Prajitura Ricoco

De curand, am descoperit o prajiturica extraordinara. Reteta este foarte simplu de facut; prajitura are un gust divin. Are o textura fina, pur si simplu mananci si nu te mai poti oprii.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Ingrediente:

Prajitura Ricoco

Pentru compozitia 1:
250g ricotta
150g mascarpone
60g zahar tos
1 plic de zahar vanilinat
2 oua
120g smantana
70g faina

Pentru compozitia 2:
300g ciocolata cu lapte (va recomand sa folositi ciocolata Milka cu lapte)
200g unt
6 oua
200g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
150g faina
¼ lingurita sare

Mod de preparare:
Incepem prepararea compozitiei 1 punem intr-un castronel branza mascarpone, adaugam ricotta, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale, smantana, faina si incepem sa mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Dupa ce am terminat de pregatit compozitia 1, incepem compozitia 2.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata rupta in patratele si le topim pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit, le tragem de pe foc si lasam compozitia obtinuta sa se raceasca. Pentru a grabi procesul de racire, puteti pune craticioara in chiuveta, dati drumul la apa rece si o lasati si fundul in apa, amestecand din cand in cand, fara a intra apa in compozitie.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Punem faina intr-un bol, adaugam ¼ lingurita sare si amestecam.

Prajitura Ricoco

Intr-un castron, punem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetuil de zahar vanilinat si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma (5 minute).

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

In spuma rezultata adaugam ciocolata si untul topite in prealabil si lasate la racit.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Mixam totul pana obtinem o compozitie omogena.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina, in ploaie si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Dupa ce avem pregatite ambele compozitii, tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in tava compozitia 2 (cea maro).

Prajitura Ricoco

Peste compozitia 2, turnam compozitia 1.

Prajitura Ricoco

Iar cu un cutitas putem sa incepem sa ne “jucam” prin compozitie (fara a ajunge cu varful cutitului pana in fundul tavii), formand diferite vartejuri la suprafata. Introducem tava cu prajiturica in cuptorul preincalzit si o lasam la foc mic spre mediu, aproximativ 40-45 minute.

Prajitura Ricoco

Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in patratele sau dupa placul inimii si se serveste. Este divina alaturi de o cafeluta.

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

Prajitura Ricoco

, , , , , , ,
Articolul precedent
Prajitura Cuburi de gheata
Articolul următor
Prajitura cu mere si bezea

Retete diverse

21 de comentarii. Leave new

  • ce bine arata…. 😳

    Răspunde
  • Multumesc, Karina!! Prajiturica asta este delicioasa, ti se topeste pur si simplu in gura!! Pup!! 😉

    Răspunde
  • arata foarte bine, dar ne poti spune ce dimensiune are tava si cum ne dam seama ca este gata?
    multumesc

    Răspunde
  • Michelle, tava in care am copt eu prajitura are dimensiunile de 24cm/28cm si inaltimea de 4cm. In momenrul in care prajitura este coapta, este usor rumenita deasupra, o poti proba cu scobitoarea ca orice alta prajitura. Succes daca incerci reteta!!

    Răspunde
  • Am facut prajitura aseara. A iesit delicioasa, dar am tinut-o mai numt in cuptor si am cam ars-o pe vatra, pentru ca la testul cu scobitoarea mi se lua mereu ceva si initial nu mi-am dat seama ca este normal fiind cu branza. dar am razuit partea arsa si rezultatul a fost super.
    Multumesc pentru aceste retete minunate.

    PS. am facut si “Cuburi de gheata” si a fost nemaipomenita

    Răspunde
  • Michelle, ma bucur mult ca ti-au reusit retetele… desi spui ca ai intampinat unele probleme cu Ricoco, cu siguranta data urmatoare cand o vei mai prepara iti va iesi minunata. Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • foarte interesanta reteta. Daca o tinem la frigider si o mancam a 2 -a zi e ok? eu vreau sa o prepar de seara pentru a 2-a zi 😀 te pup

    Răspunde
  • Mary, poti linistita sa prepari prajiturica seara si sa o lasi in camara sau intr-un loc mai racoros pana a doua zi, nu este nevoie sa o pui in frigider. Puppp si spor la gatit!!!

    Răspunde
  • Am facut si eu aseara prajitura aceasta. Are un gust divin. Azi dimineata la cafea a fost un deliciu. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori si pur si simplu nu ma mai satur!
    Este dementiala!!!! 😯 Ma declar dependenta de ea.
    Atat de dependenta, ca am folosit-o si sub forma de blat pentru un tort cu mousse de ciocolata alba, in care am incorporat si 300g zmeura. Nu am cuvinte sa descriu, cat de naucite pot fi papilele gustative, in fata unui asemenea festin!
    Nu pot decat, sa iti multumesc pentru acesta prajiturica SENZATIONALA!

    Răspunde
  • Iulia ai spus ca ne trebuie 150 g mascarpone dar in imagine ai turnat 250 g. Este o gresala sau nu?

    Răspunde
  • am facut si eu prajitura asta. Atat ca nu am gasit ricotta in comert si am folosit urda noastra. In loc de ciocolata cu lapte am folosit ciocolata milka cu mousse de cacao. Din cauza asta branza nu s-a lasat la fund si a ramas mai pe la mijloc. dar are gust foarte bun oricum. Data viitoare am sa incerc cu ciocolata cu lapte. Mi-e necaz ca nu mi-a iesit ca in imagine dar asta e. E foarte buna oricum. Imi place situl enorm si am facut o gramada de prajituri de aici.

    Răspunde
  • arata f bine, cred ca e si buna, dar am o intrebare: praf de copt nu trebuie? :-bd

    Răspunde
  • am facut reteta aceasta de foarte multe ori si a devenit prajitura mea preferata…. o ador!!!! multumesc, iulia… te pup

    Răspunde
  • Esti geniala, ador retetele tale! 🙂

    Răspunde
  • Iulia, este cam tarziu pentru raspuns, dar eu nu vad k a pus 250gr.de mascarpone…!atat scrie pe cutie, dar ea poate a luat cu o lingura si a pus in compozitie, nu????si apoi a pus cutia de riccota!!eu asa cred.

    Răspunde
  • buna iulia. am si eu 2 intrebari: daca nu gasesc mascarpone sau ricota, ce pot folosi?.. sunt in spania si nu prea se gasesc.. si ce fel de smantana, lichida sau de care?

    Răspunde
  • buna iulia! am facut prajitura ta si am o problema. imi ramane compozitia 1 deasupra. ce pot face pentru a evita acest lucru? 😥

    Răspunde
  • care e cantitatea de mascarpone?

    Răspunde
  • Eu zic 250 g mascarpone si 150 ricotta! Cam asa reiese din imagini.

    Răspunde
  • Foarte buna, o fac de cativa ani buni si imi iese intotdeauna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu