Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente:

Coca:
500g faina
150g margarina
150 g zahar pudra
1 ou
1 praf de copt
3 linguri de smantana
Ulei pentru uns tava

Umplutura:
10 mere (1kg 1/2)
12 linguri de zahar tos
3 pliculete zahar vanilinat
Scorisoara (dupa preferinta)

Mod de preparare:

Faina, margarina, zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, si 3 linguri de smantana se pun intr-un bol si se framanta o coca, care se imparte in doua parti egale.

Intre timp, spalam merele, le curatam de coaja, le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita. Peste ele adaugam zaharul tos, pliculete de zahar vanilinat si scortisoara. Amestecam merele cu toate ingredientele si le punem pe foc la calit. Dupa ce s-au calit le luam de pe foc si le lasam la racit.

Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coaceti prajitura. Se ia o foaie si se intinde in tava care, in prealabil, a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta prima foaie se intinde compozitia facuta din mere si celelalte ingrediente dupa care se ruleaza pe sucitor si cea de-a doua foaie – pentru a nu se rupe – si se desfasoara deasupra umpluturii de mere, apoi se inteapa din loc in loc aluatul cu furculita si se unge cu ou. Prajitura se pune la cuptor pentru cca 40 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Prajitura cu mere (Format PDF)

50 de comentarii. Leave new

foarte aspectoasa

Răspunde

Multumesc mult, Simina! Te mai astept pe blog!!!!

Răspunde

Bună, aş dori să ştiu şi eu la ce temperatură se lasă în cuptor şi cam ce dimensiune trebuie să aibe tava pentru cantităţile folosite de tine?

Răspunde

Scortisoara, eu am cuptor clasic, il preincalzesc, iar dupa ce introduc prajitura il las la foc mediu, deci nu stiu temperatura in grade. Tava in care am copt prajitura are dimensiunile de 24cm/28cm iar inaltimea de 4cm!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!!

Răspunde

😛 e foarte buna si simpla prajitura ,am facut-o,aluatul e foarte bun si nu se intareste;felicitari pentru blog e de nota 10

Răspunde

Ella, multumesc mult pentru aprecieri!! Felicitari pentru reusita retetei, ma bucur ca ai incercat-o! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉 😉

Răspunde

Buna la toata lumea. M-am incumetat si eu s-o incerc dar ceva am gresit 🙁 Desi am respectat cantitatile, nu mi s-a legat aluatul, era foarte sfaramicios. Am salvat situatia cu inca un ou :mrgreen: Aveti vreo idee ce-am putut gresi? A iesit delicioasa si as vrea sa o mai fac. P.S. e prima prajitura cu mere din viata mea, credeti ca stia, mi-a “mirosit slabiciunea” si a incercat sa ma saboteze? 😆

Răspunde

Anda, de multe ori calitatea fainii, este de vina, gradul ei de umiditate, este bine ca in cele din urma ai reusit sa o “repari”, ma bucur mult ca ti-a reusit si ca a fost pe gustul tau!! Un week-end frumos iti doresc si te mai astept in vizita! 😉

Răspunde
anca alexeev
8 mai 2010 9:55

Dragii mei, eu sunt fidela in prepararea retelor vaostre pe care le primesc pe email-lul meu.Vreau sa va multumesc pentru retele trimise si ii asigur pe toti care va viziteaza sa guste din preparatele voastre.

Multumesc,Gaurmandine

Răspunde

Am facut si eu aceasta reteta de 2-3 ori si este delicioasa. Eu presar nuca macinata peste prima foaie inainte de mere si presar nuca macinata si peste mere, pt un plus de savoare.Cred ca am sa folosesc reteta de foi dar ca si umplutura voi folosii branza dulce si pt alta prajitura voi folosii foile umplute cu nuca.Cand voi mai incerca retete de la tine am sa le fac si poze.

Răspunde

sal…ce fel de smantana trebuie?
pls..k vreau sa fac si eu prajitura…

Răspunde

Anca Alexeev, ma bucur tare mult ca vizitezi site-ul si ca iti plac retetele ce le postez. Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!! Te mai astept in vizita!!! 😉

Răspunde

Ana G. suna delicios varianta ta de praji, astept pozele. Te pup si iti urez o saptamana frumoasa!! 😉

Răspunde

Dayza, eu am folosit smanatana normala, fermentata, nu din cea lichida. Spor la gatit si sper ca prajitura sa fie pe gustul tau!! 😉

Răspunde

am incercat reteta si mi-a iesit ff bine… ff delicioasa. ms ptr reteta 😉

Răspunde

Am incercat sa fac aceasta prajitura depa reteta de aici, am folosit toate cantitatile exacte si totusi nu mi-a iesit coca, mi-a iesir prea moale 🙁 se lipeste, de ce???? :(( :((

Răspunde

Draga Iulia, saptamana trecuta am facut a doua oara prajitura cu mar; si eu, si mama suntem incantate de cat de pufoasa si buna iese – mai ales eu sunt fericita ca e o prajitura pe care o pot face cu indulcitor; in plus, am descoperit cu incantare ca acelasi aluat il folosesti pentru prajitura cu branza. Abia asteptam sa o facem si pe aceea! Iti multumim pentru retetele excelente de aluaturi pe care le gasim pe blogul tau…. Am mai facut de altfel si Painea Floarea-soarelui pe care o adoram…

Răspunde

Delicioso,he traducido la receta,al español.Y lo peor ha sido amasar la masa,he tardado un buen rato.Pero me ha salido un pastel de manzana delicioso.Los pasteles de rumania,los mejores del mundo. 😀

Răspunde

am facut si eu sseara prjitura a esit foarte buna si gustoasa felicitari ptreteta 🙂

Răspunde

sal ieri am facut si eu prajitura a iesit foarte buna la gust si blatul nu se intareste doar ca m-am chinuit cu aluatul pt ca era un pic sfarmicios cred ca trebuia lasat un pic la frigider inainte in res e super 😉

Răspunde

buna.. am vrut aseara sa fac aceasta prajitura dar nu aveam smantana.. se poate face si fara? ms

Răspunde

am facut dupa reteta ta, este foarte, foarte buna, si repede!!

Răspunde

Vreau sa te felicit pentru toate retetele. Esti super tare ! Cand sunt in pana de idei la capitolul gatit, site-ul tau este de un real ajutor.
Iti multumesc.

Răspunde

praji e perfecta. am facut-o alaltaieri dimi, si pana seara nu mai erau decat capetele lol. multumesc !!! 😛

Răspunde
Corina Cociorva
14 aprilie 2011 15:26

Multumesc! A iesit foarte buna! Si am gasit-o in etapa in care ma reimprietenesc cu prajiturile!

Răspunde

este foarte buna, ms de retete

Răspunde

Felicitari, 😆 ai postat o retetä foarte simpala si buna, am facut-o si eu si mi-a reusit super.. multumesc foarte mult ca postezi asa retete minunate. Un sfirsit de saptamina placut. 😛

Răspunde

Buna, prajitura se poate face si cu mai multe foi de coca? bineinteles ca cu alte masuri… Arata fff bine prajitura 🙂

Răspunde

Buna!

As vrea sa stiu daca iniante de a pune merele se storce zeama sau se lasa cu zeama care o lasa?

Răspunde

Buna :X

Si noi incercam astazi reteta la prajitura asta , nu am nicio indoiala ca va fi gustoasa. Fac numaratoarea inversa cand o sa o pot savura >:D<

Răspunde

Buna
Am facut si eu prajitura si a iesit fff buna. Multumesc pentru retetele delicioase cu care reusiti sa ne incantati.

Răspunde

Super reteta! Gustoasa, rapida… si poate fi facuta aproape oricand avand ingrediente atat de simple si necostisitoare! Eu marturisesc ca am folosit unt in loc de margarina… a iesit delicioasa! Multumesc! :-bd

Răspunde

Am facut prajitura si eu, a iesit buna numai ca putin cam dulce, eu zic sa nu se puna atat zahar, merele dulci, foile dulci, parca prea mult zahar…. eu asa am sa fac sa reduc din zahar… multumesc pentru reteta

Răspunde

E super reteta, mi-a iesit din prima si sunt foarte mandra de mine :)))) Multumesc mult Iulia, de mult imi doream sa fac o placinta cu mere, cat despre blat e incredibil de bun :)))))

Răspunde

Am incercat vreo 10 retete si asta e singura care mi-a iesit si foarte delicioasa, multumesc!

Răspunde

ciao, am incercat prajitura si a iesit foarte buna, cand sunt in pana de idei, stiu unde sa apelez.. adik la site tau.. e super tare .. mersi :-bd

Răspunde
POPA CLAUDIA
28 august 2012 22:05

super prajitura. aluatul este super bun. la intins nota 20+. acum am terminat-o .felicitari :-bd

Răspunde

O sa încerc si eu rețeta.. arată f bine!

Răspunde

Am facut aceasta reteta si mi-a iesit excelenta. super buna. :-bd

Răspunde

prajitura mi-a iesit, a fost foarte buna :-bd 🙂

Răspunde

Azi am facut doua portii. Este minunata. Felicitari. Aluatul este grozav. :-bd

Răspunde

super buna. mi-a iesit prajitura, reteta e ca la bunica, acasa.

Răspunde

Azi am incercat-o. E fenomenala

Răspunde

BINE MI-A IESIT, DARRRRR PARCA LIPSESTE CEVA. TREBUIA SA ADAUGI PUTIN CARAMEL, ASA AM FACUT EU. INCEARCA :-bd STIII.. VREI SA FII PRIETENA MEA? 😛

Răspunde

A iesit foarte buna :X :-bd eu vreau si alte retete de prajituri, daca se poate. Multumesc!

Răspunde

Buna! 😀 Vreau sa spun k eu am mai facut prajitura cu mere, dar – dupa reteta asta, mi-a iesit mult mai gustoasa, perfecta, as putea spune ;;) Sunt fana nr.1 a prajiturii cu mere :X :X :X

Răspunde

Astazi am facut prajitura cu mere, si a iesit nemaipomenita. Am adaugat un pic de gris in aluat (extra) ca la prajitura cu caise, iar foaia a iesit super pufoasa… fantastic de bun, am mancat cam jumatate din prajitura, si tot nu m-am saturat.
Deh, i-a placut si lui bebe mic, caci acum mananc cat ptr 2. Multumesc, gourmandine, ptr. retele delicioase postate, cu siguranata, o sa mai incerc cateva. :-bd

Răspunde

Am o intrebare: se poate cu ulei in loc de margarina?

Răspunde

Buna Iulia!! din intamplare am gasit blog-ul tau si ma bucur mult!! am mai pregatit paste siciliene si retete cu cartofi la cuptor si au fost delocioase, precum si mousse de cioco… dar prajiturica de mere e minunata!!! o sa incerc mai multe retetede pe blog-ul tau, pt. ca am 23 de ani si acum vreau sa invat sa fac din toate felurile de mancare cate ceva.. Multumesc pt ajutor!! te pup si la mai multe retete la fel de gustoasee!! iamiiiiiiiiii 😉 😉 😉 😀 :* :* :*

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu