Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Ingrediente:

Prajitura cu ness si bezea

Pentru blat:
6 oua
150g zahar tos
75g faina
25g miez de nuca macinat
10g cacao (1 lingura)

Pentru crema de ness:
250g margarina Rama la cub
200g zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite de ness

Pentru bezea:
3 albusuri
120g zahar tos

Pentru ornat:
Ciocolata Milka cu lapte

Mod de preparare:
Incepem prin a pregati blatul prajiturii. Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le amestecam cu o spatula, pana se omogenizeaza.

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 albusuri intr-un catron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta.

Prajitura cu ness si bezea

In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.

Prajitura cu ness si bezea

In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

In compozitia obtinuta adaugam 75g faiana si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Urmeaza sa adaugam si 25g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Iar in final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Luam o tava (a mea a avut dimensiunile de 24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.

Prajitura cu ness si bezea

Acum trecem la prepararea cremei cu ness. Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva.

Prajitura cu ness si bezea

Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.

Prajitura cu ness si bezea

Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.

Prajitura cu ness si bezea

In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent, le mixam bine pana obtinem o spuma.

Prajitura cu ness si bezea

Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu ness si bezea

Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.

Prajitura cu ness si bezea

Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura.
Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam frumos.

Prajitura cu ness si bezea

Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).
Prajiturica de fata, este o bunatate, va recomand sa o incercati, nu este deloc greu de facut, iar in final veti avea o satisfactie deplina cand veti servi familia sau invitatii si vor fi incantati de rezultat.

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

, ,
Articolul precedent
Prajitura Mimi
Articolul următor
Prajitura desteapta

Retete diverse

50 de comentarii. Leave new

  • Arata tare bine !
    Ma bate gandul sa o fac si eu ,salvez reteta.
    ciao…weekend placut!

    Răspunde
  • LLAAVVIINNIIAA
    16 ianuarie 2010 1:38

    Buna gasit!
    Seamana f bine ca mod de preparare/asamblare PRAJITURA INGHETATA.
    N-am insa nici o indoiala ca ness-ul ii da o nota aparte.
    Negresit am s-o fac intrucat sunt fan cacao/ness/cafea.
    Numai bine!

    Răspunde
  • yumy 😀

    Răspunde
  • Răspunde
  • Arata yammy.Tot ce e cu ness imi place.Multumesc.Am salvat-o.

    Răspunde
  • Nicoleta, ma bucur ca ti-a facut cu ochiu prajiturica, sa sti ca este delicioasa!! Pup si spor la gatit!! 😉

    Răspunde
  • Lavinia, mie imi plac tare mult prajiturile cu ness, nu am facut niciodata Prajitura inghetata, dar m-ai facut curioasa, o sa o caut si o sa o incerc. Puppp!!

    Răspunde
  • Bogdan, ma buur ca iti place!!

    Răspunde
  • Ana, draga mea, iti multumesc mult pentru premii, o sa trec sa le ridic!! Pupp!!

    Răspunde
  • Paradis si mie imi place tot ce-i dulce si este pe baza de ness. 🙂 Ma bucur incerci reteta!! Pup si te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • Iulia draga mea de mult nu am mai trecut pe la tine dar astazi promit sa citesc in amanunt ultimele tale retete. Prajitura arata absoult minunat si gustul sunt convinsa ca este absolut divin. Te pup cu mare mare drag si felicitari pentru fotografiile impecabile si pline de culoare!!

    Răspunde
  • Draga mea Laura, cat ma bucur ca m-ai vizitat! Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si aprecieri.
    Eu trec mereu pe la tine si vad numai bunatati, iar prezentarile sunt senzationale, in ultima vreme nu prea mai am timp sa las comentarii dar mereu te urmaresc… nu mai prea am timp nici pentru postari pe site-ul meu!! Te pup si un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • Buna Iulia!
    Este ceva timp de cand m-am “indragostit” de site-ul tau si as dori sa te felicit pentru toate minunatiile ce se regasesc aici.
    As avea o intrebare in legatura cu aceasta prajitura. Doar 25 de g de nuca macinata? Mie mi se pare putin…si asa vad si din imagine.
    Multumesc anticipat pentru al tau raspuns!

    Răspunde
  • Buna Carla, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, referitor la nuca macinata folosita la blat, eu 25g de nuca am folosit(2 linguri scria in reteta (eu le-am cantarit). Pupp si un Paste fericit iti doresc!!

    Răspunde
  • Multumesc frumos pentru al tau raspuns prompt si foarte rapid, precum si pentru ale tale urari.
    De asemenea iti doresc ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa iti aduca cele patru taine divine: incredere,lumina,iubire,speranta.

    Răspunde
  • Carla, spor la gatit!! Paste fericit!

    Răspunde
  • Am incercat sa fac si eu pajitura de Paste dar nu mi-a iesit; mi s-a taiat crema si s-a ales tot nes-ul.Am folosit unt in crema dar nu i-am scos apa, oare de asta? Multumesc

    Răspunde
  • Sanda, imi pare rau pentru nereusita ta!! 🙁 Eu evit sa folosec unt la cremele pentru prajituri tocmai din acest motiv, contine apa, mereu aleg margarina clasica la cub, Rama. Te pup si sper ca pe viitor daca mai incerci ceva de pe site sa-ti reuseasca!!

    Răspunde
    • Buna.. Dacă se taie crema, o pui repede pe un vas cu apa fierbinte și freci repede, repede că își revine… doar că, după ce s-a legat iar, trebuie sa te oprești, că o să ți se taie din nou..

      Răspunde
  • foarte buna prajitura…mia iesit perfect..multumesc pentru toate retetele publicate…mult succes!!! 😉

    Răspunde
  • Nu gasesti nicaieri prajituri ca in Romania.In Florida USA au ceva prajituri asemanatoare insa nu sint ca cele din Romania .Mi-ati facut o pofta de prajituri romanesti.AM SA INCERC SI EU SA FAC UNA DIN PRAJITURILE expuse insa ma tem ca n-o sa-mi reuseasca pentru ca masuratorile in grame or miligrame ma deruta.Aici noi masuram cu 1 cup 1/2 cup 1/4 cup si cu linguritele la fel au specific dimensiuni care nu te va deruta. 🙂

    Răspunde
    • Si eu locuiesc foarte de mult in America, ca sa pot face retetele mele, a noastre rominesti, mi-am cumparat un cintar de bucatarie pe care se poate cintari in kg. &grame si in lb.& oz, cintarul acesta imi este de mare folos, poate aceasta idee te va ajuta si vei pute duce mai departe traditia noastra romaneasca si te vei putea bucura de rezultatele tale. God bless

      Răspunde
  • Draga mea, multumesc mult pt retetele delicioase pe care le postezi! Am incercat prajitura ta inteligenta si a fost un deliciu…Ce vreau eu sa te intreb in legatura cu prajitura cu ness si bezea:nu este nevoie sa isiropam blatul? Astept raspunsul tau…Toate cele bune iti doresc!

    Răspunde
  • este pentru prima oara cind intru la adresa asta pentru a face ceva dulce ,bun , si repede .

    Răspunde
  • chiar o sa le incerc pe toate ,si o sa mai scriu cum au iesit

    Răspunde
  • Crezi ca se poate insiropa putin blatul, sa nu fie prea uscat ?? 😀

    Răspunde
  • Am incercat si eu prajitura. A iesit delicioasa. Blatul l-am insiropat putin, pentru ca neavand nuca mi s-a parut ca a iesit un pic cam indesat. Oricum prajitura este minunata ca de altfel multe dintre retetele tale pe care le-am incercat si mi-au iesit din prima. Abia astept sa mai experimentez si altceva. Pupici!

    Răspunde
  • Acum ma apuc de gatit, mi-am trimis repejor prietenul sa cumpere ingredientele ;;) si apoi sa incepem amndoi sa pregatim aceasta delicioasa prajitura 🙂 Nu e prima data cand pregatesc ceva de pe site-ul tau :X Ai niste retete deosebite iar felul de prezentare este impecabil :X ! Mult succes in continuare si spor tuturor gospodinelor :X

    Răspunde
  • Arata super! Vreau sa o pregatesc maine pentru socrii mei. Trebuie tinuta la rece?

    Răspunde
  • am incercat-o si a iesit delicioasa.
    am mai incercat si alte prajituri de la tine …si au fost extraordinare….multumesc !

    Răspunde
  • delicioasa prajiturica. insa te rog sa-mi spui daca am putea inlocui margarina cu unt, eu nefiind o sustinatoare a consumului de margarina, cu atat mai mult o specialista in materie de “cuisine”. daca da, sunt gata s-o incerc uikend-ul acesta. iti multumesc. Alina

    Răspunde
  • Of, mie mi s-a taiat crema si o facusem cu mai multe oua, pentru ca am avut tava mai mare…. i-am pus 2 plicuri de gelatina si 1 de intaritor de frisca, am mai batut-o 5 minute si am pus-o pe prajitura :)) Cu Dumnezeu inainte, sper sa nu murim :)))
    Blatul oricum a iesit delicios…. si bezeaua am ratata-o putin ca am pus cam mult zahar, dar tura viitoare sigur imi va iesi cum trebuie.
    Am sa incerc sa pun nessul direct in galbenusuri sa elimin apa cat posibil sa nu se mai taie

    Răspunde
  • superba

    Răspunde
  • foarte gustoasa

    Răspunde
  • arata f bn :-bd o sa incerc si eu aceasta prajitura delicioasa(sper sa-mi iasa bn)

    Răspunde
  • de-abea astept sa mananc ;;)

    Răspunde
  • nessul poate fi inlocuit cu cafea normala sau obligatoriu ness?se poate taia crema?

    Răspunde
  • va multumesc pentru reteta.. am facut prajitura si a iesit exact ca in pozele de aici… la gust minunata.. daca ar fi o mica schimbare pt data viitoare.. voi pune jumatate din cantitatea de zahar la bezea pt ca iese prea dulce.. oricum, reteta e super si deja am papat chiar daca e o ora tarzie :* :* o seara frumoasa tuturor.

    Răspunde
  • Doar 75 grame faina?????

    Răspunde
  • O… da ce bine arata prajitura si cred ca este foarte buna. Am sa o fac si eu cit mai repede. Multumim pentru reteta. :X :X :X :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • Buna,
    Prajitura e delicioasa. Am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a avut un succes incendiar. :-bd

    Răspunde
  • miammmm, miammm, super, cea mai buna prajitura, a esit perfecta si super delicioasa. :-bd 😀 😉

    Răspunde
  • buna. am ancercat si eu prajitura si mi-a iesit, dar cred ca nu foarte bine. bezeaua nu pare a bezea si crema e cam tare, cand e tinuta la frigider, dar e bun, ca pt prima oara.

    Răspunde
  • buna. am o intrebare: bezeaua o punem asa, direct, fara a fi data la cuptor? ce gust au albusurile asa? nu am facut niciodata sub aceasta forma, mereu coceam albusurile. sau daca se face la bain-marie este echivalentul la coptul in cuptor? ms frumos de raspuns!!

    Răspunde
  • Buna Iulia,

    Tocmai pregatesc prajitura aceasta. Imi place foarte mult cum a iesit blatul, crema este tare gustoasa, iar metoda asta cu glazura nu o stiam, dar a iesit frumoasa rau. Astept, conform instructiunilor tale, sa se raceasca si sa o finalizez.
    Multumesc mult de tot!
    Am o problema la Prajitura Mimi, care imi place foarte mult. Nu pot sa o tai. Cred ca este ceva in neregula cu foile. Am facut de doua ori, dar am avut aceeasi problema. Voi incerca sa pun un pic mai multa faina. Altfel, urmez cu sfintenie reteta la orice pregatesc si este recomandat de tine.
    Te pup si la multi ani pentru 1 Decembrie!

    Răspunde
  • va rog, spuneti-mi daca, la blat, trebuie praf de copt, ca vreau sa o fac maine. pupiciii

    Răspunde
    • Corina, aici nu se pomeneste de praf de copt. Se poate face si fara, dar poti folosi si putin praf de copt. Eu nu am folosit niciodata cu reteta aceasta pentru ca mi-a crescut intotdeauna, dar nu vad de ce nu ar merge 😉 .. Ai grija sa nu isi schimbe bustul..

      Răspunde
  • Buna ziua,
    Am facut prajitura aceasta de multe ori, dar cand am facut acum de Craciun am avut o problema cu ea. Am facut totul ca si pana acum, dar m-am bazat pe frigul de afara, care cred ca nu era suficient si am pus prajitura in camara si nu in frigider ca pana acum. Dupa ceva timp bezeaua a inceput sa se lase, se topea, era ca un sirop. Am bagat prajitura la frigider..am mai salvat ceva. Intrebarea mea este de ce s-a topit? Sa fie de la faptul ca nu era destul de rece sau nu am facut ceva bine?

    Răspunde
  • Buna Iulia,
    lucrez intr-o cofetarie in Suedia… am facut aceasta prajiturica si am pus-o la vinzare fara sa sper la prea multe avind in vedere traditionalismul dus la extrem pe aici…. si SURPRIZA…. in 2 ore s-a evaporat o tava intreaga…. felicitari pentru reteta si pentru felul in care ai explicat-o!

    Răspunde
  • Astazi am pregatit aceasta minunata prajiturica. Este foarte gustoasa. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu