Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Ingrediente:

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Pentru blat:
10 oua
220g zahar tos
270g faina
25ml apa minerala
2 pliculete de zahar vanilinat

Pentru crema de cacao:
50g cacao
400ml lapte
2 oua
80g faina
180g zahar tos
200g unt

Dulceata de visine

Pentru stratul de frisca:
3 plicuri de praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte pentru batut frisca

Paiete de ciocolata pentru presarat deasupra sau ciocolata rasa

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri si le punem fiecare in boluri separate.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Albusurile le batem cu mixerul spuma.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Dupa ce am obtinut spuma, in timp ce mixam incontinu, adaugam apa minerala, pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana acestea se inglobeaza complet.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

In compozitia obtinuta adaugam galbenusurile si mixam din nou pana ce se incorporeaza complet.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Adaugam apoi faina in ploaie, iar de aceasta data amestecam cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare, pana ce obtinem o compozitie omogena.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de blat in tava. O nivelam frumos la suprafata pentru a fi uniforma si o dam la cuptor la foc mic spre mediu mai apoi, pentru 40-45 minute, pana ce blatul s-a copt (timpul de coacere poate varia de la cuptor la cuptor, asa ca inainte de a scoate blatul, faceti testul cu scobitoarea, daca scobitoarea este curata, blatul este copt). Eu am folosit o tava mai micuta si mai inaltuta, cu dimensiunile de 22/32 cm.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Pentru prepararea cremei, punem ouale intr-un castron si le batem cu mixerul, atat cat sa fie bine amestecate.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Adaugam zaharul tos, cacaoa si mixam din nou pana la omogenizare.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Mai apoi adaugam faina, mixam din nou.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Intr-o cratita punem laptele si il lasam sad ea in clocot. Cand a dat in clocot, adaugam compozitia de cacao obtinuna mai inainte si amestecam cu un tel pana ce incepe sa se ingroasa.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Dupa ce crema s-a ingrosat, adaugam pachetul de unt (care ar trebui sa fie scos cu o seara inainte din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei), si amestecam pana se incorporeaza comlpet, dupa care lasam crema la racit..

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Intr-un recipient punem 450ml lapte adaugam praful de frisca si mixam totul pana se intareste frisca.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Cand blatul si crema de cacao s-au racit, incepem sa asamblam prajitura. Taiem blatul in trei nivele. Punem o foaie de blat pe o tava si o ungem cu dulceata de visine. Cantitatea de dulceata pe care o folosim, ramane la aprecierea si gustul fiecaruia, insa atentie sa fie totusi indeajuns de multa.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Peste stratul de dulceata punem cel de al doilea blat, pe care il ungem cu toata crema de cacao.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Peste stratul de cacao, punem blatul al treilea, pe care il ungem cu frisca, putem sa punem frisca intr-un sprit si sa facem cu spritul diferite modele.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Peste frisca presaram paiete de ciocolata sau ciocolata rasa.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Iar la sfarsit, din loc in loc ornam cu visine din dulceata, astfel ca, in final sa rezulte ceva frumos. Punem prajitura la frigider, de preferat, pana a doua zi, pentru a se patrunde bine, dupa care o servim.

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

, , , , , , , , ,
Articolul precedent
Placintele cu physalis
Articolul următor
Negresa cu banane

Retete diverse

20 de comentarii. Leave new

Arata foarte bine prajitura, am salvat-o si o voi face cu prima ocazie, multumesc pentru reteta.

Răspunde

Vicky, reteta este tare buna, spor la treaba daca te apuci de ea. Daca citesti, sa sti ca nu am primit pozele de la tine, am avut probleme cu mail-ul ala, o sa iti trimit pe mail-ul tau, mail-ul meu personal si te voi ruga sa-mi trimiti pozele pe adresa aceea. Te pupppp Vicky si astept poze si cu prajiturica asta!!! 😉 😛

Răspunde

Salut, eu sant Anastasia :mrgreen:
am vrut sa-ti zic ca-mi place foarte mult siteul tau 😀 😛 e super ❗

Răspunde

Multumesc mult Anastasia!! Ma bucur mult ca iti place site-ul si esti oricand binevenita in vizita!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

Răspunde

Super buna prajitura! Am facut-o si mi-a iesit ca in pozele tale. Sotul meu a fost foarte incantat si a mancat cu placere.

Răspunde

Draga Manu, FELICITARI, le meriti pe deplin, ma bucur ca ti-a reusit prajitura si ca i-a placut sotului tau. Te pup si te mai astept in vizita! O saptamana frumoasa iti doresc! 😉

Răspunde

Am facut si eu cu dulceata de gutui, nu de visine si pot spune ca a iesit minunat.Al meu a mancat pe rupte.Dar nu stiu cum ar iesi cu visine ……. 🙄 Ce dultceturi mai merg?Felicitari pentru retete.

Răspunde

Codruta, cat ma bucur ca ti-a reusit prajitura, si ca va placut, felicitari!!! Dulceturi poti pune oridecare, eu mai folosesc si de zmeura, de caise, de capsuni… O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!!

Răspunde

ARATA SUPER AM SA O INCERC AM FACUT PRAJITURA CU ROM SI VISINE SI MI-A IESIT EXCT CA SI A TA FELICITARI SI MULTUMESC PT RETETELE FRUMOASE!

Răspunde

Am facut prajitura si a iesit foarte buna, dar din pacate a doua oara cand am incercat sa o fac nu mi-a mai iesit, nu a crescut deloc :(, imi poti spune care ar fi putut fi cauza? As vrea sa mai fac prajitura asta, dar acum imi e teama ca nu o sa-mi mai iasa. Astept sfaturile tale.Multumesc si felicitari pentru toate retetele.

Răspunde

omg e cea mai tare prajitura pe care am mancat-o eu vreodata!!!!!!! A iesit super si am mancat-o IMEDIAT! :DDDD Chiar si sotul meu care de obicei nu se atinge de prajituri…. Felicitari pentru reteta! E o prajitura EXTRAORDINARA si merita incercata. Iti vine sa mananci si la pranz si la cina… NON STOP 🙂

Răspunde

SUPER prajitura, copiilor mei le-a placut foarte mult. Fiul meu a decretat-o prajitura preferat. Merita incercata, nu o sa va para rau.

Răspunde

Azi, adica in clipa asta, fac pentru a 2-a oara aceasta suuuuuuuuuuuper prajitura 😀
Sper sa iasa din nou la fel de extraordinara ca prima data. Iubitul meu a mancat 3 zile, de dimineata pana seara din ea! Am urmat cu sfintenie pasii, iar rezultatul a fost foarte gustos. Felicitari pentru reteta!

Răspunde

am sa incerc sa fac si eu aceasta prajitura! e minunata! 😉

Răspunde

blatul a crescut foarte putin, imi poti spune de la ce poate fi ? pot sa adaug praf de copt pentru o mai mare siguranta ? am mai facut aceasta prajitura si alta data si a iesit foarte buna ..imi place la nebunie aceasta prajitura dar evit sa o fac din cauza blatului care nu creste tot timpul. nu pot sa-mi dau seama de ce …nu ti s-a intamplat niciodata sa nu creasca ? toate ingredientele se amesteca cu mixerul , deci acolo nu am ce sa fac gresit :), sa fie de la modul in care amestec faina?

Răspunde

Mie nu imi iese crema de cacao… Iese moale.. ca o ciorba… care ar putea fi problema ?

Răspunde

Mie nu-mi iese… nu-mi creste blatul… nu-mi iese nici un desert 🙁 … chiar daca respect totul, cu strictete…

Răspunde

Buna sunt Alex.. am 19 ani si ador sa gatesc, ma uit pe acest site de vreo 34 luni si am facut multe retete, si mi-au iesit aproape exact ca si in imagini. Imi place foarte mult site-ul asta, l-am recomandat la multe persoane.

Răspunde
Violeta Ceber
29 septembrie 2012 16:50

Buna. Imi place foarte tare modul de prezentare a retetelor, pas cu pas, specificat totul, iar cel mai tare imi place ca rezultatul arata exact ca in imagini. Imi place sa incerc retete noi, deaceea citesc frecvent retetele tale. Cu idei si retete de la tine am reusit de fiecare data sa imi surprind sotul, familia, musafirii, tottul a fost de fiecare data OAU. Tocmai am bagat la frigider aceasta prajitura, arata minunat… sper sa fie pe masura la gust. Multumesc pt idei si retete. O zi buna tuturor.. si spor gatit.

Răspunde
Violeta Ceber
29 septembrie 2012 21:13

Buna….Am scos prajitura pe seara de la frigider…o nebunie..o adevarata placere sa o mananci.Ceva nu este in regula cu baltul.nu a crescut cum ma asteptam..in rest totul este OK…perfecta!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu