Bruschete cu vinete, roșii, și brânză

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Ingrediente:
Bruschete cu vinete si rosii
2 vinete
Ulei
Sare
Rosii
Felii de paine pentru prajit
Branza Gorgonzola
Iaurt

Pentru sos:
50ml vin
Sucul de la 1/2 lime (sau lamaie)
3 catei de usturoi
3 fire de patrunjel verde
4 lingurite de iaurt
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Spalam patrunjelul si il taiem foarte marunt.
Bruschete cu vinete si rosii
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Bruschete cu vinete si rosii
Intr-un bolulet stoarcem lime-ul, adaugam patrunjelul maruntit, vinul, usturoiul dat pe razatoarea mica, sarea si amestecam.
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Amestecul obtinut il mixam cu blenderul vertical, pana obtinem un fel de sos fin.
Bruschete cu vinete si rosii
Adaugam in sosul obtinut, iaurtul si amestecam pana la omogenizare.
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Rosiile le spalam si le taiem feliute potrivit mai grosute.
Bruschete cu vinete si rosii
Incingem o tigaie gril, o ungem cu foarte putin ulei si punem feliutele de rosii la frajit, pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurioara.
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Vinetele, le spalam, le indepartam coditele (ATENTIE, nu le curatam de coaja) si le taiem rondele.
Bruschete cu vinete si rosii
Luam un castron, si incepem sa cladim vinetele in straturi iar intre fiecare strat presaram sare. Lasam vinetele 30 minute la odihnit pana lasa apa.
Bruschete cu vinete si rosii
Dupa 30 minute, punem vinetele sub jetul de apa si le spalam bine.
Bruschete cu vinete si rosii
Le stoarcem in pumn, fara a le avaria, fara a le rupe si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Bruschete cu vinete si rosii
Cand sunt sufficient de scurse, presaram deasupra lor o pelicula fina de ulei.
Bruschete cu vinete si rosii
Incingem o tigaie gril si punem vinetele la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos, dupa cere le scoatem intr-o strecuratoare in care punem initial servetele de hartie, pentru a extrage mai bine surplusul de ulei.
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Prajim feliile de paine si le dam forma dorita, eu le-am taiat cu o forma rotunda, daca le serviti in familie si nu este neaparata nevoie sa faceti impresie, e mai bine sa lasati intregi feliile de paine prajita, pentru a nu risipii bucatile care cad din diversele taieturi.
Bruschete cu vinete si rosii
Cand avem totul pregatit, incepem sa asamblam bruschetele.
Luam cate o rondea de paine prajita, o ungem cu sosul pregatit mai inainte, punem peste o felie de rosie prajita pe gril, apoi o felie de vanata si din nou o felie de rosie. Deasupra presaram cateva bucatele de branza Gorgonzola si acoperim usor cu o lingurita de iaurt. La final, in varf se poate orna cu o frunzulita de marar sau patrunjel. Se servesc atat reci, cat si proaspete, cand painea este proaspat prajita si are acea mireasma imbietoare. Sunt absolut deliciase.
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii
Bruschete cu vinete si rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la branza cu rosii, bruschete, vinete