Rodia nu se cultiva în tara noastra, dar are o arie destul de raspândita, pentru a asigura exportul spre toate tarile care o solicita. Creste în Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, partea de nord a Indiei, Caucaz, Malayezia, Spania, California, Arizona, sudul Italiei, al Greciei, nordul Africii, precum si în alte zone.

Suc de rodii

Ingrediente:

rodii
miere

Suc de rodii

Mod de preparare:
Se taie o rodie în jumatate, se pune într-un castron cu apa, la temperatura camerei.
Bagam mâinile sub apa, îndepartam semintele din jumatatile de rodie, mentinându-le sub apa.
Scoatem din vas cojile si membranele fructelor, astfel ca sa ramana doar semintele. Le strecuram, le punem într-un blender si le mixam pana ce amestecul devine siropos.
Din nou, strecuram printr-o sita fina, pasam (cu ajutorul unei linguri) ca sa obtinem cât mai mult suc.
In final, se adauga o ceasca de apa si se amesteca. Dupa gust, putem pune putina miere.

Suc de rodii

, ,
Articolul precedent
Sărbătorile de Paşte
Articolul următor
Mere uscate, la cuptor

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu