Friptură de iepure la cuptor

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Ingrediente:
Friptura de iepure la cuptor
1 iepure
Ulei pentru uns

Pentru marinata:
1 ceapa
1 morcov
5 catei usturoi
1 lingura vegeta

Pentru pasta cu care ungem iepurele
1 lingura margarina
2 linguri ulei de masline
1 lingura vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:
Intr-un castron punem 1 litru apa, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate felii si condimentam cu vegeta.
Friptura de iepure la cuptor
Punem carnea in aceasta marinata si o lasam in frigider pana a doua zi.
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Inainte de a o pregati, scoatem carnea din marinata si o lasam la scurs 10 minute intr-o strecuratoare.
Friptura de iepure la cuptor
In alta strecuratoare punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost si ele in marinata.
Friptura de iepure la cuptor
Luam un bol, punem un el doua linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boia dulce de ardei, piper si sare si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Ungem o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta din margarina si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru 1 ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Aceasta friptura de iepure o putem servi langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 600 ml apa, condimentam cu vegeta(daca nu consumati vegeta o excludeti din reteta) si sare dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20 minute, dupa care este gata de servit..
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor
Friptura de iepure la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.