Reteta de la Carmen Hoffmann

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Ingrediente:

Rulouri de vinete cu ricotta

2 vinete
1 cutie ricotta
5 feliute de “prosciutto crudo”
3 linguri parmesan
1 lingura ulei masline
Sare si piper dupa gust
Fire de ceapa verde
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Spalam vinetele le indepartam coditele si le taiem felii pe lung de jumatate de centimetru. Punem feliile de vintete rand pe rand intr-un castron si le saram pe fiecare. Le lasam cu sare timp de 30 minute. Dupa 30 minute, le spalam bine pentru a indeparta cat mai mult sarea si le punem la scurs – putem chiar sa le tamponam cu servetele absorbante.
Cand sunt scurse bine, punem intr-o tigaie cativa stropi de ulei si punem vinetele la prajit si pe o parte si pe alta pana devin rumenii.

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Intre timp pregatim crema cu care vom umple vinetele. Punem ricotta intr-un castron, adaugam feliutele de prosciutto crudo pe care le-am taiat foarte marunt, condimentam cu sare – nu in cantitate foarte mare deoarece atat vinetele cat si feliutele de “prosciutto crudo” sunt destul de sarate, piper si oregan uscat pe care il frecam in palma inainte de al adauga pentru ai stimula aroma. Mai adaugam parmesanul si o lingura de ulei de maslne. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema omogena.

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Dupa ce am obtinut crema de ricotta si feliile prajite de vinete s-au racit, vom trece la formarea si umplerea rulourilor.
Luam o felie de vanata, punem in ea o lingura de crema de ricotta si incepem sa o rulam de la capatul mai lat al feliei. Apoi legam ruloul cu un fir de ceapa verde. La servire le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline.

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

Rulouri de vinete cu ricotta

4 comentarii. Leave new

Este foarte interesanta aceasta retete si cred ca este delicioasa. As vrea sa o fac si eu. As avea nevoie sa imi iasa cam 12-14 rulouri. Poti sa imi spui, te rog, cam ce cantitati ar trebui? Multumesc mult

Răspunde

Florina, din cantitatile precizate la ingrediente ies aproximativ 12 -15 rulouri. Spor la gatit!! Te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

imi place reteta,seamana cu una a mayei ,dar aia era cu branza roquefort,si mi-a iesit prea sarata din cauza cred ca de prosciutto crudo.am sa incerc si reteta ta.

Răspunde

Pansy, ma bucur ca incerci reteta!! Spor la gatit, sper sa fie pe gustul tau!!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu