Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Ingrediente:

Prajitura Cuburi de gheata

Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina

Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)

Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece

Pentru insiropat tortul:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos

Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron, faina cu praful de copt.

Prajitura Cuburi de gheata

Intr-un castron punem albusurile, incepem sa le batem spuma cu mixerul.

Prajitura Cuburi de gheata

Adaugam peste spuma de albusuri zaharul tos si mixam pana se intareste bat.

Prajitura Cuburi de gheata

Turnam galbenusurile pe care le frecam pana se omogenizeaza in prealabil, peste albusurile intarite, si mixam totul.

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu paleta de jos in sus, pana se incorporeaza.

Prajitura Cuburi de gheata

Adaugam cacaoa, amestecam din nou cu paleta pana obtinem o compozitie omogena.

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o nivelam daca este nevoie si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mica poi mediu, pentru 30 minute, pana se coace, facem testul cu scobitoarea.

Prajitura Cuburi de gheata

Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem pe un tocator si il lasam la racit.

Prajitura Cuburi de gheata

Pentru pregatirea siropului de insiropat blatul, punem intr-un castronel apa, zaharul si esenta de rom si amestecam pana zaharul se dizolva.

Prajitura Cuburi de gheata

Cu siropul obtinut insiropam blatul.

Prajitura Cuburi de gheata

Intre timp preparam budinca.
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Turnam plicurile de budinca intr-un bol, peste punem 200 ml lapte, si 250g de zahar tos. Amestecam pana se dizolva totul, si adaugam in cratita peste lapte. Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care tragem budinca de pe foc si o lasam la racit.

Prajitura Cuburi de gheata

Pana se raceste budinca, punem untul (care trebuie scos din frigider dinainte cu o seara) intr-un castron, adaugam zaharul pudra si frecam pana obtinem o spuma.

Prajitura Cuburi de gheata

Odata ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, spuma peste budinca si frecam bine, pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.

Prajitura Cuburi de gheata

Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.

Prajitura Cuburi de gheata

Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa asambam prajitura.
Punem blatul racit si insiropat pe o tava, intindem crema de budinca uniform, peste crema de bodinca intindem un strat gros si generos de frisca si cu o furculita incepem sa tragem linii prin frisca, la suprafata.

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Deasupra presaram bilute ornamentale comestibile sau, dupa preferinte si gust, putem rade ciocolata, putem presara nuca sau orice altceva preferati.

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

Prajitura Cuburi de gheata

47 de comentarii. Leave new

Superba ti-a iesit prajiturica! 🙂

Răspunde

Iulia, ma bucur ca ti-a placut prajiturica, nu-i asa ca e usoara …si la propriu si la figurat? 🙂 Te pup cu drag !

Răspunde
Delia Simona
5 ianuarie 2009 12:15

Salut!
Sunt Delia-Simona si imi place foarte mult blogul tau. In fiecare zi cand imi deschis laptop-ul accesez blogul tau sa vad ce noutati ne-ai mai preparat. Am facut multe din retetele tale si mi-au iesit gustoase. Cand vreau sa gatesc ceva bun, ma uit pe blog si execut una din retetele tale. Vreau sa fac aceasta prajitura “Cuburi de gheata” arata foarte bine. Mult succes in continuare in a posta retete cat mai frumoase!

Răspunde

Multumesc Edith, sa sti ca si eu am fost incantata de ea!! 🙂

Răspunde

Ginuca, este o superbitate de prajiturica, pufoasa si usoara, nemaipomenita!!!! Multumesc pentru reteta!! Puuuuuuuup!! 🙂

Răspunde

Arata minunat! Deosebit de aspectuoasa. O s-o incerc si eu cu siguranta. Te pup.

Răspunde

Marcela, ma bucur ca-ti place!! S-o incerci, este minunata!! Pupp!! 🙂

Răspunde

Azi am facut aceasta prajitura mi-a iesit  bine si este foarte buna.
Iti multumescu pentru reteta.
Te pup dulce!!!

Răspunde

Meda, ma bucur foarte mult ca ti-a reusit reteta si ca ti-a si placut. Te mai astept in vizita si sa mai incerci si alte retete, sa-mi dai de stire cum au fost. T puupppppp!!! 🙂

Răspunde

buna prajitura
dar vreau sa imi spui si mie ce diametru are tava ta te rog
multumesc

Răspunde

Dany, tava are 25/29cm. Este o tava mai mica, marca Fackelmann, daca nu ai si esti interesata sa achizitionezi una se gaseste in supermarket-uri 🙂

Răspunde

O super prajitura, am incercat-o si a dat rezultate super a fost super apreciata de toti.

Răspunde

Vicky draga mea, ma bucur mult ca ti-a reusit si ti-a placut prajiturica!! Pup si te mai astept!! 🙂

Răspunde

Am facut prajitura.Este o minunatie! Multumesc pt.reteta. Te pup!

Răspunde

Ma bucur Flori ca ai incercat prajiturica!! O sa trec pe la tine sa o vad!! Puppp si te mai astept pe la mine!! 🙂

Răspunde

Super prajitura, incercata si mancata 🙂 in fiecare zi ma uit blogul tau pentru noutati si ma minunez de fiecare data.
Gata trebuie sa plec, plinge piticuta mea ,
te pupacim toti!

Răspunde

Gabriela, cat ma bucur ca v-a placut prajitura! Pupici si numai bine micutei tale si voua!! Te mai astept in vizita si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

ce bn arata…..reteta scoasa!!! 😉

Răspunde

😉 Karina, ma bucur ca iti place, prajiturica!! Spor la reteta daca o incerci!

Răspunde

Tare bine arata…… maine m-am decis sa o incerc si eu… abia astept 😉

Răspunde

Adina, spor la gatit!! Te mai astept in vizita!!

Răspunde

Imi ploua in gura efectiv cand vad pozele. Ce pacat ca n-are cine sa mi-o faca!!

Răspunde

Fram, ma bucur ca iti face cu ochiul prajiturica!! Poti sa o pregatesti si singur daca spui ca nu ai pe cine sa pui sa ti-o faca, nu este chiar atat de complicat. Un week-end frumos iti doresc si te mai astept pe site!! 😉

Răspunde

super!!am facut si eu prajiturica.este delicioasa si usor de preparat.o singura modificare as face eu ~mai putina cacao 50g pentru ca iese prea groasa si se intinde greu`

Răspunde

Indraladt, ma bucur ca ai incercat reteta, felicitari pentru reusita!! Se poate sa fie mai ok cu doar 50g cacao, multumesc pentru sfat!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Draga Iulia,
Sa sti ca si eu am facut prajitura ta dar sub forma de tort,si a iesit delicioasa.Intradevar este foarte usor de facu…as fi pus si o poza sa vezi cum a iesit tortul meu dar nu stiu cum.Iti urmaresc cu interes retetele si mi-am notat foarte multe.Pe sambata voi face “Tort cu mere” pt ziua sotului meu.Am sa-ti spun cum a iesit.
O zi buna iti doresc

Răspunde

Ana, ma bucur tare mult ca ai incercat prjitura. Felicitari pentru reusita!! Poti sa-mi trimiti pozele pe adresa de mail gourmandine@gourmandine.ro , la fel cum fac si celelalte fete, iar eu o sa-ti postez pozele pe site la categoria “Retete incercate de voi”.
La multi ani, sotului tau!! Spor la gatit si distractie placuta!!
Te pup Ana si astept cu nerabdare pozelele de la tine!! 😉 😉

Răspunde

Arata minunat.Trebuie sa o incerc si eu neaparat 😆 😆 😆 🙂 🙂 🙂

Răspunde

Gabi, praji asta este tare buna si usor de facut!! Eu iti doresc spor la gatit si sper ca rezultatul sa fie pe gustul tau!! 😉

Răspunde

BUNA,si eu am reteta asta si o fac adesea dar o schimbare i-am adus si e mai delicoasa daca asta ar fi posibil.Siropul cu care insiropez blatul il fac cu zeama de la doua portocale fiert cu zahar,iar deasupra in loc de bombonele rad coaja de portocala,e superba si super aromata!Va pup!

Răspunde

very good i like it very much……

Răspunde

este foarte buna.l-am dat gata pe iubitul meu …

Răspunde

Minunata…as manca in delir…multumim pt reteta..

Răspunde

buna! Tot timpul cand fac un blat normal de tort, creste asa de frumos si uniform apoi in 5 minute se lasa stie cineva de ce? am incercat de 3 ori blatul de tort de la prajitura cuburi de gheata.

Răspunde

Arata super si cred ca o sa o fac cit de curind. Am facut prajitura Ricoco si e foarte delicioasa. Ai niste retete foarte interesante. Te pup.

Răspunde

te rog frumos.. spune-mi si mie te rog cati cm tre sa aiba tava… ca asta e una dintre cele mai importante lucruri… ca este atat de frumosa… ai manca-o cu ochii
😛

Răspunde

Acum astept sa se lege budinca… deabea astept sa termin de asamblat… ar fi indicat sa o tin la rece, nu? Arata delicios, nu mai am rabdare… ti-a iesit super 🙂

Răspunde

Salut.. intradevar prajitura este foarte buna, pot sa spun asta pentru ca am facut-o si eu acasa. Dar daca imi permiti pot sa-ti pun ca reteta pentru blat nu este buna, daca pui 70 de grame de cacao nu mai iese blatul cum ar trebui sa iasa…ajung 2-3 linguri de cacao!

Răspunde

se lasa la rece prajitura? as incerca sa o fac de sarbatori, dar imi este frica ca nu o sa imi iasa, ca o cam dau in bara cu prajiturile, in rest super faine retete… ceva aperitive pt. sarbatori – festiv sa imi dau gata musafirii!!!

Răspunde

sooper a iesit si foarte buna. am incercat 😉 :X :X

Răspunde

M-au atras denumirea si aspectul acestei prajituri (desi toata lumea ma intreaba de ce “Cuburi de gheata”, cand ea are acest aspect :)) si am zis din prima ca o sa o incerc. Multumesc si felicitari pentru intreaga activitate! Sunt foarte incantata de aceasta prajitura, a ajuns sa fie printre preferatele mele – e foarte usor de preparat, are un aspect deosebit, e tare gustoasa si aromata (+am adaugat siropului zeama de portocala) si e racoritoare. Un desert delicios pentru intreaga familie si pentru incantat musafirii! Nota 10 + :X

Răspunde

arata foarte bine prajitura. maine o sa incerc sa fac si eu. sper sa imi iasa buna 😉

Răspunde

Super usoara, super buna! Eu o fac de 4 ani si inca nu m-am saturat de ea 🙂

Răspunde

Am vazut pe FB, am venit repede, am citit si, intradevar, este foarte usoara – si la propriu si la figurat!! o voi face si eu copiilor; multumesc si o seara buna, in continuare!!

Răspunde

Multumesc frumos pt aceasta reteta deliciosa, eu am facut de multe ori prajiturica si intotdeauna a iesit foarte buna.. eu am mai adaugat in crema si niste stafide 😉

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu