Prăjitură cu vișine

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Prajitura cu visine
Ingrediente:
8 oua
300g faina
200g zahar tos
1 pliculet praf de copt Dr, Qetker
3 pliculete zahar vanilinat Dr. Qetker
100g ulei
1 kg visine fara samburi
Zahar pentru pudrat

Mod de preparare:
Visinile se pun in zahar cu o seara inainte, dupa ce – in prealabil – le-am scos samburii. Inaine cu jumatate de ora de a incepe sa pregatim prajitura, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu praful de copt.

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri.

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si amestecam usor cu telul. Urmeaza apoi sa adaugam si galbenusurile care au fost si ele batute, in prealabil, uleiul si faina in ploaie. Amestecam cu grija pentru a nu se lasa compozitia de blat.

Dupa ce am obtinut compozitia, o punem intr-o tava dreptunghiulara, unsa – in prealabil – cu ulei si tapetata cu faina. Nivelam suprafata blatului si incepem sa punem visinile care au stat in prealabil la scurs. Dm prajitura la cuptor pentru 40 minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar.
Prajitura cu visine
Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Prajitura cu visine (Format PDF)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed