Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Ingrediente:

Prajitura cu capsuni si bezea

Pentru aluat:
270g faina
2 linguri de miere
120g unt
30ml lapte
4 galbenusuri
1 plic praf de copt
Un praf de sare

Pentru bezeaua cu capsuni:
4 albusuri
Un praf de sare
300g capsuni
200g zahar tos

Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina, adaugam praful de copt, untul – (pe care il scoatem din frigider cu 2 ore inainte de a incepe sa pregatim prajitura), galbenusurile, mierea, laptele, un praf de sare si framantam pana obtinem o bila de aluat.

Prajitura cu capsuni si bezea

Aluatul obtinut il punem pe planseta de lucru si il intindem intr-o foaie de marimea tavii in care coacem prajitura, tava mea a avut 23/30cm.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Rulam aluatul pe sucitor.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.

Prajitura cu capsuni si bezea

Derulam in tava tapetata aluatul luat pe sucitor si il punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la foc mic spre mediu.

Prajitura cu capsuni si bezea

Intre timp pana se coace aluatul, curatam si spalam capsunile, le lasam la scurs si le taiem cubulete mici.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Punem intr-un castron albusurile si le batem cu mixerul, adaugand si un praf de sare, pana obtinem o spuma. Cand deja s-a format spuma, adaugam in ploaie zaharul tos si mixam in continuare pana devine o spuma vartoasa, tare.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Peste spuma obtinuta adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor cu o spatula, cu grija pentru a nu zdrobii fructele, pana la omogenizare.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, scoatem aluatul din cuptor.

Prajitura cu capsuni si bezea

Intindem peste aluat spuma cu fructe, ne miscam repede.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Folosindu-ne de o furculita, brazdam suprafata spumei, si dam prajitura la cuptor pentru inca 15 minute, la foc mic spre mediu.

Prajitura cu capsuni si bezea

Peste 15 minute, dupa ce bezeaua a devenit aurie, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi.

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

54 de comentarii. Leave new

Multumesc frumos de aceasta reteta…maine promit ca am sa incerc reteta dumneavoastra…imi place cum arata.Desi sunt departe de casa cand am descoperit acest site mi-am amintit de mama si de casa parinteasca.
Va multumesc ca existati sunteti cei mai tari
Va pup dulce din Italia

Răspunde

Draga Ana-Arina, ma bucur mult ca iti place atat site-ul cat si prjiturica. Spor la reteta, si te mai astept in vizita!!! Te pupp!! 🙂

Răspunde

Azi am incercat prajiturica de la tine…este o minune…iti multumesc ca existi….un Paste fericit alaturi de cei dragi
te pup
cu drag Ana-Arina din Italia 🙄

Răspunde

Draga, Ana-Arina, ma bucur tare mult ca ti-a reusit prajiturica. Paste fericit si tie, multa fericire si bucurii alaturi de cei dragi!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

cred ca am sa fac azi aceasta prajitura 😛

Răspunde
Carmen Harsan
27 aprilie 2009 19:21

Prajitura cu capsuni si bezea este minunata, am facut-o ieri si s-a bucurat de un mare succes! Iti multumesc pentru reteta si te felicit pentru blog.
Cu drag Carmen din Tg. Mures

Răspunde

Gina, praji asta este delicioasa!! Sper ca ti-a placut daca ai incercat-o!! 😀

Răspunde

Carmen draga, multumesc mult pentru felicitari si ma bucur tare mult ca v-a placut prajitura!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉 😀

Răspunde

Am “ezecutat-o” si a iesit super. Sa dai cu sapca dupa caini. Nevasta mea a spus ca divorteaza (dupa 23 se ani( daca mai am multe “idei” din astea. 😆 Merci

Răspunde
gabriela
17 mai 2009 8:01

E super tere prajitura ta arata bestial astazi am sa o prepar si eu 😉

Răspunde

FELICITARI, Eugen! Ma bucur mult ca ti-a reusit reteta si ca va placut!!! Te mai astept in vizita pe site!! 😉 🙂

Răspunde

Gabriela, ma bucur ca ai ales sa pregatesti reteta asta. Este o prajiturica super buna, astept vesti, daca ti-a placut!! Te pupppp!! 🙂 😉

Răspunde

merge si cu margarina, in loc de unt?

Răspunde

Draga mea Inelush, imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, in speranta ca poate o sa-ti foloseasca macar pe viitor, iti spun ca da, poti inlocui untul cu margarina. Eu mereu, cand nu am unt sau invers, le inlocuiesc reciproc, atat la creme cat si la blaturi sau aluaturi. Te pup si te mai astept in vizita!! Mii de scuze inca o data pentru intarziere!! 😛 😉

Răspunde

Am facut prajitura conform instructiunilor. Rezultate:

1. Delicioasa (poate un pic prea dulce, dar delicoasa);

2. Nu foarte prezentabila: blatul se intarste prea tare pentru ca prajitura sa poata fi mancata cu lingurita, iar spuma este prea moale ca sa fie apucata cu mana, pe scurt – te manjesti;

3. Desi blatul s-a copt in exact 20 de minute, spuma a trebuit sa stea peste 25 de minute la cuptor pentru a arata ca in poza.

Concluzie: Desi nu este cea mai aratoasa, aceasta este o prajitura numai buna pentru o zi de duminica in familie. Mi-a facut placere sa o prepar si imi face placere sa o mananc.

Multumesc pentru reteta!

Răspunde

Floarici, dupa cate am inteles din randurile scrise de tine, prajitura asta nu a fost chiar atat de stralucita. Imi pare rau ca ai avut atatea batai de cap cu ea, se mai intapla… poate pe viitor o sa gasesti o reteta care sa fie cat mai pe gustul tau. Multumesc ca ai incercat prajiturica si ca ti-a placut totusi!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

Răspunde

mi s-a taiat spuma de la zahar am puso asa ,nu stiu ce va iesi

Răspunde

mi s-a lasat spuma de albus dupa ce sa racit prajitura 🙁 dar e buna la gust. te pup

Răspunde

Alina, imi pare sincer rau ca nu ti-a reusit reteta in intregime, eu nu am avut nici o problema cu ea 🙁 . Pup si un Paste fericit iti doresc!

Răspunde

salut imediat ce am descoperit reteta l-am trimis pe sotul meu la magazin sa imi cumpere tot ce era necesar , iar cand am facut si trebuia sa astept sa se raceasca deci imi ploua in gura la propriu

Răspunde

Am incercat si eu reteta..a iesit bine..chiar super..si usor de facut. felicitari!

Răspunde

Super reteta, am facut prajitura azi …excellenta si la bebe de un an ii place si sotul nu mai zic ….
Am combinat fructele : am pus capsuni , prune si rabarbar …un deliciu..
Pofta buna …

Răspunde
petrea violeta
4 iunie 2010 8:17

Dragele mele, cu parere de rau va atentionez sa nu incercati aceasta reteta.exact cum a mai zis cineva blatul iese tare(doar e cu miere de albine si faina,un fel de turta tulce),iar bezeaua e extrem de dulce si intr-adevar se lasa dupa ce se scoate afara din cuptor.Gustul e deplorabil,daca pot vorbi de gust,e doar zahar,dulce.nu se distinge nimic altceva.si credeti-ma ma pricep cat de cat.Imi pare rau !

Răspunde

am doar 16 ani si am facut si eu astazi prajitura asta mi a iesit foarte buna 🙂 :X 😛

Răspunde

Andra, deci sa inteleg ca ti-a placut prajiturica? Felicitari pentru reusita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

Andreea, felicitari pentru reusita, ma bucur ca prajiturica a fost pe gustul tau!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Monica, cat ma bucur ca v-a placut la toti prajitura, suna declicios si varianta cu fructele folosite de tine!! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!!! 😉

Răspunde

Draga Petrea Violeta, iti multumesc ca ne-ai impartasit si parearea ta despre aceasta prajitura, desi negativa … gusturile nu se discuta. O saptamana frumoasa iti doresc si spor la gatit alte retete, care sunt pe gustul tau!!!

Răspunde

Flori, felicitarile mele pentru reusita prajiturii, ma bucur mult ca a iesit pe gustul tau!! Pupici si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

este o prajitura foarte buna 😉

Răspunde

maine am sa incerc prajiturik asta…abia astept miam miam 😉 va multumesc frumos pt reteta..pupici din irelanda

Răspunde

arata fff bine… incerc sa o prepar… salutari din italia

Răspunde

😉 imi place super va multumesc mult pt retete super tare va pup pe toate care puneti retete super bune va pupic sunt elena din spania va multumesc

Răspunde

Eu am incercat dar laptele nu prea mult?? Nu am pus toate laptele!

Răspunde

acum am bagat tava in cuptor,sper sa nu am vreo urata experienza;) acus va zic

Răspunde
iulia lazar
4 iunie 2011 18:28

draga iulia am incercat prajitura ta!
este foarte buna!!
imi place f mult!
te felicit pt reteta si pt blog!

Răspunde
catiusa_lozovan
10 iunie 2011 14:56

super reteta 😉 imi place foarte tare 🙂 ea la preparare ii usoara caci am 14 ani si m-am descurcat cu ea 😉

Răspunde

Excellenta! Mii de multumiri!

Răspunde

am facut prajitura… adica e in cuptor… revin dupa ce se termina… merci

Răspunde

am facut sambata aceasta prajitura…. fooooooooooooooooarte buna! Toti cei care au gustat au fost incantati de ea 😉

Răspunde

Felicitari pentru site ! Imi place foarte mult si ceea ce e fenomenal aici este diversitatea retetelor. Felul cum le prezinti face ca totul sa fie mai usor si facut cu voie buna, pozele sunt foarte frumoase si ceea ce m-a facut sa aleg retela ta ( in cazul tortului tiramisu pe care l-am facut) a fost faptul ca ne ghidezi prin poze, pas cu pas, pentru realizarea respectivei retete. E extraordinar asta, mai ales pt incepatori 😀 Cand am cautat o reteta pt tiramisu, cred ca m-am uitat peste zeci de retete, in final aveam intre vreo 4 site-uri de ales dar am ales reteta ta si iti multumesc. Sigur o sa mai fac mancaruri de aici. Esti incredibila Iulia ! :*:* te pup

Răspunde

mai, mai daca ‘doamnele’ astea ar stii sa faca prajituri, ar stii si ca albusul nu a fost batut deajuns – that’s why se lasa cand il pui la copt :-bd

Răspunde

am facut si eu prajiturica in weekend. avand in vedere ca sunt mai mofturoasa, eu nu am fost chiar asa multumita. cei ai casei zic ca a fost buna. la mine au intrat cam 500 g faina, cu 300 efectiv nu se facea o coca. ceea ce as mai adauga eu, pe viitor, as pune mai multa miere, ca nu era dulce deloc. am pudrat-o cu zahar la sfarsit ca sa fie mai dulce. in rest, a crescut frumos, bezeaua a ramas frumoasa, arata bine per ansamblu si e bunicica. doar ca e mai buna mai dulce, si poate mai aromat blatul. eu am facut-o cu capsuni dintr-acelea de supermarket si nu prea au gust…
am sa repet reteta, la vara cu capsuni adevarate si cu mai multa miere in blat. e destul de buna si arata frumos. 😉

Răspunde

acum am bagat-o si eu la cuptor. sa vedem ce iese

Răspunde

    Prajitura este foarte buna, in nici un caz nu intra 5oo g faina. Eu am folosit cantitatile date si a iesit ok. Referitor la cea care spunea ca se lasa albusurile cand o scoti din cuptor, este o aberatie. Depinde de cat de mult bati albusurile. In concluzie, a iesit o prajitura super buna.
    Multumesc pentru reteta!

    Răspunde

acum incerc reteta. arata super bine. multumesc pentru reteta :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

Răspunde

Prajitura este foarte buna si aspectuoasa. Am niste mici remarci privitor la aluat; mie mi-a iesit foarte moale, deci am mai adaugat faina, dar nu foarte multa sa nu devina tare. Am intins aluatul in tava cu mana (nu am mai folosit sucitorul), la inceput infainata, a doua oara asa simplu, si iese ok. Eu am pus doua lunguri foooarte mari de miere si poate de aceea e aluatul moale. Per ansamblu e o reteta delicioasa.Iamiii

Răspunde

acum am terminat-o.. abia astept sa vina sotul, sa o gustam… arata super bine. yamy yamy

Răspunde

Buna,
Arata delicios prajitura 😀 , trebuie sa o încerc. Deja caut o umbrela… imi ploua in gura 😀 Peste 2 saptamâni este ziua prietenului meu si as dori sa il surprind cu un tort de capsuni (el adoră capsunile). Merge sa fac tort din reteta ta? Adică blatul sa il pun intr-o forma rotundă?

Răspunde

eu fac an de an si nu ma mai satur de ea :X cand incep sa iasa capsunile, m-am si apucat de treaba. multumesc ptru reteta :-bd

Răspunde

Eu am o problema vesnica cu bezeaua, poate imi dati niste sfaturi: tot timpul dupa ce scot din cuptor ceva facutt cu bezea, aceasta se lasa. De ce? Din cauza ca am pus prea multe capsuni, zeama lor, etc???

Răspunde

buna prajiturica, am incercat-o dar blatul a iesit aproape ars, iar bezeaua s-a lasat, data viitoare voi lasa blatul mai putin si albusul il voi bate mai mult, cu toate ca textura era de bezea, chiar si asa a iesit buuna…

Răspunde

pur si simplu delicioasa … o reteta foarte buna din toate punctele de vedere, multumesc foarte mult…

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu