Pui țigănesc la pungă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Ingrediente:
Pui tiganesc la punga
O punga de plastic speciala pentru copt in cuptor

Pentru condimentat si pregatit carnea:

1 pui de aproximativ 1kg si jumatate (putem sa folosim pulpe de pui sau orice alta carnita de pui)
500ml lapte
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
1 lingura boia dulce de ardei
1 capatana de usturoi
100g unt

Pentru condimentat legumele:

500g ciuperci
1kg cartofi
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta
100g unt

Unt cat o nuca pentru uns punga pe interior

Mod de preparare:

Curatam si spalam carnea de pui.
Pui tiganesc la punga
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Pui tiganesc la punga
Intr-o cratita punem 500ml lapte, adaugam usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, adaugam si un varf de sare dupa care bunem carnea de pui in acest bait si o lasam de pe o zip e alta in frigider, acoperita cu un capac.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Dupa ce carnea a stat suficient in bait, scoatem carnea intr-un strecurator si o lasam la scurs. Laptele nu mai este de folos, asa ca va trebui aruncat.
Pui tiganesc la punga
Dupa ce carnea s-a scurs, o punem intr-un castron incapator, o condimentam cu piper sis are dupa gust, adaugam o lingurita de vegeta si o lingurita de boia dulce de ardei, adaugam si 100 g unt taiat cubulete si incepem sa amestecam cu mainile carnea astfel incat sa fie condimentata bine pe toate partile.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Dupa ce am pregatit carnea, curatam si spalam ciupercutele si le taiem feliute.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Curatam si spalam cartofii si ii taiem felii ca pentru cartofii prajiti.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Luam un castron incapator, punem in el cartofii si ciupercutele, adaugam 100g unt taiat cubulete, condimentam cu piper si sare dupa gust si adaugam si 1 lingurita de vegeta. Amestecam toate ingredientele pan ace legumele sunt bine condimentate pe toate partile.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Luam o punga de plastic speciala pentru copt in cuptor. Ungem punga in interior cu o bucatica de unt, punem in punga cartofii si ciupercile iar peste adaugam carnea de pui. Strangem punga la gura si o legam cu bucatica de plastic special care insoteste punga.
Punga umpluta o punem intr-o tava, cu un ac facem cateva gauri in ea si o introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (timpul de coacere este relativ pentru ca depinde de mai multi factori de aceea verificati din cand in cand in ce stare de coacere este fripturica dumneavoastra).
Pui tiganesc la punga
Dupa o ora, scoatem tava din cuptor, daca puiul ni se pare suficient de copt, taiem de-a lungul punga cu un cutit si mai introducem pentru inca 10-15 minute friptura in cuptor pentru a se rumenii frumos.
Pui tiganesc la punga
Dupa 15 minute, scoatem fripturica din cuptor si este gata de servit alaturi de salata de cruditati, muraturi sau orice altceva dorim.
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Pui tiganesc la punga
Reteta preluata de la Edith

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la friptura tiganeasca, pui