Retetele cu Cardamom – Breviar culinar

Cardamom

Cardamomul este, poate, cea mai vechie mirodenie din lume. De aceea, este un ingredient scump, după şofran şi vanilie. De la cardamom se folosesc seminţele, care se păstrează în fructul nedesfăcut, altfel îşi pierd aroma foarte repede. In păstăile închise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este mai fin decat cel al cardamomului negru.

În gastronomie, este folosit la aromarea pilafurilor şi la mâncărurile pe bază de curry. În ţările arabe, această mirodenie e adăugată la cafele sau ceaiuri dulci şi puternice, ca semn de generozitate şi ospitalitate. Nord-europenii aromează pâinile, preparatele de patiserie şi dulciurile, oferind un gust deosebit budicincilor, îngheţatelor sau altor deserturi cu orez sau fructe coapte.

Merge foarte bine pus în compoziţia reţetelor preparate cu: ienibahar, chimen, chili, coriandru, muștar, fenicul, boia, ghimbir, piper, anason stelat, scorțișoară, nucșoară, vanilie, lemn dulce, coajă de portocală, lemongrass, tamarind, turmeric.

,
Articolul precedent
Happy Halloween 2015
Articolul următor
Curcuma in bucatarie – Turmericul sau Sofranul indian

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

  • N-am avut ocazia sa-l folosesc in gastronomie, dar l-am intalnit foarte des in parfumuri. Nu e de mirare prezenta lui acolo, fiind foarte aromat, merge extrem de bine in parfumurile gourmande.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu