Pulpe crocante la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocante la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Ingredinete:

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pentru pulpe crocanta la cuptor:
1kg si 200g pulpe de pui dezosate si fara piele
270ml lapte
3 oua
170g faina
200g pesmet
450g cascaval Dalia
Sare si piper dupa gust

Pentru cartofii prajiti:
1kg cartofi
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Reteta este foarte simpla si SUPER delicioasa.
Curatam si spalam pulpele de pui dezosate. Taiem fiecare pulpa in 2 astfel ca bucatelele de carnita sa fie mai mici si sa se faca mai repede.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Intr-o farfurie spargem 3 oua, adaugam laptele, condimentam cu piper si sare dupa gust si batem compozitia cu un tel dau cu o furculita pana se omogenizeaza.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Intr-o alta farfurie punem cascavalul pe care in prealabil il dam pe razatoarea mare, iar peste adaugam pesmetul si amestecam pana omogenizam complet.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Iar in cea de a treia farfurie vom pune faina pe care o vom amesteca cu sare dupa gust.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Toate acestea fiind pregatite incepem sa dam pulpele rand pe rand, pe ambele parti, mai intai prin faina.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Urmeaza sa trecem pulpele pe ambele parti prin ou.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Iar in final dam bucatelele de pui, pe ambele parti prin cascaval. Cu cat este mai mult cascaval pe bucatelele de pulpe, cu atat gustul va fi mai extraordinar, eu nu m-am zgarcit si am pus din abundenta, iar finalul a fost tare gustos.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpele pregatite astfel le asezam intr-o tava pe care in prealabil o tapetam cu foaie de copt, dupa care introducem pulpele in cuptorul incins si le lasam circa 15-20 minute pe o parte, pana se rumenesc usor (nu le lasati mai mult de 20 minute pentru ca se va arde cascavalul).

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpele si pe cealalta parte si le mai lasam la rumenit inca 15 – 20 minute la cuptor. Fiecare poate lasa la copt pulpele, dupa preferinte, mai putin sau mai mult.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Dupa ce timpul de coacere s-a scurs, scoatem pulpele din cuptor si le servim, eu le-am servit alaturi de cartofi prajiti, sunt dementiale. Puteti sa le serviti insa alaturi de orice sau simple chiar langa o salatica. Cascavalul le da un gust minunat, iar sub acea crusta veti savura o carnita frageda si suculenta…. mmm. Daca raman si pentru a doua zi, le puteti incalzi in cuptorul cu microunde.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Langa pulpite, asa cum am spus si mai inainte am facut o garnitura de cartofi prajiti care s-a potrivit de minune. Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Ii taiem feliute.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Si ii punem la prajit intr-o cratita cu ulei incins, unde ii lasam pana devin aurii. Dupa ce cartofii s-au rumenit, ii scoatem din ulei ii saram si ii servim.
Pentru a se inmuia putin, puteti sa ii scoateti intr-un castron, ii sarati si ii acoperiti pentru 5 minute cu un capac sau cu o farfurie.

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Pulpe crocantă la cuptor cu cartofi prăjiţi

Reteta preluata de la Edith

, , ,
Articolul precedent
Pui ţigănesc la pungă
Articolul următor
Sticky pork belly with baked potatoes – Piept de porc lipicios cu cartofi copti

Retete diverse

40 de comentarii. Leave new

  • Absolut superbe pozele cu produsul final! Imi vine sa ma apuc acum sa fac pulpe la cuptor. 🙂

    Răspunde
  • Sa va fie de bine,Iulia. Super ti-au iesit 🙂
    Superbe pozele, ai schimbat aparatul? 🙂

    Răspunde
  • Very nice and delicious recipe.
    I am fascinated again –
    Congratulations, Diana

    Răspunde
  • Magnifique, très joli tutoriel, bravo

    Răspunde
  • arata superb , dar intrebarea mea este la ce temperatura este cuptorul , eu stau in suedia si cuptorul este pe gradatie la curent electric
    la 180 de grade e bine ? sau se ard? … ma poti ajuta?

    Răspunde
  • Vreau sa te felicit inca o data pt multitudinea de retete minunate pe care ni le impartasesti si noua. Explici atat de bine incat e imposibil sa nu poti invata. Poate vei scoate o carte si pt noi incepatoarele, in care sa ne initiezi in arta gatitului.
    Multa bafta in continuare si numai bine. Abia astept si alte retete prezentate de tine.
    Pupici

    Răspunde
  • Excelent amestecul de pesmet cu caşcaval! Bravo! Îl folosesc şi eu, mai ales la Pui Parmigiana. Ai încercat şi cu o branză mai veche, mai tare, mai apropiată de parmezan? Parcă să zic că se topeşte mai bine, nu se întinde ca un caşcaval şi aroma e clar diferită! Spor!

    Răspunde
  • Diana, sunt absolut minunate. Carnita ramane atat de frageda, iar crusta de cascaval are un gust foarte bun. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Multumesc mult, Edith, atat pentru laude cat si pentru delicioasa reteta! Puppp!! 😉

    Răspunde
  • Diana, thanks, try the recipe is delicious!! Greatings from Romania!

    Răspunde
  • Colargol, merci beaucoup! 😉

    Răspunde
  • Cristina, draga, imi cer scuze ca am intarziat atat de mult cu raspunsul, din pacate eu nu coc la cuptor electric, doar daca incerci si iti vei da singura seama … chiar imi pare rau insa nu vreau sa ma lansez in sfaturi pe care nu le cunosc si nu le-am experimentat niciodata. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Draga Oana, esti o draguta, iti multumesc mult pentru cuvintele tale frumoase, ma bucur mult ca iti place site-ul si ca te poti ajuta de el… cat despre carte, nu am ajuns la o asa performanta incat sa scot o carte, mai degraba pe acest site prezint si eu cateva din “experimentele” mele in bucatarie si imi dau interesul sa ajut cat pot de mult prin explicatii cat mai exacte la fiecare reteta in parte. Te pup si te mai astept in vizita! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉 🙂

    Răspunde
  • Copolovici, iti multumesc mult pentu vizita si imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului meu! Cu branza veche nu am incercat, voi tine cont de sfatul tau, iar cu proxima ocazie voi folosi cu siguranta, chiar m-ai facut curioasa…
    Cat despre URL, el se pastreaza.
    Intr-adevar intai se face o trimitere spre o pagina speciala de comment unde este afisata intreaga activitate a fiecarui vizitator in parte, care a comentat pe acest site, insa acolo URL-ul este cel introdus de acela care a facut comentariul si duce direct la adresa specificata… mai exact este vorba de o componenta wordpress, care ajuta mai mult la publicitate pe Google, deci nu incerc in nici un caz sa ascund URL-urile celor care ma viziteaza. Spor si retete cat mai gustoase! 🙂

    Răspunde
  • Buna
    De data aceasta revin cu o intrebare :mrgreen: si anume cum de ti-a iesit tie crusta crocanta? am incercat si eu insa nu mi-a iesit asa…oare am pus prea mult lapte? nu-mi explic dar sper ca data viitoare sa-mi iasa si mie . Te pupic

    Răspunde
  • Oana, ori o fi cascavalul, unele raman mai moi altele devin mai crocante la copt (depinde ce firma este), ori timpul de coacere, daca vrei sa fie crusta ma crispi atunci lasa pulpele mai mult la copt. Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Diana Bondari
    16 februarie 2010 17:59

    MMmmmmmm…..toti au ramas multumiti,iti ia putin timp si e foarte gustos…carnea capata un gust deosebit…excelent!multumesc de reteta! 😛 😛

    Răspunde
  • Diana, ma bucur ca reteta asta a fost pe gustul vostru!! Felicitari pentru reusita retetei!! Te pup si te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • sunt delicioase retetele,am incercat si eu cateva ,super ,felicitari si spor la treaba in continuare.
    O zi cu mult soare!

    Răspunde
  • Cris, multumesc pentru aprecieri si vizita! Un week-end frumos iti doresc! 😉

    Răspunde
  • sint deacord cu tine ,,doar ca pulpele depinde de marime , ca timp de coptura 15-20 min si iar 15-20 total e putin si ramin crude in interior, de consiliat ar fi desosate se coc mai repede sau se lasa la macerat cu condim.de seara sau iaurt. CIAO.. P.S.nu critic pe nimeni imi spun parerea. lucrez ca bucatar intr-un res.italia. BAFTA

    Răspunde
  • Mario, ceea ce ai scris tu aici am precizat si eu in reteta, dar se pare ca te-au furat imaginimile si nu ai prea citit randurile, cat despre timpul de coacere, eu raman la parerea ca 15-20 minute pe o parte si 15-20 minute pe cealalta parte, sunt suficiente pentru ca pulpele sa fie indeajuns de coapte, altfel ar fi uscate, ma mira ca tu ca bucatar recomanzi un timp mai mare de coacere, de obicei bucatarii prefera ca preparatele din carne sa-si pastreze suculenta… oricum iti multumesc pentru sfaturi. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Buna Iulia. aseara am incercat reteta ta si tin sa iti spun ca este delicioasa!!! fetelor, Iulia are dreptate: cu cat carnita este imbracata intr-un strat mai gros de cascaval cu atat este mai buna!!! marturisesc ca nu am respectat cantitatile ingredientelor, dar am respectat timpul de coacere si au iesit dementiale: cel putin abia scoase din cuptor…mmm….mie imi plac si reci dar pt cel mic le-am incalzit putin la microunde. MULTUMESC IULIA!!!

    Răspunde
  • 😯 💡 Minunata reteta … trecem in lista de prioritati 😉

    Răspunde
  • Buna! poti sa-mi spui si mie te rog daca in loc de pulpe de pui pot folosi copanele?

    Răspunde
  • Alina, ma bucur mult ca ti-a placut reteta!!! Pupici si te mai astept sa incerci si alte retete!!! 😉

    Răspunde
  • Diana B , ma bucur mult ca vrei sa incerci reteta, spor la gatit si sper sa fie pe gustul tau!! Pupici!!! 😉

    Răspunde
  • Deea ori pulpe ori copanele este tot aia, sigur ca poti folosi orice parte a pulpei de pui, superioara sau inferioara … tot bune de tot or sa iasa. Puppp si spor la gatit!!! 😉

    Răspunde
  • eu am incercat aceasta reteta de 3 ori…sunt mortale…lasi orice mancare pentru astea,cel putin musafirii mei au lasat tot pt asta.va pup 😛 😉

    Răspunde
  • am facut si eu aseara la cina, si au iesit bune. Problema e ca le-am lasat 20 de minute pe o parte si au iesit prea crocante. data viitoare o sa am grija sa le las mai putin. 😉

    Răspunde
  • arata foarte bine! sigur sunt delicioase asa ca trebuie incercate! :*

    Răspunde
  • Ne poti spune si marca de cascaval pe care ai folosit-o? stiu ca difera intre ele si as vrea sa-mi reuseasca din prima preparatul. Multumesc.

    Răspunde
  • Buna Iulia! toate retetele tale sunt superbe si arata atat de bine =P~ …..vizitez foarte des situl….maine o sa incerc si eu aceasta reteta si sper sa imi iasa 😀 cred ca sunt bune de tot…sunt atat de nerabdatoare 😀

    Răspunde
  • Foarte, foarte gustos… am făcut deja de 2 ori reţeta asta 😀 . Ultima dată am rămas fără gârtie de copt aşa că am făcut fără… a fost mai crocantă crusta ca şi atunci când am făcut cu hârtie… dar au fost la fel de deliciose pulpele. De câte ori rămân în pană de idei de reţete mereu vizitez site-ul ăsta… întotdeauna găsesc mai mult decât o reţetă pe care să o încerc aşa că că am idei pe mai multe zile la rând :))
    Îţi mulţumesc pentru prezentarea minunată şi detaliată. O zi excelentă îţi doresc!

    Răspunde
  • Azi am incercat aceasta reteta si am foat foarte multumita. Singurul reproș pe care am să mi-l fac e faptul că ani de zile am gătit pulpele pane în tradiționalul mod nesănătos, și anume prăjite în ulei încins în tigaie. Mulțumesc pentru împărtășirea unor idei demne de urmat. ;;)

    Răspunde
  • Tocmai am terminat de mancat pulpele 😀 . Sunt absolut minunate…. Maine voi lua si la serviciu pentru colegele mele. Ms pt reteta :-bd

    Răspunde
  • sunt foarte incantata de acest site 🙂 imi place enorm… si aceasta reteta e mununata, pe langa multe altele pe care le am incercat… felicitari si numai bine. Multumesc pt retete

    Răspunde
  • Super delicios, am incercat si eu aceasta reteta de “snitele” la cuptor si a iesit ceva super gustos. Multumesc pt reteta, sigur o sa incerc si altele. Pupici

    Răspunde
  • Buna Iulia. TOATE, dar absolut TOATE retetele de pe site sunt senzationale. Apreciez foarte mult ceea ce faci aici, cu acest site. De fiecare data cand vreau sa gatesc ceva, gourmandine e solutia, nu carti de bucate si alte porcarii. MULTUMIM MULT PTR. ACEST SITE MINUNAT!

    Răspunde
  • Arata minunat. O sa fac si eu. Multumesc pentru reteta! ;;) :X 😥

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu