Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Ingrediente:

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Pentru rulourile din piept de pui umplute cu ficatei:
4 piepti de pui dezosati (1kg si 600g)
700g ficatei
2 cepe mari
Sare si piper dupa gust
200ml vin alb
O legatura patrunjel verde
400g mozarrella
6-8 feliute de gogosari in otet

Pentru sos:
400g smantana
2 galbenusuri
70ml Sos Worcester
¼ lingurita amidon alimentar
Sare si piper dupa gust

400g ciupercute

Mod de preparare:
Spalam bine pieptul, indepartam eventualele bucatele de carnita care atarna si il punem la scurs.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Punem gososarul murat la scurs dupa care il taiem julien.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Spalam bine o legatura de patrunjel verde, indepartam coditele si taiem marunt frunzulitele.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Mozarela o taiem bastonase.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Spalam bine ciupercutele si le indepartam codita (puteti lasa ciupercutele si cu codita).

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Curatam ficateii si ii spalam bine sub jet de apa dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Dupa ce ficateii s-au scurs bine, ii taiem in cubulete marunte.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasm la calit.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam ficatelul taiat cubulete, amestecam si il lasam la calit aproximativ 5 – 6 minute, pana isi schimba culoarea.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Dupa 5-6 minute, adaugam peste ficatei 20 – 50 ml vin alb si lasam sa fiarba la foc repede, pana scade vinul.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Intre timp condimentam cu piper si sare dupa gust.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Iar la sfarsit, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si amestecam. Daca, ficateii au iesit prea “baltosi”, ii punem intr-o strecuratoare pentru a scurge surplusul de zaţ.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Luam cate un piept intreg, il punem pe un tocator, iar cu ajutorul unui cutit il taiem in doua, astfel obtinem doua jumatati de piept.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Luam cate o jumatate de piept, o despicam, pe mijloc, cu ajutorul unui cutit, dupa care taiem bucata de piept in doua. Ideea este ca din fiecare piept de pui intreg trebuie sa obtinem 4 fileuri de piept.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Luam fileurile de piept si le batem pe rand, cu ciocanelul, ca pe snitele.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Luam fiecare fileu in parte, il intindem pe o farfurie, il saram si il piperam dupa gust, in mijlocul lui punem o linguta din compozitia de ficatei, apoi un bastonas de mozzarella iar, in final doua bucatele de gogosar.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Incepem sa rulam fileu strans, incepand din partea mai lata. Fiecare rulou puteti sa il prindeti cu o scobitoare, dupa care, dupa care, inainte de a le servi le indepartati scobitoarea. Chiar daca nu toate rulourile va iasa atat de “estetice”, nu va ingrijorati, in cuptor ele se strang iar cand le veti scoate vor arata minunat.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Luam o tava, punem putin ulei, asezam rulourile in tava, printre rulouri punem si ciupercutele, deasupra dam un praf de sare si piper, iar in final mai adaugam pste rulouri si ciupercute un fir subtire de ulei.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Introducem tava in cuptorul preincalzit, si lasam rulourile la prajit pentru 35 – 40 minute, la foc mediu. Mozzarella s-ar putea sa iasa in tava, nu va speriati, nu este un capat de lume, totodata, din cauza ciupercutelor care lasa apa, in tava o sa se formeze suc, ar fi bine ca dupa 15 minute de cand ati introdus tava in cuptor, sa il scurgeti usor in chiuveta, dupa care sa mai dati tava la cuptor inca 15 – 20minute la foc mai rapid. In final vor iesi niste rulouri delicioase pe care le puteti servi chiar si reci a doua zi.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Alaturi de aceste rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, am servit un sos de smantana.
Luam o cratita, punem in ea smantana, galbenusurile, condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam ¼ lingurita amidon alimentar, 70ml sos Worcester, amestecam si lasam pe foc pana da de cateva ori in clocot. Adaugam sosul langa rulouri si servim. Mmm… o bunatate.

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei, garnitura de ciupercute si sos de smantana

, , ,
Articolul precedent
Crap la cuptor cu sos de rosii
Articolul următor
Taitei lati cu file de peste si sos de branza

Retete diverse

17 comentarii. Leave new

  • iulia,arata exceptional.sosul worcester il putem inlocui cu altceva sau il gasim in hipermarket-uri?multumesc si sigur voi incerca reteta.

    Răspunde
  • Buna Iulia,ce mai faci?
    Arata super delicios reteta,ca de altfel toate cele prezentate de tine.
    Vriam sa te intreb daca ai pe aici ceva reteta cu ciocolata de casa,pt ca as vrea sa stiu cum o prepari tu.
    te-am pupat si abia astept sa mai trimiti retete pe mail

    Răspunde
  • Foarte aiurea fereastra aia care se deschide peste comentarii… Dar, in fine, o reteta buna si bine documentata. Felicitari.

    Răspunde
  • Violeta, ma bucur ca iti place reteta, sosul worcester il gasesti in hipermarket-uri, spor la gatit si pofta buna!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Oana, multumesc mult pentru aprecieri! Reteta de ciocolata de casa nu am postat-o inca, o am si o voi posta azi, nu prea am timp in ultima perioada ca as avea atatea de postat… Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Evanghelina, ma bucur ca iti place reteta. Referitor la fereastra, chiar nu stiu despre ce fereastra este vorba… poate ma ajuti si imi spui ce fereastra se deschide… Un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • Am incercat reteta si ies niste rulouri delicioase si foarte apreciate…Felicitari pentru reteta, mi-a iesit intocmai si sunt doar o incepatoare!

    Răspunde
  • Beatrice, felicitarile mele pentru reusita!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Extraordinara reteta, au iesit un deliciu ! 😉

    Răspunde
  • Felicitari Geta, pentru reusita!! Puppp!! 😉

    Răspunde
  • Si eu am incercat reteta si au iesit foarte bune rulourile. Multumim!

    Răspunde
  • apreciez foarte mult site-ul tau si retetele tale ma ajuta de fiecare data sa imi surprind prietenul, mai ales ca am inceput sa gatesc de putin timp 😉

    Răspunde
  • corina corina
    13 aprilie 2012 15:35

    complimenti ptr retetele voastre. iti lasa apa in gura numai cit le vezi.. dar sa le mai si faci.. o sa incerc si eu citeva. multumim :-bd

    Răspunde
  • Adelina Elena
    13 decembrie 2012 0:41

    Buna Iulia,

    Felicitari pt retete si iti urez inca de pe acum Sarbatori fericite!! Am si eu o mica intrebare 🙂 As vrea sa fac reteta asta de Craciun dar as vrea sa o mananc atunci proaspat iesita din cumptor. Daca fac rulourile de seara si le las la frigider pana a doua zi cand le bag la cuptor, are ceva?

    Răspunde
  • Va rog, puteti posta o reteta cu sos la fudulii de curcan? Un sos mai bunicel cu o garnituta mai buna, legume, de preferinta.

    Răspunde
  • super…. yummy

    Răspunde
  • O sa fac si eu. Cred ca sunt foarte bune. Multumesc pentru reteta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu