lata. Fiecare rulou puteti sa il prindeti cu o scobitoare, dupa care, dupa care, inainte de a le servi le indepartati scobitoarea. Chiar daca nu toate rulourile va iasa atat de “estetice”, nu va ingrijorati, in cuptor ele se strang iar cand le veti scoate vor arata minunat.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Luam o tava, punem putin ulei, asezam rulourile in tava, printre rulouri punem si ciupercutele, deasupra dam un praf de sare si piper, iar in final mai adaugam pste rulouri si ciupercute un fir subtire de ulei.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Introducem tava in cuptorul preincalzit, si lasam rulourile la prajit pentru 35 – 40 minute, la foc mediu. Mozzarella s-ar putea sa iasa in tava, nu va speriati, nu este un capat de lume, totodata, din cauza ciupercutelor care lasa apa, in tava o sa se formeze suc, ar fi bine ca dupa 15 minute de cand ati introdus tava in cuptor, sa il scurgeti usor in chiuveta, dupa care sa mai dati tava la cuptor inca 15 – 20minute la foc mai rapid. In final vor iesi niste rulouri delicioase pe care le puteti servi chiar si reci a doua zi.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Alaturi de aceste rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, am servit un sos de smantana.
Luam o cratita, punem in ea smantana, galbenusurile, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam ¼ lingurita amidon alimentar, 70ml sos Worcester, amestecam si lasam pe foc pana da de cateva ori in clocot. Adaugam sosul langa rulouri si servim. Mmm… o bunatate.
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la rulouri din pui