Prajitura cu visine

Ingrediente:
8 oua
300g faina
200g zahar tos
1 pliculet praf de copt Dr, Qetker
3 pliculete zahar vanilinat Dr. Qetker
100g ulei
1 kg visine fara samburi
Zahar pentru pudrat

Mod de preparare:
Visinile se pun in zahar cu o seara inainte, dupa ce – in prealabil – le-am scos samburii. Inaine cu jumatate de ora de a incepe sa pregatim prajitura, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca cu praful de copt.

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri.

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat si amestecam usor cu telul. Urmeaza apoi sa adaugam si galbenusurile care au fost si ele batute, in prealabil, uleiul si faina in ploaie. Amestecam cu grija pentru a nu se lasa compozitia de blat.

Dupa ce am obtinut compozitia, o punem intr-o tava dreptunghiulara, unsa – in prealabil – cu ulei si tapetata cu faina. Nivelam suprafata blatului si incepem sa punem visinile care au stat in prealabil la scurs. Dm prajitura la cuptor pentru 40 minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar.

Prajitura cu visine

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Prajitura cu visine (Format PDF)

19 comentarii. Leave new

Nu sunteti expliciti in ceea ce priveste zaharul. se pun toate cele 400 g la aluat ?

Răspunde

Balance, imi cer scuze pentru greseala. Se pun in compozitia de blat 200g zahar si nu 400g. Mii de scuze!! 😉

Răspunde

buna….am incercat prajitura si a iesit foarte buna….exact cum e reteta si poza pe net…nu am m-am asteptat pentru ca am facut prajitura pentru prima data singurica

Răspunde

Am facut reteta ta si mi-a iesit extraordinar de buna. Merci si felicitari!!

Răspunde

Draga Iulia, mii de multumiri!!
De ceva vreme locuiesc in Franta si lucrez aici ca medic. Cand vreau sa incerc ceva bun, “de pe la noi”, deschid intotdeauna cartea ta de retete si ma inspir. felicitari pentru explicatiile simple, cantitatile exacte si pentru fotografiile care nu te lasa sa gresesti!
Am incercat praji cu visine din compot si a iesit senzationala (aprecierea-i apartine sotului meu si colegilor lui de birou, dar ti-o transmit, pentru ca meritul e al retetei tale).
In Franta, in bucataria mea, am numai 2 probleme (mari): nu se gaseste esenta de rom nicaieri (cred ca va trebui sa cumpar rom-rom si sa-l folosesc) si nu exista, sub nici o forma… bors magic (iar proviziile de acasa s-au terminat). Poate ma poti sfatui cum sa fac…

Te pup, Karina

Răspunde

Draga Karina, singura solutie pentru a-ti procura esenta de rom si bors magic este de a le cumpara din Romania. Si eu stau in Franta si, din pacate, nu gasim asa ceva aici, deci singura varianta pentru mine de ex. este sa le cumpar din Romania cand ma duc in vacanta!

Iulia, reteta ta are un aer foarte apetisant! Am sa incerc maine sa o fac, dar cu cirese!

Va pup, Gabriela

Răspunde

SALUT. AS DORI SA STIU DIMENSIUNILE TAVEI, CA SA NU FIE PREA INALTA PRAJITURA. MERSI.

Răspunde

😉 RAJIRURA E MINUNATA, MERSI PENTRU RETETA.

Răspunde

draga iulia, acesta prajitura este foarte buna. am sa o fac maine daca ma va lasa mama.
te pup 🙂 😉 😀 😛

Răspunde

am facut si azi prajitura. mi-a iesit foarte, foarte buna!!! 😛 fetele mele au devorat-o mai bine de jumatate!!! multumesc pentru reteta!!!! abia astept sa mai incerc si alte retete!!! 😛

Răspunde

si eu stau in belgia si, din cate imi aduc aminte, se gaseste esenta de rom la magazinele de turci. ia incearca, pentru mine nu e o problema cu asa ceva, ca avem magazine cu produse alimentare din romania

Răspunde

acuma ii gata prajitura… este de nota 10!!! ma bucur ca ai postat toate cele.. mi-a iesit PERFECT!!

Răspunde

buna ziua…. iese tarta buna cu visine din conserva?

Răspunde

Da Anna, poti pregati prajiturica si folosind visine la conserva. Spor!! 😉

Răspunde

la ce temperatura trebuie pus cuptorul?

Răspunde

am incercat si mi-a iesit foarte bun, fiinca sunt in spania si nu avem visine pe aici, am cumparat compot de visine si asa am facut

Răspunde

Am incercat reteta ta.. de fapt, cred ca e a 10 reteta pe care o incerc.. sunt incepatoare si mi-au iesit toate.. Ma ajuta mult si pozele pe care le postezi. Multumeeesc!!!

Răspunde

Nu e cam putina faina la 8 oua?

Răspunde
Cerasela Serban
10 decembrie 2017 9:43

Cea mai buna reteta, si am incercat o multime!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu