Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Ingrediente:

Prajitura cu crema de cocos

1 pachet foi pandispan cu cacao (se gasesc in hipermarketuri, eu l-am cumparat de la Real)

Pentru crema:
670ml lapte de cocos
70g amidon alimentar
80g zahar tos
70g ciocolata alba Milka
170g unt100g zahar pudra
50g nuca de cocos razuita

Pentru glazuta:
30g ciocolata alba Milka
50g ciocolata cu lapte Milka
2 linguri lapte

Mod de preparare:
Punem intr-un castronel 100ml lapte de cocos din cantitatea totala. Adaugam amidonul si 80g zahar tos si amestecam pana la omogenizare.

Prajitura cu crema de cocos

Ciocolata alba o rupem bucatele.

Prajitura cu crema de cocos

Intr-o cratita punem restul de 570ml laptele de cocos, al meu a fost in stare solida, asa ca l-am lasat pe foc sa se lichefieze.

Prajitura cu crema de cocos

Adaugam bucatelele de ciocolata alba si lasam sa dea in clocot.

Prajitura cu crema de cocos

Dupa ce laptele a dat in clocot iar bucatelele de ciocolata s-au topit, reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Crema obtinuta este destul de groasa daca atunci cand radem fundul cratitei cu spatula, se vede fundul cratitei.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Adaugam si nuca de cocos si amestecam pana se incorporeaza complet, apoi lasam crema la racit.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Intre timp, intr-un castron punem untul, adaugam zaharul pudra si frecam pana se omogenizeaza.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Cand crema cu cocos s-a racit, adaugam untul frecat cu zahar si incepem sa amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Luam o foaie de prajitura (din cele 4 foi cat contine pachetul), o punem pe o tava si o ungem cu o treime din crema de cocos.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Adaugam peste stratul de crema a doua foaie de prajitura, o ungem deasemenea cu crema.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Punem peste crema a treia foaie, o ungem si pe aceasta cu ultima parte din crema.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Si in final, punem cea de a patra foaie de prajitura.

Prajitura cu crema de cocos

Pentru a orna, punem intr-un ibric ciocolata alba, ciocolata cu lapte si laptele, lasam sa se topeasca ciocolata si sa se omogenizeze compozitia.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Dupa ce avem ciocolata pregatita, o punem intr-o punga de sprit sau normala, o taiem putin la capat si incepem sa ornam foaia de deasupra a prajiturii dupa gustul fiecaruia.

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

Prajitura cu crema de cocos

, , , , ,
Articolul precedent
Prajitura cu capsuni si afine
Articolul următor
Placintele cu physalis

Retete diverse

26 de comentarii. Leave new

  • Si lapte de cocos de unde draguta. Ca foi de pandispan imi fac eu mai bune decat cele din comert si fara sa folosesc coloranti.

    Răspunde
  • Frumoasa ti-a iesit, Iula! Sper ca ti-a placut.
    Si vezi, alta data nu mai cumpara foi ca nu place la lume reteta :))

    Răspunde
  • There are perfect Laura! Greetings, Maria 😉

    Răspunde
  • Eugen, lapte de cocos gasesti la Real, Metro sau alte hipermarketuri, la raionul de copmoturi. Foile de pandispan sunt tare bune si astea din comert(nu cred ca, contin ele chiar atatia coloranti incat sa ne punem sanatatea in pericol), cele facute acasa nu cred ca ar iesi chiar atat de perfecte ca astea cumparate(ma refer la uniformitate si suplete), sau poate tu te pricepi la ele, bravo tie!!! 😉

    Răspunde
  • Edith, multumesc mult. Super buna a fost prajiturica, in 2 zile am topit-o 😛 . Foi de pandispan cumparate o sa mai foloses pentru ca, chiar imi plac, au un gust tare bun si sunt foarte faine. Te puppp!! 😉 😀

    Răspunde
  • Maria, thanks a lot, I am glad you like my cake! You have done a little mistake 😉 , my name is Iulia not Laura … no problem … I wait to visit me again! Greetings!!!! 😀

    Răspunde
  • in acest weekend a venit la mine in vizita bunica mea si nu am putut sa o las sa plece fara sa vada acest blog cu minunatiile de retete…..acesta prajitura a fost preferata ei…..cred ca i-am scos cam 32-33 de retete de pe blogul tau

    Răspunde
  • Salutari bunicii tale si multa sanatate, Karina, ma bucur mult ca i-a placut site-ul. Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • as dori sa fac si eu prajitura aceasta dar nu am gasit lapte de cocos. o pot face cu lapte normal? multumesc. sarbatori fericite

    Răspunde
  • Nicoleta, lapte de cocos poti gasi la Metro sau Real la raionul de compoturi, este destul de accesibil ca pret. Dar daca nu gasesti poti folosi linistita lapte normal sau eventual pentru un plus de aroma(insa nu este obligatoriu) poti sa fierbi cateva minute in laptele normal 150g nuca de cocos, dupa care strecori. Sarbatori fericite si tie, Nico!! 😉

    Răspunde
  • Mi-a placut la nebunie blogul tau! De cand l-am descoperit intamplator, 😉 nu mai ma despart de el, am vazut toate retetele tale. Multumesc de inspiratie mai ales pentru masa de Paste!

    Răspunde
  • Marcela, ma bucur ca iti place site-ul. Spor la gatit si un Paste fericit iti doresc!!! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Deja am gatit azi (ca nu mai aveam rabdare) paste cu ton si porumb (delicioase) si am sa mai “fur” drobul cu carne de pui si ciuperci plus prajitura kinder (astea intra in meniul de paste) si ardeiul umplut cu branza. Multumesc pentru raspuns si un Paste fericit si tie! Si cat mai multe retete frumoase si bune!

    Răspunde
  • Marcela, ma bucur ca iti plac retetele de aici si ca ai ales sa incerci cateva dintre ele, sper sa fie pe gustul tau!! Spor la gatit si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!! 😉

    Răspunde
  • pentru ca locuiesc in romania ,stie cineva in loc de amidon ce as putea folosi multumesc

    Răspunde
  • sorry revin cu intrebarea nu locuiesc in Romania in Las Vegas stie cineva ce as putea folosi in loc de amidon,poate si aici gasec dar nu stiu ?

    Răspunde
    • nu ne-ai spus un mic secret… cu ce ai insiropat foile de pandispan? lapte de cocos? un compot? 😛

      Răspunde
    • Aici, in America, amidonul este “Corn Starch” si se poate inlocui cu faina. Se gaseste in toate market-urile, jewel, castco, sam’s club, walmart, aldi, cvs etc., nu stiu denumirea magazinelor de la voi. God bless…

      Răspunde
  • Violeta, eu atat la cremele pentru prajituri cat si la sosuri inlocuiesc amidonul cu faina, nu stiu cat daca ti-am fost de prea mare ajutor, insa poti incerca… Pupp si te mai astept in vizita!!! 😉

    Răspunde
  • Violeta,

    Amidonul este corn starch, il gasesti in orice supermarket in sectia de baking goods. Iulia, site-ul tau este super! Ti-am furat deja cateva retete si baietii mei mi-au declarat in sfarsit ca prefera mancarea romaneasca 🙂

    Răspunde
  • azi fac prajitura asta! arata super!!!!

    Răspunde
  • Cele care locuiti aproape de frontiera maghiara gasiti lapte de cocos la orice magazin Lidl. Eu de acolo am cumparat si este f. ieftin.

    Răspunde
  • E foarte bune la gust deci GoodJoob! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • buna… am mai facut din retetele tale si au iesit super bune 😀 …. dar am o nelamurire, inainte de a face prajitura aceasta care arata delicios…. amidon alimentar un pliculet de 7 g sau 10 pliculete a 7 g?

    Răspunde
  • inca o intrebare 😀 … si daca, in loc de lapte de cocos, pun lapte normal… prajitura iese la fel de buna? si lapte de care: cu consum de grasime mare sau mic?

    Răspunde
  • Te poti lipsi de nuca de cocos? Sa pui doar lapte? Caut o crema cu cocos, dat sa fie cremoasa, nu imi place cum se simte nuca de cocos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu