Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Va recomand sa incercati aceasta reteta, rezulta o prajiturica delicioasa, fina si usoara si foarte simplu de preparat.

Ingrediente:

Prajitura cu mere si bezea

2kg mere
130g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru blat:
300g faina
5 galbenusuri
250g zahar tos
180ml ulei
125ml apa clocotita
Coaja rasa de la o lamiae
1 pliculet drojdie uscata
1 pliculet praf de copt
Zeama de la 1 lamaie (in care vom stinge praful de copt)

Pentru bezea:
5 albusuri
170g zahar tos

Mod de preparare:
Spalam merele sile curatam le coaja.

Prajitura cu mere si bezea

Dam merele pe razatoarea mere, pana la cotor.

Prajitura cu mere si bezea

Punem merele razalite intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si 2 pliculete de zahar vanilinat.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Dupa ce s-au calit indeajuns, se iau de pe foc si se lasa la racit.

Prajitura cu mere si bezea

Radem coaja de la o lamaie.

Prajitura cu mere si bezea

Stoarce sucul de la o lamaie.

Prajitura cu mere si bezea

In sucul de lamaie, turnam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la dizolvare.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Peste spuma obtinuta adaugam uleiul si mixam intruna.

Prajitura cu mere si bezea

Adaugam apa clocotita si mixam foarte repede.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

In compozitia rezultata adaugam pliculetul de drojdie uscata si mixam.

Prajitura cu mere si bezea

Adaugam si sucul de lamaie cu praful de copt stins si mixam din nou.

Prajitura cu mere si bezea

Adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare si amestecam pana se incorporeaza totul.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

In aceasta compozitie, adaugam faina in ploaie, putin cate putin si amestecam cu o spatula usor, de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena. Cantitatea de faina pe care o adaugati poate varia, depinde si de calitatea fainii. Aluatul trebuie sa curga in falduri, deci nici prea subtire nici prea gros. Eu am adaugat 300 g faina, puteti incerca cu cantitatea asta.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.

Prajitura cu mere si bezea

Turnam blatul obtinut in tava.

Prajitura cu mere si bezea

Il repartizam egal in toata tava si il uniformizam la suprafata.

Prajitura cu mere si bezea

Adaugam merele calite si racite in prealabil si le repartizam egal peste toata suprafata blatului, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajiturica la foc mic spre mediu, timp de 35-40 minute.

Prajitura cu mere si bezea

Cat timp prajitura sta la cuptor, punem albusurile intr-un castron si le batem spuma.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Dupa cateva minute de mixat cand albusele s-au spumat deja, adaugam si zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Cu 5 minute inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri peste, intinzand-o egal pe toata suprafata cu o spatula.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Cu o furculita, tragem santulete prin bezea.dupa care introducem din nou tava cu prajitura la cuptor si o mai lasam in cuptor pana ce bezeaua prinde o usoara crusta aurie.

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam la racit. Este delicioasa si va asigur ca din acest motiv nu va rezista mult pentru ca va fi papata rapid.. 🙂

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

, , , ,
Articolul precedent
Prajitura Ricoco
Articolul următor
Prajitura cu capsuni si bezea

Retete diverse

55 de comentarii. Leave new

  • I loved this post so much and is a great desert recipe so delicious and fantastic …I WANT SOME ..  ;D

    Răspunde
  • Foarte buna si aspectuoasa!Eu o fac,dar putin diferita…Iata in ce consta diferenta:mai intai pun in tava o cana de zahar si il incalzesc pana ce se rumeneste(capata culoarea maronie),dupa care adaug merele taiate felii(dupa ce le-am curatat de coaja si le-am scos cotoarele),aranjate astfel incat sa acopere tot fundul tavii.Dupa ce merele s-au rumenit puti,adaug cam o cana de apa (depinde de cat de mare este tava) si mai las merele sa se moaie,iar apa mai scade.Abea dupa toate acestea,adaug blatul .Dupa ce blatul s-a copt,se lasa toata seara in tava,pt a se insiropa ,iar a 2-a zi se rastoarna intr-o alta tava(sau mai intai pe un gratar,fund de lemn,dupa care se asaza din nou in tava dar cu feliile de mar in sus,se adauga glazura,si se mai da 5 minute la cuptor,pana se aureste bezeaua.E mai migaloasa putintel,dar crede-ti-ma,MERITA!!!

    Răspunde
  • Dear Rico, indeed is a delicious recipe. I would offer to you a piece of cake with all my pleasure. 🙂

    Răspunde
  • Draga Adriana, este cu adevarat o prajitura delicioasa. Ma bucur si iti multumesc ca ne-ai impartasit si noua si reteta ta de prajitura. Te mai astept in vizita!! 🙂

    Răspunde
  • buna.avand in vedere ca nu mai stiam ce retete sa mai fac in afara de cele invatate de la mama,am gasit saitul tau si am incercat aceasta prajitura si a iesit exceptionala .si mi-am propus sa incerc aproape tot ce am gasit interesant aici la tine .se pare ca majoritatea retetelor sunt pe placul meu si explicate destul de bine.nu are cum sa nu va iasa multumesc ca m-ai scos din inmpas.pa pa ne mai auzim

    Răspunde
  • Cremona, ma bucur mult ca iti place site-ul si ca iti pot fi de folos. Te astept cu mare drag sa incerci cat mai multe retete!! Te pup si un week-end frumos iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Dragutzo esti minunata! te admir!

    Răspunde
  • Multumesc mult, draga Cristina! Te mai astpt in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Buna. Cred ca este a cincea oara cand fac aceasta prajitura si sotul meu nu se mai satura :). Felicitari pentru site, de cand l-am descoperit numai de aici ma inspir si mai cred ca nu am mai vazut de mult asa retete minunate si cat de explicita esti in a avea o reusita inclusiv si noi!! Te pup, tine-o tot asa!!!!

    Răspunde
  • Roxana, cat ma bucur ca iti place site-ul si ca iti este de folos!! Felicitari pentru reusita prajiturii!! Te pup si te mai astept in vizita!! Spor la gatit!! 😉

    Răspunde
  • Am facut azi aceasta prajitura si mi-a iesit exact ca si a ta, pozele tale m-au convins sa o incerc.
    Totusi data viitoare cand o voi mai face voi pune mult mai putin zahar pentru ca a iesit exagerat de dulce. Am respectat intocmai cantitatile, nu ti se pare ca e prea dulce?
    Felicitari pentru blog, il urmaresc constant si am facut multe retete dar este prima data cand scriu.

    Răspunde
  • Desi este un pic cam dulce, prajiturica a fost foarte gustoasa, aspectoasa si indelung apreciata(suntem novice in ale gatitului)…multumim de reteta!

    Răspunde
  • Nicol, ma bucur ca ai incercat prajiturica, felicitari pentru reusita. Se poate sa fie cam dulce, eu am scris-o cu cantitatile pe care le-am folosit cand am preparat-o, dar cum spui si tu poti sa pui mai putin zahar data viitoare. Multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Beatrice, ma bucur ca ti-a reusit prajiturica!! Felicitari!! Data viitoare pui mai putin zahar si totul va fi OK!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • buna:) in primul rand vreau sa te felicit pt acest site..sunt foarte fericita de cand l-am gasit..retetele sunt superbe am incercat deja prajitura desteapta si prajitura cu gem de visine si crema de ciocolata..acum e in cuptor prajitura asta…vreau sa spun ca am dat site-ul la toata prietenele mele…multumesc inca o data si abia astept sa incerc o noua reteta.. 🙂

    Răspunde
  • Linda, iti multumesc mult pentru aprecieri si vizite! Ma bucur mult ca site-ul iti este de folos. Te pup si te mai astept sa incerci si alte retete! Un week-end frumos iti doresc! 😉

    Răspunde
  • alexandralia
    1 aprilie 2010 17:09

    Diseara incerc si eu prajitura… Sper sa imi iasa 🙂

    Răspunde
  • Alexandralia, sper si eu sa-ti reuseasca prajiturica, nu este o reteta atat de dificila. Un Paste fericit si luminos iti doresc!!

    Răspunde
  • Buna Iulia! As vrea sa te felicit si sa iti multumesc in acelasi timp pentru efortul tau de a fi pe intelesul tuturor in toate retetele de pe blog. Imi place mult cum arata prajitura aceasta cu mere si bezea si as vrea sa o fac cat de curand. Poti te rog sa imi spui un mic detaliu ce l-am observat si anume ce ai pus peste bezea, sunt stropi din sucul de mere?Arata super! As vrea sa imi arate si mie asa cand e gata! Multumesc mult!Sa ai o zi frumoasa!

    Răspunde
  • Adriana, ma bucur ca vrei sa incerci prajitura, este delicioasa! Referitor la stropii de pe bezea, nu i-am pus eu, “a transpirat” bezeaua, pentru ca nu este o bezea uscata este o bezea mai moale. Nu a fost intentionat 😛 asa a iesit ea!! Pupp si spor la gatit!!

    Răspunde
  • HEEELP !!!
    Merele mele sunt cam zemoase si cu hazarul, si mai si
    Oare as putea folosi ulei de palmier, in locul celui de floarea soarelui ? 🙄

    Răspunde
  • Gina, in mere poti adauga 1-2 linguri de pesmet, asa o sa le mai iei din zeama. Poti folosi si ulei de palmier. Spor si sper sa-ti iasa o prajitura delicioasa!!!

    Răspunde
  • multumesc pentru idee… de abia astept sa o fac… spune-mi te rog, cat pe cat e tava ta?
    mersi mult

    Răspunde
  • excelenta, am facut-o deja de doua ori, m-am indragostit de ea… e singura reteta de mere care imi place mult, e intr-adevar dulce, dar am scazut din zahar sa fie pe placul nostru.
    multuuuumesc!

    Răspunde
  • eu stiam ca se face altfel bezeaua 😉 😀 ….
    eu o fac asa
    pun o oala cu apa pe foc si o las sa fiarba, intr-un alt castron pun albusurile, o pun peste acea oala cu apa care fierbe si cu mixerul bat albusurile, adaug zaharul, il mai bat pana ajunge o spuma tare, mai adaug putin otet ( aproximativ o lingura o lingura jumate )… si apoi fac aceasta prajiturica minunata ….

    Răspunde
  • besikd erika
    1 martie 2011 15:29

    Super buna reteta… ms mult, am facut-o ieri si mi-a iesit delicioasa. Eu am adaugat si un rand de stafide intre aluat si mere… Te lingi pe degete ce bun eee… mersi.

    Răspunde
  • dana neculita
    19 martie 2011 4:04

    Buna Iulia!
    Iti apreciez foarte mult siteul.E foarte bine pus la punct iar faptul ca pui poze pentru fiecare etapa e de mare ajutor.
    Cred ca e printre putinele situri pentru care as contribui financiar ca sa am acces 🙂
    Multumesc in numele tuturor celor care te-au vizitat virtual dar n-au avut timp sa posteze!

    Răspunde
  • angelica serban
    19 martie 2011 11:50

    arata super tare. 😀

    Răspunde
  • Salutare,
    Azi fac a doua aceasta prajitura, e delicioasa si foarte aromata. Singura modificare pe care am facut-o e in ceea ce priveste zaharul, am pus mai putin cu 150g /total in prajitura!
    Si celelalte retete de pe site sunt apetisante si foarte bune (am incercat cateva 😉 )

    Răspunde
  • Am facut aceasta prajitura cu mere si a fost delicioasa. Astazi m-am gandit sa fac aceeasi reteta, dar sa folosesc rabarbar in locul merelor. 😉

    Răspunde
  • am incercat si eu aceasta prajitura. este ff delicioasa.. multumim pt acest site.. cel putin pe mine m-a ajutat foarte mult si cind sint in pana de idei apelez la el.. imi este de ajutor.. pupici

    Răspunde
  • Imi place blog-ul tau la nebunie!! Nu sunt cine stie ce bucatareasca(sunt o catastrofa) dar daca respect indrumarile tale,chiar imi ies retetele. Pozele sunt de mare ajutor. Am facut si eu prajitura, si mi-a iesit. Nici nu stii ce bucurie am avut cand am vazut ca arata asa bine si ca era facuta de mine 🙂
    Multumesc!

    Răspunde
  • Pop Monica Iulia
    30 august 2011 6:31

    a iesit excelent! <:-P si este usor de facut :-bd

    Răspunde
  • super tare :X tocmai am scos-o din cuptor si astept sa se raceasca sa o devorez =P~
    ms pt reteta :*

    Răspunde
  • Ai niste retete superbe. mereu intru pe aici sa vad ce sa mai fac. felicitari pentru site, cred k e unul dintre cele mai reusite. In seara asta vreau sa incerc si acesta prejitura 🙂 te pup >:D:D:D<

    Răspunde
  • Delicioasa…. am incercat-o si a iesit foarte buna. Te mai asteptam si cu alte retete la fel de bune. Poopici!!!

    Răspunde
  • Esti incredibila!…… nu te cunosc dar vreau sa te felicit pentru ceea ce faci. Totul arata superrrr gustos, retete care mai de care, ce sa mai spun, inspiratie pentru fiecare zi a saptamanii. Femeile care spun ca nu gatesc pentru ca nu au idei sau ajutor nu mai au nicio scuza. 🙂 Inca o data felicitari pentru aceasta pagina reusita si de mare ajutor multor femei si…. barbati, cred.

    Răspunde
  • Arata minunat prajitura ta! am o intrebare: trebuie folosit si drojdie uscata si praf de copt 😕 ? nu este suficient doar praful de copt? ms 😉

    Răspunde
  • toate bune, dar, la cuptorul electric ce temperatura ar fi potrivita?… ms

    Răspunde
  • buna, acum este in cuptor prajitura, sper sa iasa bine. nu sunt cam multe 2kg de mere? am facut asa, si blatul se acoperise cu un strat mult prea generos de mere si am mai luat din ele…

    Răspunde
  • Un sfat va rog cum as putea a tai prajitura fara sa se farmiteze bezeaua de deasupra? :)))) Multumesc mult

    Răspunde
  • Laura-Carmen
    8 august 2012 19:40

    Buna seara. O prajitura spectaculoasa. A reusit 100%. va felicit pentru acest site si pentru retetele nemaipomenite.
    Felicitari,
    Laura-Carmen

    Răspunde
  • Buna seara,

    In primul rand, vreu sa te felicit pentru felul in care explici retetele…… este foarte explicit si tot ce am incercat de pe acest site a iesit de minune. Reteta aceasta nu o stiam si, desi nu suntem adeptii spumei de albusuri… a fost super gustoasa. De cand am descoperit site-ul, doar de aici ma inspir….. restul nu explica in amanunt si ma limitam inainte sa folosesc decat cele mai simple retete. Spor la gatit.

    Răspunde
  • Ieri a fost ziua mea si am decis sa fac aceasta prajitura! A iesit excelent si a fost foarte apreciata! Drept urmare azi nu mai este nimic in tava! Va multumesc pentru reteta!

    Răspunde
  • Va rog sa-mi spuneti cat de mare este tava?? In tava mare de la aragaz??

    Răspunde
  • BUNA IULIA, ESTE O PRAJITURA FF BUNA. IMI ADUC AMINTE CA AM FACUT UNA ASEMANATOARE, DE FF MULTZI ANI, DUPA O REVISTA NEMTZEASCA.. SI ERA FF BUNA. LA MAR, EU PUN SI PUTZINA PUDRA DE SCORTZISOARA

    Răspunde
  • solea anca
    8 iulie 2013 21:56

    EXPLICIT TOTUL!!!! EXCELENT SITE-UL!!!!! IMI ESTI DE MARE AJUTOR!!!! :-bd

    Răspunde
  • in loc de pliculetul de drojdie, pot sa pun un pliculet de praf de copt?

    Răspunde
  • Superba prajitura

    Răspunde
  • Acum am scoso din cuptor, acum arata superba, abia astept sa vina iubitul meu, sa o guste. E inebunit dupa placinta du mere e asa frumoasa, multumesc, iulia si salutari din Las Vegas 🙂

    Răspunde
  • Buna din nou,
    am facut si aceasta delicioasa prajitura si vreau sa precizez ca mi-a iesit ca in poza . Foarte aromata si gustoasa, abia am mai avut a 2 zi de dimi o bucatica la cafea 🙂
    Multumim :*

    Răspunde
    • azi am facut si eu aceasta prajitura si este foarte gustoasa. Cand am vazut-o in poza imi lasase gura apa. M-am uitat la comentariile de mai sus, am crezut ca numai mie mi s-a parut ca e dulce (foarte) dar cand am vazut ca si alte pareri sunt ca parerea mea, dar nu conteaza, urmatoarea data o sa pun mai putin zahar. E foarte buna, o sa o am in meniu de acum incolo. Multumim. Eu pe facebook am vazut-o, e si facebook-ul asta bun cateodata.

      Răspunde
  • Am facut prajitura de mai multe ori si a fost dulce. Ieri am facut dinnou si ma asteptam sa fie tot asa, dar nu a mai fost. Deci cred ca conteaza fff mult de mere (care erau dulci) dar si de lamaie cat e de acra 😉 . Spectaculoase sunt bilutele de sirop care se ridica la suprafata.
    In concluzie… spectaculoasa si buuuunaaaa!

    Răspunde
  • Buna ziua (buna ca si prajitura 🙂 )
    Am o intrebare, la blat se pune si praf de copt si drojdiuta?… sau am inteles gresit.. Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu