Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente:

Prajitura cu mere

Pentru blat:
6 oua
250g zahar tos
250ml ulei
360g faina
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru umplutura:

1kg mere (aici puteti pune mai multe sau mai putine mere, depinde de cum va place, cu mai mult sau mai putin mar)
4 linguri pesmet
200g zahar tos (sau dupa gust, mai putin zahar daca vi se pare prea dulce)

3 linguri pesmet pentru pudrat blatul

Margarina pentru uns tava
Faina pentru tapetat tava

Zahar pudra pentru pudrat prajitura

Mod de preparare:
Spalam merele si le curatam de coaja.

Prajitura cu mere

Dupa ce am curatat merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem in pumni pentru a scurge surplusul de suc.

Prajitura cu mere

Punem merele razalite si stoarse intr-o cratita, adaugam 200g zahar tos, amestecam si lasam la calit intre 5 – 10 minute, pana se inmoaie.

Prajitura cu mere

Dupa ce merele s-au calit, adaugam in cratita 4 linguri de pesmet si amestecam pana se incorporeaza bine, apoi le lasam la racit.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Dupa ce avem umplutura de mar pregatita, incepem sa ne ocupam de compozitia pentru blat.
Intr-un castron punem faina, adaugam apoi un plic de praf de copt si amestecam pana se inglobeaza.

Prajitura cu mere

Intr-un castron incapator punem 6 oua, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si mixam pana se omogenizeaza foarte bine.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Adaugam in compozitia rezultata uleiul si mixam din nou, pana se omogenizeaza.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Urmeaza faina, pe care o adaugam in ploaie si amestecam cu spatula, fara oprire pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu faina (tava mea are 24/28cm si 4cm inaltime) si turnam in tava jumatate din compozitia de blat, o intindem uniform cu spatula, daca mai este nevoie, apoi presaram deasupra 3 linguri de pesmet.

Prajitura cu mere

Peste primul strat de blat, presarat cu pesmet, adaugam merele calite, uniform pe toata suprafata.

Prajitura cu mere

Peste stratul de mere adaugam si cea de-a doua parte din compozitia de blat, pe care la fel o intindem uniform.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 40minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, o pudram cu zahar si o sevim, este delicioasa.

Prajitura cu merePrajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Reteta preluata de la Teo

56 de comentarii. Leave new

Ai facut tu ceva pauza, dar…vi cu preferatele mele,merele.Minunata arata, mai ales ca sint mere muuulte. Citeva fete la mine, au zis ca sint apropape tanti cu prajituri cu mere,hi,hi,hi…Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Răspunde

Buna Iulia!in legatura cu reteta ce am vazut-o la tv:a fost la Euforia,in urma cu ceva luni.Imi plac foarte mult retetele de prajituri,dar din pacate nu le pot incerca,caci imi este stricat aragazul,asa ca incerc alte retete care nu necesita coacere.Pa, pa!

Răspunde

Nu ma mai satur sa-ti frunzaresc blogul…intru in fiecare zi in speranta ca vad ceva minunat.Felicitari…Tine-o tot asa. 😉

Răspunde

Am si eu o mare rugaminte, daca poti te rog sa-mi raspunzi: la Prajitura cu ness si bezea, la blat ne trebuiesc doar 25 gr. de nuca macinata, sau 250 gr? Astept raspunsul tau, deoarece vreau neaparat sa o fac si eu…sunt ingredientele mele preferate la o prajitura.
Pupici! 🙄 😆 😳

Răspunde

a venit primavara intr-un cub si un martisor te asteapta pe blog-ul meu

Răspunde

Cami, esti o draguta, iti multumesc mult pentru premii, o sa vin sa le ridic!! Sunt convinsa ca ai retete minunate de praji cu mere, esti o gospodina desavarsita, numai bunatati vad la tine pe blog! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉 😉

Răspunde

Veronica, te-am intrebat pentru ca unele retete de la emisiunile tv preluate de ai nostrii, le mai recuperez de pe net, ideal ar fi sa sti titlul retetei exact si numele emisiunii!! Pupp!

Răspunde

Laura, iti multumesc mult!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

leely, ai nevoie de 25 grame de nuca macinat pentru blat. Pupp si spor la gatit!! Astept poze cu prajiturica , daca vrei sa o punem pe site la sectiunea “Retete incercate de voi”. 😉 😉

Răspunde

Pansy, iti multumesc mult pentru premiul martisor, o sa vin sa il ridic!! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!

Răspunde

buna blogul tau este superb.
am facut prajitura cu nes si bezea si e superba,iar acuma fac prajitura cu mar.
eu nu sunt asa profesionala dar incerc iar aici iti las blogul meu daca vrei sal vezi si sal urmaresti.
http://cristina-cristinapop.blogspot.com/

Răspunde

Cristina, multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca ai incercat retete de pe site, cu siguranta o sa te vizitez si eu pe blog!! Puppp si un week-end frumos iti doresc! 😉

Răspunde

Buna Iulia,ce mai faci? nu am mai primit nici un mail cu retete preparate de tine 🙁
te rog,poti trimite ultimele retete…eu de pe 19/02/2010 nu am mai primit nimic…..astept cu nerabdare un raspuns
te pup 🙂

Răspunde

😯 eu nu inteleg pt ce trebuie 250 ml ulei,,,, ca despre el n-ai scris nimik.

Răspunde

mie-mi mere greu netu probabil nu mi-a aparut tot pwp

Răspunde

Pfuu reteta asta e exact cum facea bunica atunci cand eram copil, felicitari. eu pana acum am incercat o varianta…un pic mai complicata decat cea de mai sus insa va asigur ca e minunata, fetele de pe forumul culinar au facut-o
http://www. culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/16723/prajitura-cu-mere-si-doua-blaturi-buna-si-foarte-pufoasa/

Răspunde

doamne, de mult nu am mai mincat o asemenea prajitura si tine minte e prima pe care o fac !!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

Răspunde

foaret buna prajitura cu mere am recomandato la prietene ca esta super

Răspunde
POPA CRISTINA
19 februarie 2011 17:42

FELICIATRI PRAJITURICA CU MERE ESTE SUPER DE BUNA

Răspunde

tocmai am pus la cuptor aceasta delicioasa prajiturica… spun delicioasa pentru ca este a doua oara cand o fac… si toata lumea e inebunita dupa ea.. am recomandat’o si soacrei… multumesc pt reteta 😛

Răspunde

🙂 buna IULIA, este delicioasa aceasta prjiturica, iti lasa gura apa doar cind te uitzi la pozele postate, am s-o fac si eu. multumesc pt ajutor, te pooop

Răspunde

Am facut reteta aceasta ,,prajitura cu mere,, si a iesit delicioasa ,,exact ca imaginile afisate …dar am mai adaugat si un pic de lamaie pentru aroma ….recomand …foarte ,foarte biuna

Răspunde

Acum am bagat-o si eu la cuptor.deja miroase foarte bine.de abia atept sa fie gata sa imi surprind sotiorul ;;) =P~

Răspunde

Am incercat si eu reteta, insa blatul a iesit f gros…m am chinuit sa pun in tava…desi am respectat reteta…oare ce am gresit? 🙂

Răspunde

;;) ;;) E o prăjitură delicioasă. Toată familia mea a apreciat această rețetă. Am recomandat-o prietenelor mele.
Mulțumesc! :-bd

Răspunde

foarte buna reteta!! :-bd nota 10

Răspunde

foooarteee buna, prajiturica… Si ce-mi place, e ca o pregatesti repede…
Prima data nu mi-a reusit (am folosit o tava neadecvata, mai mica, dar a doua oara m-am laudat cu ea 🙂 …… eu am pus si scortisoara in mar…

Răspunde

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Răspunde

nota 10 cu felicitariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Răspunde

:-bd :-bd :-bd <:-P <:-P <:-P

Răspunde

Delicioooosssss :-bd … o sa-mi bucur sotul cind vine :X … multumesssccc >:D<

Răspunde

foarte buna prajitura asta >:D< eu azi o incerc ;;) sper sa imi surprind iubitul intr-un mod placut:) stiti cum se spune…iubirea trece si prin stomac:)

Răspunde

Aiaiaiaii! E-n topul preferințelor mele această prăjitură!

Răspunde

N-am crezut ca imi va iesi o prajitura asa buna…… ii delicioasa, nu pot sa zic cat de happy sunt :X :X
Multumesc pt reteta

Răspunde

Ureaza-mi noroc, incepe distractia :>

Răspunde

buna iuliana! sunt anamaria si imi plac foarte mult retetele tale. in fiecare zi ma uit peste saitul tau si fac cate o reteta. Sunt foarte bune retetele tale. multumesc ptr retete si tine-o tot asa.
Pa pa!
:-bd

Răspunde

ii super reteta, in orice combinatie. Am folost retata de blat ca sa fac “tortul perfect”, o singura greseala am facut: am pus blatul intr-o forma de tort si am dat cuptorul la o temperatura f mare si a inceput sa se arda deasupra ;;) (cuptorul meu este cuptor clasic) . Pana la urma am reusit sa ii dau de capat cu un plic de crema cu gust de ciocolata si cu un plic de frisca si a fost delicios.

Răspunde

Super prajitura, tocmai am trminat-o…. ma duc sa o devorez… :-bd . Multumesc pt prajitura!

Răspunde

am incercat si eu retata, sunt foarte incantata de rezultat!

Răspunde

:-bd Vineri am sa fac si eu pentru baiatul meu, se arata mai simpla decit fac eu. pupici

Răspunde

:-bd acum am pregatit aceasta prajitura …este super delicioasa ..sotul meu este incantat..ms mult pt minunatele retete pe care ni le arati !!!
:-bd :-bd

Răspunde

Multumim pt reteta!!!Este extraodinar de buna!!! De fiecare data cand o fac iese DELICIOASA!

Răspunde

Este a 3-a oara cand prepar prajitura… parintii mei au ramas uluiti cand au vazut-o dar lea placut foarte mult. De data asta voi dubla cantitatile… vom avea musafiri si sper sa-i impresionez placut :X Retetele tale sunt minunate si pana acum toate mi-au iesit. Multumesc!

Răspunde

    Aaa si iti doresc Paste fericit, liniste, caldura si bucurie alaturi de cei dragi tie! La fel le doresc tuturor celor care viziteaza blog-ul tau! Sarbatori fericite!

    Răspunde
Vincent Vega
26 mai 2012 23:48

O intrebare am si eu, de unde stiu cum sa fac 180 de grade in cuptor, daca am aragaz clasic fara termometru, pt ca am pus prajitura si in 30 de min a fost arsa, aproape. 😥

Răspunde

O reteta foarte buna! multumesc celor care au postat-o!

Răspunde

Ce blat pufos =P~ !! Foarte buna. (PS: Eu am pus mai bine de 2 kg de mere.. pentru ca imi place cu muuuulte mere).. si a iesit super!.. abia astept sa se raceasca.. 😉

Răspunde

Am facut aceasta prajitura de trei ori, pana acum… si, de fiecare data, a iesit foarte bine! multumesc celor care au postat-o!

Răspunde

MINUNATA!!! :X Le-am facut-o parintilor mei stiind ca sunt dezastru in bucatarie au ramas surprinsi cat de buna e prajitura facuta de mine !! :-bd Multumesc pentru reteta ;;)

Răspunde

Cea mai buna prajitura cu mere pe care am incercat-o. Minunata reteta

Răspunde

Multumesc pt reteta. A iesit f buna.. 😀 doar ca s-a ars pe fund, cu toate ca am pus margarina si tapetata cu faina… cred ca am gresit undeva… ca am lasat-o doar 25 min (aparent ochiul cuptorului meu trebuia dat la foc mic 🙂 si era gata… Trebuie sa imi iau cani pt masurat… am cam pus din ochi. 😀 Data viitoare o sa iasa perfect, pt ca o sa dau cuptorul la foc mai mic. :-bd

Răspunde

Arata delicios! Maine dimineata o fac. Am o intrebare: ce dimensiuni are tava pt. cantitatile mentionate la aluat? Astept raspunsul cu nerabdare. Blogul e minunat si revin, de cate ori caut o reteta. Prezentarea, fotografiile sunt superbe. Felicitari :-bd

Răspunde

OOps, am recitit reteta cu atentie si am observat ca exista dimensiunile tavii. Scuze 🙂

Răspunde

Prajitura este fantastica! Am facut-o de 2 ori pana acum si o fac si astazi. Ceea ce ador cel mai mult la ea este ca fetita mea de 1 an si sotul meu sunt foarte fericiti cand o mananca 🙂 Multumim pentru reteta unei prajituri excelente si pentru momentul fericit in care o servim 🙂

Răspunde

Este foarte buna, am facut-o si eu. Multumesc pentru reteta! :X :-bd ;;)

Răspunde

Tot eu :)) Fac prajitura asta ori de cat ori merg undeva la o gathering si trebuie rapid si delicios… iar prietenii sunt incantati, inclusiv surioarea mea care si-a incantat fetita de 2 ani acum si sotul cu prajiturica asta. Cand le-am dus din ea au mancat tot… am incercat si cu caise …. dar nu imi iese mereu crescuta. Eu o prefer pufoasa tare si cu mult mai putin zahar, doar ca nu imi notez niciodata cand schimb vreo reteta 🙂 cat de putin zahar pun. Oricum, cam jumatate din cantitate si tot iese dulce!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu