Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Ingrediente:

Rulada de cascaval cu branza si sunca

300g cascaval
100g unt sau margarina
Sare dupa gust

Pentru umplutura:
500g branza dulce de vaca
120g sunca
½ ardei verde iute
¼ ardei rosu capia sau gras
¼ ardei galben gras
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Luam sunca si o taiem cubulete foarte marunte.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Ardeii ii spalam le indepartam semintele si ii taiem cubulete foarte marunte.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper, dupa gust.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Adaugam peste branza condimentata sunca taiata cubulete.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Adaugam si ardeiul taiat cubulete.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa framantam invelisul ruladei. Dam cascavalul pe razatoarea mica, si-l punem intr-un castron.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Adaugam peste cascavalul razalit untul taiat cubulee, saram daca dorim si consideram ca este cazul si incepem sa framantam cu mana aceasta compozitie, pana se incorporeaza bine ingredientele si obtinem o bila ca “un fel de plastelina”.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Pe masa, sau pe un tocator, untindem o folie alimentara, sau o punga desfacuta si modelam din compozitia rezultata un cilindru.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Incepem sa intindem compozitia intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de 0,5 cm. Intindem mai intai foaia folosindu-ne de maini, apoi cu sucitorul.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Dupa ce am intins foaia, punem pe intrega suprafata a foii umplutura.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Incepem sa rulam pe lung, ajutanu-ne de folia pe care am intins cascavalul. Rasucim usor si foarte strans pana la capat, strangem usor la capete ruloul format si il lasam invelit strans in folia cu care l-am rulat.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Punem rulada rezultata in frigider si o lasam la rece pentru a se intarii cel putin 3 ore. Dupa 3 ore, putem taia rulada felute si o putem servi.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Rulada de cascaval cu branza si sunca

, , , , , ,
Articolul precedent
Oua umplute
Articolul următor
Salata boeuf

Retete diverse

22 de comentarii. Leave new

  • Minunata rulada, cand plec de la serviciu trec pe la tine sa gust si eu putin…mmmmmm.
    LA MULTI ANI !!! Distractie placuta in noaptea dintre ani !!! Te pup !

    Răspunde
  • 🙂 Ginette, multumesc, te astept pe la mine cu toata placerea !!
    La Multi Ani!!! Petrecere frumoasa si tie si sa ai un An Nou asa cum ti-l doresti, cu multa sanatate si realizari!!! Te puup!!!

    Răspunde
  • O ce minunata rulada!arata super!am retinut reteta!

    Răspunde
  • Multumesc Mariana, e bunuta si destul de usor de facut!! Te pupp! 🙂

    Răspunde
  • Foarte fain arata rulada ta, Iulia! Am tot vazut genul asta de rulada.. dar inca nu m-am incumetat sa o incerc 😛

    Răspunde
  • Sa sti ca este foarte buna, sa o incerci, este un aperitiv si gustos si aratos. Pup!!

    Răspunde
  • Julia ,acesta rulada arata 2MINUNAT” si eset pe linga gustoasa si tare de efect.Am facut-o si eu odata.Chiar ca pot sa spun odinioara ca au trecut ceva ani de atunci si am uitat total de ea.
    Stiu ca o gasisem intr-o revista reteta si nu iimi mai amintesc in care.De aceea o voi copia pe a ta si cu proxima ocazie  o voi pune in practica.
    Sa va fie de bine si multumesc mult pentru reteta si pozele reusite cu ea!
    Cu prietenie
    Laura S.

    Răspunde
  • Laura S, multumesc mult pentru aprecieri!!! Sa sti ca este o reteta de aperitiv foarte buna, arata intradevar foarte bine, este aspectuasa si chiar usor de facut. Ma bucur ca ti-am reamintit de ea!! Te puup!!

    Răspunde
  • Usor de preparat si delicioasa ! Sotul meu a fost foarte incantat de ea.

    Răspunde
  • Laura S, este intr-adevar delicioasa si tare usor de pregatit!! Ma bucur ca v-a placut!! Pupici!! 🙂

    Răspunde
  • tot le petrecerea fetitei mele am facut si aceasta rulada ,care pe langa faptul ca arata extraordinar este si delicioasa cum spune fetia mea.nu degiaba am zis ca multe din retetele tale sunt pe placul meu

    Răspunde
  • Ma bucur tare mult ca va place rulada, draga Cremona!! Te puppp si pe tine si pe scumpa ta fetita!! Un week-end frumos va doresc!! 😉

    Răspunde
  • hmmmm….arata foarte bine…..felicitari!!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc Karina, este si foarte gustoasa!! 😉

    Răspunde
  • Buna draga mea, caut aceasta reteta de ani de zile si dau de ea din intimplare. Retete care se transmit din mama in fiica (aici din matusa in nepoata) ar fii trebuit dar nu am mai avut timp. O fac chiar acum si invit pe toti pofticiosii si mincaciosii la o bucatica. Pup mult, Nina

    Răspunde
  • Nina, ma bucurca ai gasit reteta pe care o cautai! Sper sa iasa pe gustul tau!! Te pup si astept vesti de la tine, cum a fost!! 😉 😉

    Răspunde
  • 😉 😉 😉 😉 😐 😐 😐 😕 😕 😕 😕 😕 😕 🙄 🙄 🙄 🙄
    FF interesanta rulada, shi ushor de realizat. Poate o voi face la revelion… 2010-2011.
    Am mai citit o rulada cu cashcaval, dar era mai complicata, foaia, (parca in Culinar.ro)
    FEICITARI
    UN CRACIUN FERICIT, CU UN MOSH CRACIUN INCARCAT DE CADOURI DORITE, SHI UN SFARSHIT DE AN BUN, CU DE TOATE PE MASA, CU BUCURII, REALIZARI, SA FII IUBITA,
    DOAMNE AJUTA.
    AMIN
    SHTEFANIA ITALIA

    Răspunde
  • Am facut si eu azi pentru sarbatori…a iesit minunat…!!!

    Răspunde
  • USOR DE PREPARAT, SOTIA A FOST FOARTE INCANTATA DE ACEASTA RETETA – EU SUNT BUCATARUL. E BINE SA STITI
    :-bd

    Răspunde
  • Buna Iulia,

    Astazi am incercat aceasta rulada, toate bune si frumoase, gustul ok, doar ca mie nu mi-a iesit aluatul de cascaval, sa-i spunem asa. Adica mie mi s-a facut, ca o crema, pe care am putut sa o intind doar cu degetele, nici vorba de sucitor. Am reusit sa o rulez, chiar f bine, nu am mai facut niciodata vreo rulada in viata mea. Doar ca la taiat, la fel, e moale. Am sperat ca se va mai intari untul din aluat, si va sta teapana. Doar cu lingura o pot manca. In rest, e fff buna. Stii oare ce as putea imbunatati la ea? Sau cu ce am gresit?

    Răspunde
  • Aceeasi problema am avut-o si eu cu cascavalul. L-am pus un pic in congelator, dar tot greu l-am intins. Ce tip de cascaval si unt s-au folosit? Trecand peste aceasta neplacere, aceasta rulada este, citez o prietena draga: “curcubeu in cerul gurii” 😀 😀 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns la andrei Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu