Reteta italiana de gogosi, preparata in diferite stiluri.. romanesti

Prima reţetă oficială a acestor gogoşi, Zeppole Di San Giuseppe, o putem găsi în Tratatul de bucătărie teorie şi practică al celebrului gastronom Ippolito Cavalcanti,  Duce de Buonvicino.

Reţeta clasică, sugerată de Cavalcanti, implică utilizarea câtorva ingrediente: făină, apă, un pic de lichior de anason, vin Marsala sau vin alb, sare, zahăr și ulei pentru prajit.

Cele două reţete, preparate în mod diferit, le puţeţi găsi mai jos:

https://gourmandine.ro/zeppole-di-san-giuseppe-gogosi/

Zeppole Di San Giuseppe

https://gourmandine.ro/zeppole-di-san-giuseppe-gogosi-varianta-2/

Zeppole Di San Giuseppe

, ,
Articolul precedent
Ardeii umpluti versus ciorba de ardei umpluti
Articolul următor
Pagina principala cu retete Gourmandine

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu