Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Ingrediente:

Prajitura cu iaurt si visine

4 oua
300g zahar tos
2 pliculete zahar vanilinat
300ml ulei
250g iaurt
600g faina
2 pliculete praf de copt
500g visine (cantitatea poate varia in functie de cum va place, cu mai multe sau mai putine fructe)

Mod de preparare:

Spalam bine visinele, le indepartam coditele si le scoatem samburii dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs. Puteti folosi si visine congelate sau din compot.

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt.

Prajitura cu iaurt si visine

Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si mixam pana se omogenizeaza bine.

Prajitura cu iaurt si visine

In copopzitia obtinuta adaugam iaurtul si uleiul dupa care mixam din nou pana se inglobeaza bine toate ingredientele.

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

In final, adaugam faina in ploaie si mixam panase incorporeaza complet.

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Ungem o tava de 23cm/30cm cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.

Prajitura cu iaurt si visine

Peste visinele pe care le-am pus la scurs, adaugam 2 linguri de faiana si le amestecam.

Prajitura cu iaurt si visine

Presaram apoi visinele, peste compozitia din tava si introducem prajitura in cuptorul preincalzit. O lasam la copt la foc mic spre mediu timp de 30-35 minute.

Prajitura cu iaurt si visine

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit apoi daca dorim o putem pudra cu zahar. Este o prajiturica foarte simplu de pregatit si va asigur ca este delicioasa.

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Prajitura cu iaurt si visine

Reteta preluata de la Mihaela

, , , , ,
Articolul precedent
Negresa cu banane
Articolul următor
Prajitura Mimi

Retete diverse

27 de comentarii. Leave new

  • Oh,Doamne,Iulia,ce bucurie mi-ai facut cu reteta asta!Facea matusa mea,in vremea copilariei mele,o prajitura cu visine atat de pufoasa,dar atat de pufoasa…si folosea iaurt la ea.Cati ani am tot cautat prin carti reteta si n-am gasit-o,dar acum,iata,datorita tie,o pot incerca fara s-o dau in bara(cum am facut la un moment dat,punand ingredientele presupuse”la ochi”).Toata admiratia pentru acest blog peste care am dat acum un ceas cautand o reteta de pui shanghai.Foarte,foarte frumos si util!Multumesc si succes in continuare !

    Răspunde
  • Draga Zoica, iti multumesc foarte mult pentru aprecieri si cuvintele tale frumoase. Ma bucur tare mult ca ai gasit aceasta reteta care iti aduce aminte de timpuri atat de placute si minunate. Te pup draga mea si te mai astept in vizita!! o saptamana frumoasa iti doresc si spor la reteta daca o vei incerca!!

    Răspunde
  • stiu si eu prajitura aceasta , cine inca nu a incercat-o, s-o faceti neaparat o sa ramaneti surprins cat de pufoasa este si ce gust fin are… eu am facut cu aceasta compozitie cu ceva schimbari in cantitati, briose si mi-au iesit minunate ! 😉

    http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/briose-super-pufoase-cu-mere.html

    Răspunde
  • Asa este Anastasia, prajiturica asta este super buna. Am vazut si briosele tale sunt o minunatie, la gust sunt sigura ca sunt delicioase.

    Răspunde
  • iulia
    am incercat-o si noi! este suuuuuuuper! sotul meu vrea s-o faca el singurel astazi! a spus ca i se pare usor de preparat! 😆 si uite asa eu stau si el gateste!!!! 😆 😆 😆

    Răspunde
  • Adriana, ma bucur mult ca ati incercat prajiturica si ca v-a placut!! Felicitari sotului tau pentru initiativa!! Va pup si va mai astept in vizita!! O saptaman frumoasa va doresc! 😉 😉

    Răspunde
  • draga iulia, imi poti spune te rog, daca pot folosi zahar normal?eu nu gasesc zahar tos. care este diferenta intre cele doua? multumesc inca o data. esti grozava, iar retetele minunate. te rog, nu uita de nr. de tel. mersi

    Răspunde
  • Nicoleta, zaharul tos este zahar normal!! Pup si spor la gatit! Un week-end frumos iti doresc! 😉 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia,in primul rand felicitari pentru ce ai reusit sa construiesti aici, in al doilea rand vreau sa-ti spun ca 600 de grame de faina la aceasta prajitura mi se pare cam mult.Sigur asta-i cantitatea?

    Răspunde
  • Ioana, cantitatile pe care le=am scris la ingrediente sunt exact asa cum le-am folosit eu, prajitura iasa o SUPER Prajitura, adica este MARE 😀 … dar si buna!! 😉 Spor la gatit!!

    Răspunde
  • Am incercat reteta de prajiturica si m-am confruntat cu urmatoarele: multa faina, mult ulei, putine oua (luate impreuna)pentru a iesi pufoasa, iar visinele sa fie incorporate. Toate retetele incercate pana acum au iesit super, dar la aceasta am fost nevoita sa modific cantitatea pentru a iesi bine…este doar o parere…oricum eu te apreciez mult pt retetele postate si voi continua sa ma inspir de pe minunatul tau site.

    Răspunde
    • Nu este cazul sa modifici cantitatile.Totul este calculat pentru a iesi o prajitura delicioasa ! Parol ! Am incercat-o acum cateva zile,respectand intocmai reteta.Iti trebuie doar curaj si incredere ! Mult succes !

      Răspunde
  • In primul rand vreau sa te felicit pentru lucrurile minunate pe care le faci si iti doresc pe mai departe multa inspiratie.

    Răspunde
  • Iulia, am cautat mult timp o reteta de prajitura cu visine si iaurt. Am gasit reteta ta si am facut-o! In loc de ulei, totusi, am folosit unt topit. Oricum, este deicioasa!!! Multumesc foarte mult!

    Răspunde
  • Buna,

    Dementiala reteta de praji. Tocmai ce am scos-o din cuptor, am lasat-o un pic sa se raceasca si am taiat-o, arata intr-un mare fel!!!!!!! Nu m-am putut abtine sa nu o gust, este delicioasa insa nu am prea respectat cantitate de faina. Initial am pus 600 gr insa pe parcurs mi s-a parut prea groasa si am renuntat cred ca la vreo 100-150gr. Este geniala, imi place tare mult, pufoasa, gustoasa, arata bine, iar fetita mea de aproape 2 ani ii tot da tarcoale. Multumesc mult de tot!

    Răspunde
  • buuna prajitura.. .SUUUUUUUPER 😉 😉

    Răspunde
  • FFFF buna prajitura ;;)

    Răspunde
  • f buna prajitura, a iesit grozava, multumesc!!!

    Răspunde
  • mikkaelamatei
    10 ianuarie 2012 20:05

    Buna, si eu m-am confruntat cu cateva probleme: prea multa faina, prea putine oua si muuult prea mult zahar pentru gustul meu. In rest, sunt o mare admiratoare a retetelor tale.

    Răspunde
  • in loc de visine merge sa pun mere ?

    Răspunde
  • E delicioasa! Eu am facut prajitura cu prune, nu cu visine si am folosit iaurt cu fructe(asta am avut acasa). Usor de facut, merge repede si succesul e garantat!
    Multumesc mult!!!

    Răspunde
  • superba reteta cu visine.. <:-P ;;) multumim pt. retete

    Răspunde
  • Multumesc frumos pentru reteta!!! Eu am folosit in loc de iaurt lapte batut(acru) pentru ca nu am avut iaurt in casa. Insa a iesit foarte buna! Nici visine nu am avut in casa, asa ca am pus bucatele de capsuni! Initial mi s-a parut si mie prea gros aluatul, insa rezultatul este bun si pufos, asa ca sigur se va repeta!

    Răspunde
  • Am sa o incerc si eu, azi! am mai facut o varianta, cu iaurt si caise, a iesit cam acrisoara, dar… “mancabila” 🙂 Am sa amestec si niste cirese negre din compot, sper sa iasa ceva!

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta. E prima mea prajitura… ;;) Sunt foarte incantata pentru ca arata fantastic. E foarte pufoasa si nu ma asteptam sa iasa chiar asa. Nu am pus toata faina, pentru ca mi s-a parut prea groasa. Pe langa aspectul “comercial”.. mai are si un gust bun si fin. Arata exact ca in poze.. asa ca multumesc frumos pentru reteta.
    Felicitari pentru site, arata bine toate preparatele si sunt bine explicate. La cat mai multe retete!! 🙂

    Răspunde
  • sper sa iasa delicioasa! 😛 :-bd =P~

    Răspunde
  • Mulțumesc pentru rețetă, aiesit foarte gustoasa. Am făcut-o și cu 250 de grame de îndulcitor in loc de zahar, pentru soțul meu care are diabet, a ieșit delicioasa.

    Răspunde

Lasă un răspuns la Mihaela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu