Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Ingrediente:

Prajitura cu rom si visine

Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
4 linguri apa fierbinte
130g faina
30g cacao
1 pliculet praf de copt

Pentru crema:
1 pliculet de gelatina dr. Qetker
4 galbenusuri
100g zahar
125ml rom
400ml frisca lichida
1 ciocolata cu lapte Milka

1 borcan de compot de visine (720 ml)

Mod de preparare:
Intr-un castron spargem 4 oua, adaugam zaharul tos, apa fierbinte si mixam timp de 10 minute, pana obtinem o spuma.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Intr-un alt castron, punem cantitatea de faina necesara, adaugam pliculetul de praf de copt, cacaoa si amestecam bine.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Adaugam acest amestec din faina, praf de copt si cacao pest espuma de oua mixata mai inainte si amestecam cu spatula pana la omogenizare.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul in ea. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt timp de 25 minute.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Dupa ce s-a copt, scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si il lasam la racit.

Prajitura cu rom si visine

Dam ciocolata pe razatoarea mica.

Prajitura cu rom si visine

Punem visinile din compot la scurs, intr-un strecurator si pastram sucul de compot pentru insiropat blatul prajiturii.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a dizolva un plic de gelatina, intr-un pahar cu 200 ml apa.

Prajitura cu rom si visine

Intr-un castron punem 4 galbenusuri, adaugam zaharul tos, amestecam pana se incorporeaza, atentie nu trebuie frecat mult ci doar atat cat sa se amestece.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Punem castronul cu amestecul de galbenusuri cu zahar deasupra unei oale cu apa fiarta, adaugam romul, lasam putin sa fiarba pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam gelatina, o lasam la racit dupa care o bagam 20 minute la frigider, pana se ingroasa.

Prajitura cu rom si visine

Intr-un castron turnam frisca lichida si o mixam pana se intareste.

Prajitura cu rom si visine

Adaugam peste frisca intarita ciocolata data in prealabil pe razatoare si amestecam cu spatula pana la o incorporare completa.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Peste frisca cu ciocolata adaugam crema lasata in frigider la rece si mixam totul cu mixerul pana se incorporeaza complet.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Dupa ce avem totul pregatit trecem la asamblarea prajiturii.
Punem blatul pe un platou, il insiropam cu sucul din compot – mai mult sau mai putin, dupa preferinte, dupa care incepem sa intindem crema peste prajitura, intr-un strat inalt.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Dupa ce am intins si am nivelat crema, incepem sa punem peste crema visinile, ori intr-o anumita ordine, ori puteti sa le punei imprastiate pe intreaga suprafata a prajiturii, dupa care radem deasupra prajiturii ciocolata.

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Prajitura Kinder Pinguin
Articolul următor
Prajitura Capsunica

Retete diverse

62 de comentarii. Leave new

  • visine si ciocolata o combinatie de nota 10***

    Răspunde
  • Arata superb… o voi incerca sigur!

    Răspunde
  • Da, Laura este maestra, are multe retete absolut minunate, dar si prajitura ta este de cel putin nota 10, felicitari !!! Fetele din birou sunt indragostite de blogul tau 🙂 Te pup !!!

    Răspunde
  • Nicolina, ai dreptate,  visinele si ciocolata au o savoare aparte!! Multumesc!! Te pup!!  🙂

    Răspunde
  • Multumesc, Icar!! Sa sti ca este foarte gustoasa, sa o incerci cu incredere!! 🙂

    Răspunde
  • Ginette, esti o scumpa ca de obicei. Multumesc mult!! Intredevar, Laura face niste prajituri suuuuuuper, foarte gustoase si aspectuase. Ma bucur sa aud ca, colegelor tale le plac retetele mele, le pup si pe ele si te puppp si pe tine!!

    Răspunde
  • Superbe!! Ca de obicei, Iulia! 🙂

    Răspunde
  • cand vad ce bunatati ai pregatit, raman fara cuvinte…si prajitura cu rom si visine suna foarte bine, arata bine……pot sa vin la tine?
    chiar imi pare rau ca nu am prea mult timp pt. gatit cand ma uit pe blogul tau
    esti minunata

    Răspunde
  • Multumesc, Diana!! Sa sti ca esti bine venita oricand la mine, cu mare drag!! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • am facut prajitura cu rom si visine de sf nicolae ca a fost ziua mea,oh my god, o bunatate,daca as sti cum sa pun o poza as pune sa-ti arat cat de mult m-ai ajutat.multumesc, am fost apreciata dar tot meritul e al tau.poop

    Răspunde
  • Vai de mine, Iulia draga si scumpa, ai sa ma ierti tu pe mine ca nu am ajuns sa te felicit pana acum pentru minunata prezentare a prajiturii cu rom si visine?! Sper ca da! 🙂
    …caci ti-a iesit absolut minunata!!!
    …si te pup dulce, dulce ca ai incercat-o!

    Răspunde
  • Draga mea Nicolici, ma bucur ca esti atat de incantata de prajitura si ca ti-a iesit si ai avut succes cu ea, asta este si scopul acestui site, sa va ajute cat de mult se poate in bucatarie. Meritul nu este deloc al meu, reusita iti apartine si asta inseamna ca esti o gospodina desavarsita, te mai astept si cu alte pareri despre alte retete incercate. Mi-as dorii mult sa vad poza cu prajiturica ta reusita, uite daca vrei si iti face placere, poti sa trimiti poza pe adresa de mail gourmandine@gourmandine.ro si iti promit ca va aparea la o sectiune speciala pe site, precizandu-se ca este poza ta, facuta unei retete de pe site, pe care ai incercat-o. Te felicit si astept poza, daca doresti sa o trimiti si sa apara pe site, bineinteles!!! Te ppppuuupp!!! 🙂

    Răspunde
  • Lauriciu, multumec mult pentru laude, inseamna mult pentru mine daca vin din partea ta. Ma bucur ca m-ai vizitat, te pup dulce si pe tine si pe Bogdi si te mai astept!! PUUUUPPP!! 🙂

    Răspunde
  • o sa fac aceasta prajiura de ziua arata delicios si bestial sper sa imi iese ,sper sa imi stea crema asa inalta cum o pui asa inalta?????????

    Răspunde
  • Nycol, prajiturica este delicioasa, ..zic eu!! Spor la treaba si sa-ti reuseasca!! Nu este nici un secret, crema fiind tare, pui un strat, nivelezi, mai adaugi, nivelezi si tot asa pana reusesti sa o inalti. Te pup!!! 🙂

    Răspunde
  • nu imi iese crema de pe abur si am pus toy ce rebuie ce fac?????
    te rog sa imi dai un raspuns
    ca eu acum o fac
    si e pt ziua mea de nastere

    Răspunde
  • Nycol, nu inteleg clar ce nu-ti iasa. Daca te referi la faptul ca nu ti se intareste, dupa ce bagi toate ingredintele ce trebuie bagate pana la acesta etapa, o lasi la racit putin, bagi cratita in care este cu fundul in apa rece, la chiuveta si amesteci(grija sa nu intre apa in crema), dupa care cand ajunge la  temperatura camerei o bagi la frigider si o lasi pana se intareste

    Răspunde
  • Chiar astazi am facut si eu prajitura si sa stiti ca mi-a iesit super,va recomand sa o incercati si voi.

    Răspunde
  • Lili S, ma bucur pentru reusita ta culinara!! Te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • Am salvat reteta, trebuie sa o fac caci arata demenial.

    Răspunde
  • Vicky, este extraordinara reteta asta !! Osa vezi ca are un gust demential, combinatia este minunata. Pupp si astept vesti despre rezultatul retetei!!! 🙂

    Răspunde
  • Vreau sa fac si eu prajitura astazi dar nu am rom, se poate inlocui cu ceva? Daca as pune sampanie, oare ar merge, stric ceva, am nevoie de sfat urgent, multumesc mult.

    Răspunde
  • Vicky drept sa spun nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu cu rom am facut-o si nu stiu cum s-ar comporta sampania, banuiesc ca in mod normal nici sampania n-ar avea de ce sa strice, doar gustul, aroma ar fi alta. Incearca, daca te hotarasti sa-mi spui cum a iesit!! Te puppp!! 🙂

    Răspunde
  • pe data de 12 fetita mea a facut 2ani si aceasta prajitura eu am servit-o ca tort.a iesit exceptionala si binenteles si laudele au fost pe masura.o combinatie de milioane.va pup

    Răspunde
  • Cremona, in primul rand La Multi Ani fetitei tale, mult noroc si sanatate in viata!!!! Ma bucur sa aud ca ti-a reusit prajitura si ca ai avut parte de aprecieri si laude, FELICITARI!! Te pup si te mai astept in vizita! 🙂

    Răspunde
  • gospodina2009
    23 noiembrie 2009 12:17

    Ma intreb ce alte fructe ar fi potrivite pentru a inlocui visinile? Ananans, mandarine?

    Răspunde
  • Draga mea Gospodina2009, prajiturica asta este minunata in varianta cu visine, sincer nu am incercat cu alte fructe, insa tu poti incerca, poate va iesi ceva delicios… eu in cazul in care nu as avea visine, sa spunem ca as opta pentru bucatele ananas. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • draga mea iulia, imi face cu ochiul aceasta prajitura, numai ca eu nu consum alcool deloc. imi poti spune cu ce pot inlocui romul? mersi

    Răspunde
  • Nicoleta, romult il poti inlocui cu un amestec de apa si esenta de rom!! Pup si spor la gatit!! 😉

    Răspunde
  • Cred ca merge foarte bine si cu visine din visinata! In combinatie cu ciocolata sunt de vis ! 🙄

    Răspunde
  • Iuliana, cu siguranta ar fi un plus de savoare. Pupp si te mai astept in vizita!! Un Paste fericit iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Super prajitura!
    Colegii de la lucru au dat-o gata in cateva secunde 🙂 Si e o portie sanatoasa 🙂
    E bine scrisa, cu toate amanuntele necesare.
    Am avut probleme doar cu gelatina 🙂 Incerc sa gasesc ingredientele in state si aici pachetul de gelatina oetker are 20g 🙂 Noroc cu poza, am dibuit gramajul pachetului de acasa 🙂
    Cu siguranta am sa incerc si alte retete de pe site.
    Mersi!!!

    Răspunde
  • foarte buna prajitura am facuto si eu mi-a esit exat asa esti o bucatareasa minunata multumesc pt retetele minunate.am incercat multe retete de la tine pe blog si te-am recomantat si la prietena mea!d-zeu sa-ti de-a sanatate si sa continui sa ne fascinezi cu retetele tale!

    Răspunde
  • arata fosrte bine prajitura si as vrea sa o fac si eu, o singura nelamurire am, ce dimensiune trebuie sa aiba tava pentru blat?

    Răspunde
  • o sa fac prajitura de craciun arata forte bine si trebuie sa o fac am fecut multe retete de site si toate au iesit foarte bine mii de multumiri

    Răspunde
  • Arata foarte bine prajiturica si sunt convinsa ca si la gust este deosebita. Asi vrea sa o fac si eu de Cracin insa am o nelamurire. Ce fel de rom ai folosit?

    Răspunde
  • super aspect ,super gust
    o prajitura reusita

    Răspunde
  • Iulia draga, in primul rand i-ti doresc un an fericit si multa sanatate, La multi ani fericiti din tot sufletul !!!!!!!!
    si acum la subiect :)) vreau sa intreb daca se taie la fel de bine prajitura daca nu este bagata la frigider sau este nevoie de tinut la rece cateva ore pentru a o servi si inca daca pot folosi frisca deja indulcita pentru patiserie ?

    Răspunde
  • Arata extraordinar tot ce e aici! felicitari voi mamici si neveste care va rasfatati sotii si copii cu asemenea bunatatii! va pup

    Răspunde
  • In primul rand, felicitari pentru minunatul site. Am incercat si eu aceasta prajitura, a iesit buna la gust, insa nu s-a intarit crema bine, Ar trebui data viitoare sa pun mai multa gelatina 🙄 ? Multumesc

    Răspunde
  • Arata bine rau ,cred ca daca o fac odata ,o sa o fac mereu :):) 😛

    Răspunde
  • cum pot sa trag reteta la imprimanta? nu pot sa ii dau copy..

    Răspunde
  • e ft gustoasa, am incercat-o 😉

    Răspunde
  • Karina MIKY
    7 iulie 2011 12:04

    Draga Iulia, pt asamblarea cremei se foloseste zahar sau zahar tos 🙁 ?

    Răspunde
  • Karina, zahar = zahar tos deci totuna!! Spor la prajitura!! 😉

    Răspunde
  • De care rom? cu alcool sau esenta?
    😉

    Răspunde
  • acum asamblam prajitura, Doamne…ce minunatie… =P~

    Răspunde
  • =P~ 🙂

    Răspunde
  • Foarte buna a iesit prajitura….. k la carte 🙂 si sa stiti k nu e singura reteta pe care o fac de pe acest site, toate mi-au iesit fffff bune…. 😉 :* :-bd

    Răspunde
  • prajitura arata super, m-ar interesa dimensiunile tavii… mersi

    Răspunde
  • PRAJITURA ARATA SUPER. M-AR INTERESA DIMENSIUNLE TAVII. MERSI.

    Răspunde
  • arata bine, dar tava ce dimensiune are? :-bd

    Răspunde
  • oare pot sa tai blatul in doua si sa pun la mijloc creza? ce zici iulia?

    Răspunde
  • BRAVO IULIA, ESTI REGINA NEINCORONATA A GURMANZILOR!!! :-bd

    Răspunde
  • ABIA ASTEPT SA FAC ACEASTA PRAJITURA CARE ARATA ABSOLUT FABULOS!!!!TOT CEEA CE FACI E SUUUUPEEEERRR!!!! ESTI CHEF DE CHEF LA ORICE MASTERCHEF!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

    Răspunde
  • ooooo, ce bine arata :X :X :X :X: felicitari pt prezentare!

    Răspunde
  • Am facut si eu prajitura si am avut probleme cu gelatina! nu stiu de ce, dar nu se dizolva. am incercat si cu apa calda si cu rece dar nu merge! 😥

    Răspunde
  • o voi face si eu pt sarbatori, arata superrr bine… abia asta. sa o si gust.. < 😛

    Răspunde
  • intr-adevar o prajitura simpla, delicioasa… am facut-o de mai multe ori si mi-a iesit super, de fiecare data…

    Răspunde
  • Ceva bun si rapid. Cel putin pentru mine…

    Răspunde
  • cioraca ana maria
    3 aprilie 2014 18:34

    este foarte buna, credeti-ma. am incercat-o la scoala 😀

    Răspunde
  • buna! as putea folosi crema de la aceasta prajitura la un tort?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu