Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Ingrediente:

Pui Shanghai

1,200 kg piept

Pentru pasta prin care trecem fasiutele de piept:
3 oua
6 linguri sos de soia
2 linguri mustar
Sare si piper dupa gust
3 linguri amidon alimentar
4 linguri faina
Marar proaspat tocat
Ulei pentru prajit
Susan

Pentru garniture de orez:
250g orez
½ lingurita sare
1l apa

Sos Salsa Cenese de la Develey (un sos dulce acrisor, foarte bun cu care puteti servi Puiul Shanghai).

Mod de preparare:
Curatam si spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasiute.

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Intr-un castron punem ouale, sosul de soia, mustarul, sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt si amidonul alimentar si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam in compozitia rezultata si faina, si amestecam din nou pana obtinem o pasta cremoasa.

Pui Shanghai

Punem susan intr-o farfurie.

Pui Shanghai

Luam rand pe rand cate o fasiuta de piept de pui o dam pe o parte si pe cealalta prin compozitia cu ou, apoi o dam prin susan si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O prajim si pe o parte si pe alta, dupa care o scoatem pe un servetel pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Langa aceasta reteta de pui, putem servi sos Salsa Cenese, de la Develey, si orez simplu fiert. Intr-o oala punem 1l apa, 250g orez si jumatate lingurita sare. Lasam la fiert 20-25 minute dupa care il scoatem intr-un strecurator si-l dam sub un jet de apa rece. Il servim simplu langa puiul Shanghai.

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pui Shanghai

, , , ,
Articolul precedent
Ciuperci umplute
Articolul următor
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

buna…am vazut ca la ingrediente ai scris amidon,iar cand ai preparat reteta..bicarbonat. e unul si acelasi lucru? chiar as vrea sa fac reteta si nu ma prea pricep la gatit,asa ca scuze daca pare studipa intrebarea:| multumesc mult

Răspunde

Emilia, scuza-mi neatentia, in reteta se foloseste amidon. Amidonul nu este acelasi lucru cu bicarbonatul, o sa corectez. Scuze!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉 😉

Răspunde

salut! Tocmai am facut reteta asta, usor simplificata (sos dulce acrisor din comert si fara sos de soia ca n-am avut!). A iesit excelent! Si pentru efect recomand tot de la Scotti orezul salbatic, foarte gustos si nu se lipeste. Va pup.

Răspunde

Anuta, ma bucur ca ti-a placut reteta!! O saptamana frumoasa iti doresc!

Răspunde

Buna! Am o intrebare: daca inlocuiesc la aceasta reteta sosul de soia, cu un strop de otet de mere??? are ceva???? astept raspuns!! merci!!! a!! arata foarte bine!!! 😯

Răspunde

Excelenta reteta. Am facut-o si eu azi, insotita insa de cartofi wedges, pe care i-am acoperit in acelasi aluat ca si pe carnea de pui, si pe care i-am prajit in friteuza. Multumesc!

Răspunde

Buna. Astazi vreau sa incerc si eu reteta de pui shanghai dar am o nelamurire. De ce trebuie folosit amidonul? Ce rost are amidonul in sos? Daca folosesc toate ingredientele mai putin amidon??

Răspunde

eu am incercat reteta si mi-a iesit exact ca in imagine. sunt o minunatie si fffffffffffffffffff bune 😉 :-bd 🙂 😀

Răspunde

Si eu am incercat reteta numai ca mi-a iesit sosul pentru pui destul de gros… nu stiu de ce… poate au fost ouale mai micute… nu-mi explic. Oricum, au iesit foarte bune fasiile mele de pui cu susan si le-am servit cu sos rosu iute. Multumesc de reteta.

Răspunde
andreea dinca
19 februarie 2013 22:25

Am făcut reţeta asta si e foarte gustoasă :-bd

Răspunde

    Cat bicarbonat se pune? In reteta nu scrie de bicarbonat. Te rog, da un raspuns. Sau cei care zic ca au facut reteta sa vina cu lamuriri. Cu stima, Violeta

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu