Moussaka grecească de vinete cu cașcaval ras și sos Bechamel

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Ingrediente:
Moussaka greceasca de vinete
4 vinete mari
1kg cotlet de porc (carne tocata)
2 cepe mari
200 ml vin alb sec
6 rosii medii
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru sosul bechamel:
6 linguri rase faina
3 lingur rase margarina
250ml lapte
1 ou
1 lingura rasa zahar tos
1 lingurita sare

Cascaval ras pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Punem intr-o cratita apa si o punem pe foc sa dea in clocot, cand a dat in clocot introducem rosiile in apa clocotita si le lasam pana incepe sa crape pielita pe ele.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Apoi, scoatem rosiile pe o farfurie si le decojim de pielita.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Taiem rosiile cubulete.
Moussaka greceasca de vinete
Tocam cotletul de porc.
Moussaka greceasca de vinete
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Moussaka greceasca de vinete
Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pentru a se cali.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam carnea toccata si o lasam la prajit impreuna cu ceapa pentru 15 minute.
Moussaka greceasca de vinete
Dupa 15 minute, adaugam vinul si rosiile decojite si taiate cubulete.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Condimentam cu sare si piper si lasam totul pe foc, la fiert pana scade.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Spalam vinetele, le indepartam coditele si le taiem in lung in felii de 0,5cm grosime.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Le punem intr-un castron, in straturi si le dam un praf de sare peste fiecare strat. Le lasam in sare 30 minute, pana se inmoaie putin.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dupa jumatate de ora, spalam feliile de vinete sub un jet de apa si le punem la scurs intr-un strecurator.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dupa ce s-au scur vinetele, luam o tigaie punem putin ulei la incins si prajim fiecare felie de vanata pe o parte sip e cealalta. Dupa ce le scoatem din tigaie lle punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, incepem sa montam musacaua.
Luam un vas termorezistent, fara sa-l ungem, asezam un prim strat felii de vinete, adaugam un strat de carne si condimentam cu piper(atentie, cantitatea de carne o impartim in trei parti egale, pentru ca vom avea nevoie de trei straturi de carne).
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Peste stratul de carne, adezam din nou, un strat de felii de vinete, apoi carne si piperam.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Urmreza un alt strat de vinete, carne si piper.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Deasupra, urmeaza un ultim strat de vinete.
Moussaka greceasca de vinete
Dupa ce am asamblat musacaua, pregatim sosul béchamel pe care il vom turna deasupra.
Intr-o cratita punem 3 lingur rase de margarina, dup ace margarina se topeste, adaugam 6 linguri rase faina, amestecam si lasam faina sa se rumeneasca putin.
Moussaka greceasca de vinete
Adaugam apoi 250ml lapte si lasam sosul sa fiarba pana incepe sa se ingroase putin.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Adaugam si 1 lingura rasa zahar tos si 1 lingurita sare.
Moussaka greceasca de vinete
Daca s-au format cocoloase, puteti utiliza mixerul vertical, astfel ve-ti obtine un sos foarte fin.
Moussaka greceasca de vinete
Batem un ou intreg intr-un castron si il adaugam in sosul béchamel, lasat putin la racit in prealabil.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dupa ce am terminat de facut sosul, il adaugam peste musaka, pe intrega suprafata.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dam cascavalul pe razatoarea mica si il presaram deasupra musakalei pe toata suprafata.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Dam musakaua la cuptor pentru 20-30 minute, pana musakaua se rumeneste la suprafata.
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete
Moussaka greceasca de vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la bechamel, carne tocata pentru mousaka, moussaka, musaca