Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Ingrediente:

Rulada aperitiv

Pentru blatul de rulada:
5 oua
70g faina
20g amidon alimentar
100g maioneza
Sare si piper dupa gust
75g unt
Masline negre rondele
Patrunjel verde

Pentru umplutura:
450g crema de branza Almete cu smantana (puteti orice alta crema de branza va place)
130g sunca Sissi
1 ardei gras rosu
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Taiem untul cubulete.

Rulada aperitiv

Rondelele de masline le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Rulada aperitiv

Spalam patrunjelul verde si il tocam foarte, foarte marunt.

Rulada aperitiv

Taiem sunculita cubulete.

Rulada aperitiv

Spalam ardeiul gras il tocam cubulete.

Rulada aperitiv

Incepem sa pregatim unplutura. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam peste ardeiul gras tocat marunt, sunculita toccata marunt, condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam maioneza si incepem sa amestecam totul, pana obtinem o compozitie omogena.

Rulada aperitiv

Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa pregatim blatul de rulada. Spargem 5 oua intr-un castron si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma.

Rulada aperitiv

In spuma de oua adaugam cubuletele de unt, maioneza, condimentam cu piper sis are dupa gust si mixam din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet.

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, pana se inglobeaza totul bine si obtinem compozitia finala.

Rulada aperitiv

Tapetam o tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 24-38cm), tapetati si marginile tavii, iar daca nu stau in sus, ungeti putin tava cu ulei, apoi puneti hartia de copt. Turnati in tava comozitia pentru blatul rulazii si nivelati usor cu o spatula.

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Pe toata suprafata compozitiei din tava puneti randuri de rondele de masline. Si ici colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt.

Rulada aperitiv

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul rulazii timp de 10 minute la 200 grade Celsius, atentie, supraveghiati sa nu se arda.

Rulada aperitiv

Intre timp, pana se coace blatul, luam un prosop de bucatarie si il umezim putin. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor, foarte rapid punem deasupra tavii un tocator mare de lemn, intoarcem tava cu fundul in sus si scoatem blatul pe tocator.

Rulada aperitiv

Mutam apoi usor blatul, fara sa il rupem pe prosopul umezit si il rulam strans, cat este inca fierbinte. Il lasam rulat in prosop, pana se raceste complet. Atentie, blatul rulazii trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa incepem sa rulam, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.

Rulada aperitiv

Dupa ce s-a racit blatul rulazii, il desfacem din prosop, il ungem uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza pe care am facut-o in prealabil si incepem sa il rulam strans, pana obtinem o rulada.

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Intindem o folie de celofan pe masa, mutam cu grija rulada pe folie si incepem sa rulam folia pe rulada strans. Punem rulada la rece si o servim dupa cel putin 5-6 ore, timp in care o lasam sa se inbine gusturile si sa se fixeze mai bine.

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

,
Articolul precedent
Tartine cu pasta de sardine
Articolul următor
Drob de miel

Retete diverse

37 de comentarii. Leave new

  • mihaela idriceanu
    29 decembrie 2009 13:42

    vai iulia, m-ai innebunit zilele astea! eu am o pasiune pt aperitive, iar ale tale sunt…… 😯 (daca ma intelegi ce vreau sa zic!) Pup pup, multumesc pt mail si urari!

    Răspunde
  • Arta culinara Pura!
    Un “alunecus usor” in noul an. La multi ani cu bucurie si multa sanatate! Cami

    Răspunde
  • super cette recette!
    Et super photos..bravo!
    Je peux te demander comment tu mets ton nom (pour ne pas copier) dans la photo?
    merci et bonne année!! 😆

    Răspunde
  • Mihaela, ma bucur ca iti place aperitivul meu!! Te pup!! Iti doresc Un An Nou cu sanatate, fericire, impliniri si multe bucurii! La multi ani!!

    Răspunde
  • Multumesc, Cami! La multi ani!!

    Răspunde
  • Lory, I have aplied a pattern on photos, made with Adobe. Thanks for your visit! Happy New Year!!

    Răspunde
  • trebuie sa fie tare bun mai ales ca branzica Almette e foarte gustoasa ,plus sunca,ardel, mmmmmm sigur am sa o incerc.

    Răspunde
  • Draga Iulia, as dori sa incerc sa fac rulada, dar am a problema, nu vad ce cantitate de maioneza trebuie sa pun in umplatura. Te rog, ajuta-ma.
    Imi place foarte mult site-ul, si retetele superbe!
    Iti doresc An Nou fericit! La multi ani! Ari din Budapesta

    Răspunde
  • Sanda, rulada asta este un aperitiv tare gustos, incearca-l cu incredere. Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Ari, ma bucur ca iti place site-ul, iti multumesc pentru vizita. In umplutura am pus 2 linguri de maioneza, cat sa-i dea un gust mai bun, poti pune mai multa daca iti place cu mai multa. Te pup!!! La multi ani!!!

    Răspunde
  • Multumesc, Iulia!

    Răspunde
  • Cu toata placerea, Ari! O saptamana frumoasa!!

    Răspunde
  • Draga mea Gourmandine,
    am preparat dintre retetele tale: budinca de branza cu stafide, pancakes (clatite americane), ciuperci umplute, cozonac – concluzia sotului meu: excelent! Multumesc din inima! Te voi consulta mereu! Sa ai o saptamana grozava!

    Răspunde
  • Ariadna, ma bucur mult ca ai incercat atatea retete!! Felicitari pentru reusita, esti o gospodina grozava!! Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • 😀 salutari!!!multe multumiri pentru gospodinele care posteaza aceste retete delicioase.am facut si eu rulada .este foarte nuna si are un aspect deosebit.sunt impresionata !!!multumesc.

    Răspunde
  • Iulia, o sa innebunesc complet uitandu-ma la retetele tale. Imi fac top, pe care sa le fac si in ce ordine… 😀 Am reprodus cateva, dintre cele mai interesante, iar mama ma tot intreaba de unde vin cu retetele astea, ca nu se mai poate asa: nimeni nu mai slabeste, nimeni nu se poate abtine, pana nu mancam tot. Sunt irezistibile. Numai cuvinte de lauda! Nota 10+++ pt: idei ingenioase, aspect deosebit, retete sanatoase, ingrediente accesibile – ordinea nu conteaza!

    Răspunde
  • Indralady, ma bucur ca ai incercat reteta si ca esti incantata de ea!! Felicitari pentru reusita!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Draga mea Mihaela, iti multumesc mult pentru aprecieri! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele de pe site. Spor la gatit si te mai astept in vizita. Poate imi trimiti si cateva poze cu ce ai preparat sa le punem pe site la sectiunea “Retete incercate de voi”. Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc! 😉

    Răspunde
  • Iulia, in seara asta te-am descoperit, ai niste retete deosebite, nu mai zic ca si eu sunt pasionata de aperitive, iar rulada asta m-a dat pe spate, o voi incerca cu siguranta la primul eveniment important! 🙂

    Răspunde
  • Ionela, multumesc mult, ma bucur ca iti plac retetele de pe site. Te pup si spor la tot ceea ce alegi sa gatesti!!

    Răspunde
  • imi place foarte mult cum arata rulada ta si as vrea sa o incerc si eu dar am o intrebare ptr tine maioneza unde se pune in umplutura sau in blat?in rest ii foarte simpla si cred ca fff buna.pup 🙄

    Răspunde
  • Danu, maioneza se pune si in blat si in umplutura, asa cum scrie in reteta. Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • am ales cateva din retetele tale pentru ca peste trei zile este ziua mea si am cativa invitati la masa. sunt o mare fana a aperitivelor, asa ca sper sa-mi iasa tot ceea ce mi-am propus. multumesc pentru publicarea acestor retete care arata minunat si o sa va scriu cum au iesit! 😉

    Răspunde
  • doar doua cuvinte am de spus: foooooarte bune 🙂

    Răspunde
  • Buna tuturor.Am o intrebare,se poate inlocui branza cu pate de ficat,am mancat la cineva dar cu pate si era f buna.Multumesc!

    Răspunde
  • as vrea sa stiu dak pot inlocui maioneza cu altceva…arata foarte bine si sigur e delicioasa dar nu prea agreez maioneza…

    Răspunde
  • Draga Iulia, retetele tale sunt nemaipomenite si esti o adevarata sursa de inspiratie. M-am oprit la aceasta reteta pentru ca imi place mult si as vrea sa o pregatesc pentru musafirii mei de Craciun, doar ca am o mica nelamurire. Eu nu traiesc in Romania si aici unde traiesc nu gasesc amidon alimentar, de aceea te rog frumos sa imi spui cu ce as putea sa il inlocuiesc sau cel putin care e rolul lui, de a ingrosa compozitia ruladei sau de a face sa creasca. Multumesc frumos anticipat si ar fi nemaipomenit daca mi-ai raspunde in timp util, inainte de ajunul Craciunului. Sarbatori fericite, multa sanatate si Doamne ajuta!

    Răspunde
  • minunata rulada , am s-o incerc si eu
    cat de curand, felicitari

    Răspunde
  • 🙄 😉 ffffff bune toate retetele felicitari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  • Excelente aperitivele! Am facut de Pasti Rulada de branza si Rulada aperitiv. Musafirii mei au ramas ” woww”!!! Inca o data felicitari, retetele tale sunt minunate si o adevarata sursa de inspiratie pentru gospodine. De cand am descoperit acest site, il deschid aproape zilnic pentru a vedea ce gatesc in acea zi. Imi doresc sa gatesc toate retetele tale. 10++++++

    Răspunde
  • La blat se pune maioneza, si la umplutura la fel? asa reiese.

    Răspunde
  • Buna. vreau sa va zic k si eu am incercat reteta, e foarte buna, numai ca mie nu mi-a iesit blatul prea bun… am respectat toate ingredientele, l-am pus in cuptor iar dupa 3-4 minute a inceput sa se umfle si sa faca cocolase… (sa fie oare din cauza maionezei sau din cauza untului??…). pana la urma i-am dat o forma de rulada, dar nu cea care trebuia… as vrea sa-mi ziceti ce anume sa fac pt viitor la aceasta rulada ca sa imi iasa blatul.. va multumesc anticipat…. Toate cele bune.

    Răspunde
  • la umplutura nu scrie cata maioneza

    Răspunde
  • cel mai super site de retete culinare,nici nu stii ce sa mai gatesti cand intri aici pentru ca toate arata super,ca e o reteta de prajitura sau de nu mai stiu ce mancare totul arata super.felicitari :-bd

    Răspunde
  • =P~ Multumesc de reteta, o voi incerca de Craciun… asa ca Sarbatori Fericite!!!! =P~

    Răspunde
  • Loredana barb
    6 iunie 2013 23:22

    As vrea sa fac aceasta rulada dar nu stiu cate portii iesa, eu am 14 invitati, ar trebui sa fac 2 rulade? multumesc

    Răspunde
  • Buna, Rulada a iesit delicioasa dar si foarte aspectoasa 🙂 Musafirii au fost foarte incantati. Multumesc pentru idee.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu