Prajitura cu caise

Reteta am preluat-o de la Laura S, cu unele mici modificari. Este o reteta delicioasa. Multumesc Laura S, pentru asa o reteta minunata. Reteta originala aici: http://laurasleckerbissen.blogspot.com/2008/07/prajitura-simpla-cu-caise.html.

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Ingrediente:

Prajitura cu caise

1kg caise (fara samburi)
8 linguri zahar tos
160g margarina
200g zahar pudra
4oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
360g faina
1 plic budinca de vanilie

Mod de preparare:
Spalam caisele, le indepartam samburii, le taiem in doua si le punem intr-un castron. Peste caise adaugam 8 linguri zahar tos si lasam totul la marinat 30 -40 minute, pana se topeste zaharul. Se pun apoi intr-un strecurator la scurs.

Prajitura cu caise

Luam un bol, punem in el margarina, adaugam zaharul pudra si mixam. Adaugam zaharul vanilinat si 4 galbenusuri si mixam din nou. La final, adaugam praful de budinca si mixam.

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Adaugam faina peste compozitia cu margarina preparata mai inainte, adaugam si 300ml din sucul rezultat din scurgerea caiselor – daca nu s-a scurs prea mult suc, ce s-a scurs diluam cu apa pana obtinem cantitatea dorita adica 300ml – si amestecam totul.
Intr-un castron punem albusurile si le batem spuma cu mixerul dupa care le incorporam in compozitia rezultata. Amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare.

Prajitura cu caise

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina punem compozitia, adaugam caisele scurse, in prealabil – eu le-am pus cu partea interioara in jos – si dam prajitura la cuptor timp de 40 minute.

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

, , , ,
Articolul precedent
Prajitura cu visine
Articolul următor
Prajitura cu mere rase

Retete diverse

29 de comentarii. Leave new

  • Iulia,ti-a reusit foarte faina prajiturica!
    Sa va fie de bine!!!!
    Nu credeam ca o sa o pui asa de repede in practica.MINUNAT si multumesc ca ai avut incredere in reteta!
    Am vrut sa-ti raspund mesajului din Cbox,dar vad ca e blocat,nu stiu ce are.
    Un WE.placut in continuare si pe curind!
    Cu prienenie si MII DE PUPICEI,
    Laura S.

    Răspunde
  • Multumesc, Laura S. A fost tare buna prajitura, am savurat-o cu mare placere, o voi mai face cu siguranta Duminica placuta tie si familiei tale. Te pup si te mai astept pe aici!

    Răspunde
  • SUPERB

    Răspunde
  • Multumesc, Emilia!! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • tocmai am pus prajiturica la cuptor sper sa-mi iasa la fel de gustoasa si frumoasa ca cea din reteta afisata pe acest site.
    usor de facut si rapid…asptep rezultatul in 30 min ….iami iami 😆

    Răspunde
  • Adriana, ma bucur ca ai incercat reteta, sper si eu ca praji sa fie pe gustul tau. Pupppp si astept pareri de la tine… cum a fost!! 😉

    Răspunde
  • super ,ffoarte gustoasa
    tocmai m-am pus sa fac una in seara asta
    cea de spat trecuta a fost mancata pana dimineata.

    imagineaza-ti ca am pastrat o feliuta ptr mine in speciazl…mi-au mancato agaricii din casa.

    Răspunde
  • Arata f bine prajitura! O s-o fac in seara asta.

    Răspunde
  • Ei bine nu demult am terminat de facut prajitura si e aproape gata tava. A iesit delicioasa si recunosc ca am fost surprins cand am citit reteta deoarece niciodata nu am mai folosit un praf de budinica in coca. Oricum gustul a fost senzational si desi anul acesta caisele nu prea au fost asa cum au fost in alti ani, marinarea lor le-a facut foarte bune. 😉 😆

    Răspunde
  • Iulia,am facut si eu azi prajiturica.Mi-a iesit delicioasa!iti multumesc pentru retetele tale deosebite!t 😉 e pup si spor la gatit!

    Răspunde
  • Si eu am incercat-o azi, dar am folosit prune si nu cred ca a fost o idee prea buna pt ca sunt prea zemoase (ca si consistenta, fata de caise) dar per total a iesit extraordinara. Cu siguranta o voi face si cu caise pt ca m-am indragostit la prima incercare. Compozitia se face super usor, este imposibil sa gresesti ceva si prajitura iese delicioasa. Cred ca praful de budinca folosit la coca o face mult mai fina. Ma bucur ca am avut inspiratia sa o incerc! (si cu siguranta o voi recomanda si altor prietene).

    Răspunde
  • Carmen Szekely
    6 august 2010 12:29

    A iesit minunata!

    Răspunde
  • arata bine
    o sa o fac sa vad cum iasa
    😛

    Răspunde
  • Arata foarte bine si as vrea sa o fac si eu astazi, dar am o intrebare. Pot pune casie din compot?
    Multumesc!

    Răspunde
  • Sau mai degraba piersici, de fapt la asta ma gandisem prima data, imi cer scuze, multumesc inca o data.

    Răspunde
  • ursul trage la miere.
    eu trag la acesta reteta precum ursul….
    cred ca intelegeti aluzia.
    super buna prajitura asta de caise……
    nu o impart cu nimeni……valeu 8) …..cate calorii ,,,,dara se merita.

    Pofta buna ,tututora .

    Răspunde
  • Imola Popescu
    4 iulie 2011 12:24

    Sunt in vizita la sora mea, venind din Africa de Sud. Am fost la o reuniune a ei de o mie de ani de la terminarea liceului. Lumea a adus multe dulciuri si au ramas tone de prajituri bune din care toti au mai luat acasa – alegand unii de la altii. Eu am vrut sa duc la un vecin de a ei care e vaduv dar sora mea m-a certat rau; a zis ca “nu e frumos” caci ar fi jignitor sa duci la cineva “resturi”. Eu una tare m-as mira caci in Africa ar fi fost un semn de consideratie – ma rog. Acum trebuie sa fac o prajitura ca sa dreg situatia intrucat strigasem la vecin ca ii voi duce prajituri si asa am ajuns la aceasta reteta. Iulia, Laura si toti ceilalti – sper ca va iesi dupa cum spuneti aici — ma iau dupa vorbele voastre si pozele postate. Mersi de ajutor. Imola 😐

    Răspunde
  • Iudit Paton
    4 iulie 2011 17:09

    sora mea, cea de sus, nici oua nu a gasit pentru reteta, asa ca inca nu stim cum va iesi prajitura de caise, dar pozele sint minunate.
    eu personal prefer taieteii de casa, nu prajituri. :mrgreen:

    Răspunde
  • a mea e la cuptor. am emotii pentru ca aluatul nu mi-a iesit tocmai in regula. om vedea. tineti-mi pumnii 😀

    Răspunde
  • Super reteta,si usor de facut,si usor de mancat… Mmmmm…. mmmmm… Astept si alte retete rapide, cu rezultate bune.. :X :X :X

    Răspunde
  • Super!!!
    Am luat reteta si azi o voi face si eu pentru familia mea, voi vedea daca-mi iese la fel. Te mai asteptam cu noi retete !

    Răspunde
  • Iti spun sincer ca e prima reteta care m-a dezamagit. Am folosit piersici in loc de caise, in mijlocul tavii mi-a ramas cleioasa… Nu stiu de ce dar nu mi-a placut.
    Am facut zilele trecute PRAJITURA CU NESS SI BEZEA… DELICIOASA – pt copii am pus doar o lingurita rasa de ness – pana seara n-a mai ramas nimic. FELICITARI INCA O DATA PT RETETE SI PT PREZENTAREA IMPECABILA

    Răspunde
  • foarte bine arata !!! se pot pune caise din compot ?

    Răspunde
  • eu am pus caise din compot si nu o vad prea stralucita 🙁

    Răspunde
  • Delicios ca de fiecare data.
    Chiar mai buna ….pot spune ca-s experta in prajitura cu caise.
    Multumesc frumos ptr reteta si postare.
    Va sfatuiesc sa incercati si voi aceasta reteta.e delicioasa 100% la 100%.

    Răspunde
  • Sunt foarte mica am numai 9 ani si am incercat sa fac si eu. 🙂 mi-a iesit extraodinar de buna! =P~ :-bd <:-P

    Răspunde
  • Buna ziua. Este o minunatie aceasta prajitura :X si vreau sa o pregatesc si eu prietenului meu, chiar astazi… am pus caisele cu zaharul la marinat si pana una alta ma gandeam daca poti sa-mi spui ce tava ai folosit tu? se poate face in tava normala de la aragaz sau trebuie una mai mica si mai inalta? o zi frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • Buzoianu Panait Gabriela
    4 iulie 2013 17:42

    :-bd the best

    Răspunde
  • Alina Balan
    16 mai 2014 20:54

    Buna, pot face prajitura in tava de la cuptor, sau este prea joasa?
    Arata foarte bine si cu siguranta este foarte buna, sper sa arate la fel ca a ta. Mult succes in continuare. :*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu