Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Ingrediente:

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pentru carnita de pui pane:
Carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
100g telina
2 morcovi
1 ceapa
Vegeta
4 oua
5 linguri faina
Piper si sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru piure:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Luam carnea de pui, o curatam si o spalam si o punem la scurs.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Curatam ceapa, telina si morcovii.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta, ceapa, morcovul, telina si carnea si lasam la fiert 40 minute.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Dupa ce s-a fiert carnita, o scoatem din oala si o punem la scurs intr-un strecurator.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Intre timp, pregatim ingredientele pentru a face puiul pane.
Punem intr-o farfurie faina. In alta farfurie punem ouale, pe care le batem cu o furculita si le condimentam cu sare si piper.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Dupa ce bucatile de pui s-au scurs, le dam rand pe rand prin faina apoi prin ou, pe ambele parti.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pregatim o tigaie cu ulei si punem bucatile de pui la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbent pentru a indeparta surplusul de ulei.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza pana se formeaza un piure.

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

Pui pane cu garnitura de cartofi piure

, , , , ,
Articolul precedent
Ficatei de pui cu sos de smantana si garnitura de orez
Articolul următor
Cartofi in doua culori la cuptor

Retete diverse

9 comentarii. Leave new

  • Vreau sa vin si eu la tine la masa, macar o data 🙂 totul este atat de minunat….mmmmmmmm…..deja mi s-a facut foame. Te pup !!!

    Răspunde
  • Gina, draga mea, esti binevenita oricand, cu mare drag, multumesc mult pentru aprecieri. Te pup!!!!!!! :))

    Răspunde
  • felicitari! ce pot spune… 😛 eu sunt tare nepriceputa la mancaruri preparate in casa,dat fiind faptul k am plecat de langa mama,a trebuit,locuind in alta tara acum.ce pot spune,cred k retetele tale sunt super bune si super explicite,asta imi da increderea k voi reusi si eu,chiar daca am doar 19 anisori 🙂 pupici si ms mult pt tot,m-ai ajutat muuult! :*

    Răspunde
  • Draga Diana, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele. In ceea ce priveste gatitul, sa sti ca orice lucru are un inceput, asa ca sunt sigura ca vei deveni tare priceputa intr-ale bucatariei chiar daca ai doar 19 ani. Eu am 28 si inca nu stiu nici jumatate din cate ar trebui sa stiu, mai sunt atateaaa  de invatat.. , drept e ca imi si place sa gatesc si imi place si mai mult sa prezint mancarea pe care am pregatit-o, sunt convinsa ca si din mana ta vor iesi adevarate delicii culinare. Te pup, Diana si te mai astept pe la mine in vizita, sa-mi spui cum te descurci!! Iti doresc succes si la cat mai multe retete delicioase!! 🙂

    Răspunde
  • yamiiii!! super delicios arata si modul tau de prezentare, cu poze pentru fiecare etapa, ma face sa cred ca nu e chiar greu de gatit…. eu sunt departe de tara si imi este dor uneori de mancarea romaneasca, dar reteta asta o s-o incerc sigur! multumesc!

    Răspunde
  • am facut supa de galuste si puiul pane si au iesit exact ca la tine in poze si foarte gustoase.
    felicitari.
    baiatul meu ma intreaba deja cand mai fac pui pane.

    Răspunde
  • Enchanted Ana
    24 noiembrie 2012 11:15

    Tocmai am facut supita si am zis sa intru sa vad si puiul pane. O sa iasa un deliciu! Toata noaptea m-am gandit ce papica usoasa si gustoasa sa fac acum in weekend si cand am dat de reteta ta simpla de supa, am zis, gata, azi stiu ce fac 😀

    Răspunde
  • Multumesc pentru reteta pui pane. Excelenta reteta si prezentarea. Nota 10 cu plus.

    Răspunde
  • Excelenta prezentare dar am o intrebare. De ce il fierbeti? Eu il fac in acelasi mod, dar nu il fierb ci dupa ce l-am dat prin faina, ou si pesmet, direct in tigaie la foc mic… si se gateste complet, e mai simplu iar carnea nu are aroma de pui fiert.

    ps: de mult nu am mai vazut o reteta atat de frumos expusa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu