Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Ingrediente:

Coca:
500g faina
150g margarina
150 g zahar pudra
1 ou
1 praf de copt
3 linguri de smantana
Ulei pentru uns tava

Umplutura:
750g branza dulce de vaca
12 linguri de zahar tos
Coaja rasa de la o lamaie
4 fiole esenta de rom Dr. Qetker
4 pliculete zahar vanilinat
2 linguri de smantana
3 oua

Mod de preparare:

Faina, margarina, zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, si 3 linguri de smantana se pun intr-un bol si se framanta o coca, care se imparte in doua parti egale.

Intre timp, intr-un alt recipient punem branza dulce de vaca paste care adaugam zaharul tos, coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, pliculete de zahar vanilinat, smantana si ouale. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.

Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coaceti prajitura. Se ia o foaie si se intinde in tava care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta prima foaie se intinde compozitia facuta din branza si celelalte ingrediente dupa care se ruleaza pe sucitor si cea de-a doua foaie – pentru a nu se rupe – si se desfasoara deasupra umpluturii de branza, apoi se inteapa din loc in loc aluatul cu furculita si se unge cu ou. Prajitura se pune la cuptor pentru cca 40 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Prajitura cu branza dulce (Format PDF)

54 de comentarii. Leave new

😉 este fff buna….am incercat-o…merita

Răspunde

Dya, ma bucur ca ai incercat reteta, felicitari pentru reusita!! Te pup si te mai astept in vizita!!

Răspunde
Adina si marius
31 ianuarie 2010 14:17

waw super reteta asta…esti minuntata k ne ajuti si pe noi.am incercat si mia iesit minunata o sa mai incerc si altceva k am de unde alege!te puup :l

Răspunde

Adina si Marius, ma bucur mult ca ati incercat retete!! Felicitari pentru reusita!! O saptamana frumoasa va doresc si va mai astept in vizita!! Pupppp!!

Răspunde

Chiar weekend-ul acesta am facut prajiturica aceasta si sotul meu a fost foarte incantat,ne-a placut foarte mult…mersi!

Răspunde

Getaarad, ma bucur mult ca v-a placut prajiturica, esti o gospodina desavarsita, am remarcat ca ai incercat si alte retete si ti-au reusit!! Felicitari, sotul tau este cu siguranta un fericit langa asa o sotie minunata 😉 !! Puppp!

Răspunde

MULTUMESC MULT IULIA!incerc sa ma desavarsesc…desi am doar 23 de ani gatitul este pasiunea mea cu siguranta,si imi place sa incerc tot timpul ceva nou,iar tu ma ajuti cel mai mult in privinta asta!deja a devenit un obicei sa te vizitez zilnic…si inca ceva…o sa fac prajitura asta de Paste,sotul meu mi-a cerut-o 🙂 !inca o data iti doresc Paste fericit si multe binecuvantari! ❗ 😛

Răspunde

Te pup Geta si te mai astept in vizita!! Petrecere frumoasa de sarbatori si multa liniste in suflet!!

Răspunde

4 fiole esenta de rom Dr. Qetker????????? 😯

Faceti retete in bataie de joc? Foarte urat!!

Răspunde

Draga Simona… sincer nu prea intelg ce vrei sa spui, oricum parearea este a ta si ti-o respect, nu este nici o problema in definitiv daca nu iti plac retetele mele, sunt o sumedenie de alte site-uri, carti si reviste cu tema culinara, nu pot multumi pe toata lumea si nici nu vreau, ar fi o utopie sa cred ca voi ajunge vreodata sa fiu pe placul tuturor. Un week-end frumos iti doresc si spor la gatit retete care sunt pe placul si gustul tau!!! 😉

Răspunde

Felicitari pt reteta..ca ai fisat`o pe net..e super buna prajiturica..tocmai am facut`o si eu..superba..multumesc

Răspunde

Si eu am facut-o. Este asa de buna!!! Multumesc

Răspunde

felicitari !am facut prajitura pt. cineva mofturos la dulciuri si am primit laude.acum ti le trimit tie ,cu multumirile mele .o recomand la toti, e usor de facut si deosebit de gustoasa.

Răspunde

😉 😉 este foarte buna! eu am adaugat si stafide, rezultatul…………extraordinara!

Răspunde
rodica tivadar
29 ianuarie 2011 12:06

este super buna!!!!am pregatit-o si eu. 😛

Răspunde
mogda gabriella
8 februarie 2011 16:22

Este o prajitura fffff. buna si fffff. usor de facut, va admir din tot sufletul site-ul, este intre primele 10 in topul preferintelor mele. VA SALUT SI SPOR LA TREABA IN CONTINUARE!

Răspunde

Am pregatit aceasta retea de cel putin 3 ori in ultimele 2 saptamani, pentru sotul, baietelul si vecini nostri… foarte foarte buna. Multumim.. toate retetele sunt foarte apetisante si foarte bine explicate.. Si felicitari fotografului 😉
AS putea sa recomand celor care nu au la indemana smantana sa foloseasca iaurt.. asa mii s-a intamplat mie azi.. si a iesit minunata… Pofta buna in continuare!

Răspunde

eu astazi o fac… va spun cum mi-a iesit 😉 oricum aveti niste retete foarte bune… yamy

Răspunde

la mine in familie este preferata!
e foarte buna 😛

Răspunde

delicioasaaa.

Răspunde

delicioasa. bravo. sa va dea dumnezeu sanatate sa ne mai bucurati cu astfel de delicatese. pupici 😛 😛 😛 😛 😛

Răspunde

Am s-o pregatesc chiar astazi.

Răspunde

Am facut-o ieri pentru prima data, e foarte, foarte, foarte buna prajiturica asta, foarte rapid de facut si foarte gustoasa. Maine o sa o mai fac o data ca sa avem ceva pentru weekend ca nu a mai ramas nimic din cea care am facut-o ieri. 😛 😛 😛 😛 😛

Răspunde

f.buna, eu am pus si stafide in branza. mersi! :-bd

Răspunde

foarte buna.felicitari,te pup

Răspunde

foarte, foarte buna, astazi am facut si eu.. 🙂 pupici din SUA

Răspunde

acum am terminat prajitura este divina

Răspunde

Draga Iulia, felicitari ptr. ceea ce faci, esti foarte talentata 🙂 , am facut si eu ieri aceasta reteta si painica pufoasa si am fost foarte incantata; iti multumesc ptr. retete si voi reveni cu drag 🙂

Răspunde

Multumesc frumos pt reteta…… azi am facut si eu si ii super buna 😉 sotului meu i-a placut ft mult… la fel si mie. te puuup :* :* :* > 😀 <

Răspunde

Am facut-o si eu azi dar nu s a facut coca,fiind foarte umeda din cauza branzei k alta explicatie nu am,cred k a avut multa apa in ea deoarece clocotea apa in tava..mi a parut f rau pt k miroasea asa d frumos in casa..pana la urma am scos branza si am mancat o cu lingura..era pacat sa o arunc la kt de buna era..o sa mai incerc o data.tu ce branza dulce ai folosit?te pup

Răspunde

Hey,

Foarte buna mi-a iesit prajitura 😀 Si eu tot iaurt am folosit pentru ca amuitat sa iau smantana 😛

Spor la gatit!!

Răspunde

Foarte gustoasa chiar imi place si la fel oaspetilor mei ms 😉 :-bd

Răspunde

Foarte buna prajitura, am facut-o cu branza de vaci degresata, cumparata din supermarket, cred ca merge si 1 Kg. Am pus si stafide. Exceptionala si nu foarte dificila, eu nefiind o experta! multumim !

Răspunde

Buna! am facut si eu aceasta prajitura si chiar daca nu am avut faina destula si in loc de smantana am pus un iaurt gras, mi-a iesit prajitura frt buna. Am facut aluat numai dintr-o bucata si am pus pe fundul tavii. Deasupra am pus umplutura de branza cu ou si am lasat la cuptor cu temperatura de 120 de grade pana s-a rumenit deasupra. Reteta e super. Multumesc, adminu.. si pot sa iti spun ca musafirii mei turci mi-au cerut reteta ta si o esenta de room. La turci nu se folosesc esente la prajituri si de asta prajiturile lor au un gust fad. Cand au dat de gustul roomului la prajitura asta a ta, mi-au cerut si reteta si sticluta de room 🙂 :X

Răspunde

    turcii nu folosesc esente in prajituri in special esenta de rom care contine alcool, ei fiind majoritatea musulmani , nu cunsuma alcool. Dar au cerut reteta desigur ca e minunata dar cand o sa vada ca are alcool nu vor mai fi la fel de incantati,
    Si mie prajiturile lor nu mi se par fade , mi se par doar pline de sirop de zahar =P~ ca si cele arabesti de exemplu. si sa sti ca sotul meu prefera basbusa aia imbibata in sirop de zahar decat un pandispan facut de casa . umplut cu crema de ciocolata hmmm fiecare cu gustul lui .

    oricum felicitari pt reteta , am sa o fac si eu tocmai ma apuc de ea.

    Răspunde

acum incerc sa fac prajitura sper sa reusesc

Răspunde

Very, very good is worth making it. thank you..

Răspunde

imi plac la nebunie prajiturile fate cu brinza de vaci dar i-mi pare rau ca aici in italia nu o gasesc sub nicio forma de craciun am facut papanasi cu urda ha ha ha buni dar nu cum sint cei cu brinza. Ajutama si zi-mi ce sa fac ori ce pot sa folosesc asemanator la brinza de vaci. Un pupic ROXI

Răspunde

    faci acasa branza de vaci din lapte si calciu lactic. o pastila la un l jumate de lapte , se pune laptele la fiert si cand fierbe se pune calciul, se v-a imbranzii desigur dupa care se stoarce zerul si se lasa cateva ore la stors intr-o sita.

    Răspunde

as vrea sa va intrab daca la prajiturica merge unt in loc de margarina?

Răspunde

Foarte bună și pufoasă a ieșit prăjitura, azi am făcut-o și aroma de rom ii dă un gust diferit față de alte prăjituri cu branză și foarte usor de facut………. :X

Răspunde

am sa incerc si eu prajitura aceasta ptr ca arata f bn. dar cu branza sarata merge, eu cred ca da??????????

Răspunde

si eu am facut prajitura mai nainte si acum mananc din ea e foarte gustoasa :-bd =P~ <:-P :X

Răspunde

Felicitari, un blog formidabil! Daca te rog, spune-mi si mie, la cate grade s-o pun la cuptor? 120-180? :*

Răspunde
VALENTINA STEFAN
23 aprilie 2012 13:17

NU AM FACUT INCA, DAR ARATA TARE BINE, CU SIGURANTA, ESTE BUNA!

Răspunde
Ana Maria
5 mai 2012 22:36

Buna Iulia!

Vreau sa te felicit pentru retetele postate aici. :-bd Este prima oara cand iti scriu dar tin sa-ti spun ca am incercat mai multe retete de pe site-ul tau si toate au iesi super delicoase. =P~ Azi am facut si prajitura asta cu branza dulce si a iesit de asemenea minunata. =P~

Tine-o tot asa!

Răspunde

in ce marime de tava sa-o pun
merci 😳

Răspunde
moise mihaela
10 septembrie 2012 11:59

Foarte bun site-ul, poate cam dulce pentru gustul meu, insa fiecare poate adapta reteta dupa gustul sau, important este ca ai baza. Am facut multe retete de pe acest site, insa imi vine in minte Rosenkrantz, care mi-a iesit, si asta in pofida faptului ca nu am facut niciodata cozonac pana atunci. Dar a iesit minunat si, bineinteles ca cel mai fericit a fost sotul meu, caruia ii plac la nebunie prajiturile de casa. Concluzia finala este ca este un site bun pe care il recomand tuturor.

Răspunde

Buna, imi place cum arata prajitura cu branza de vaci si, cu siguranta, e foarte buna… dar te as intreba daca merge facuta cu mac in loc de branza… multumesc… o saptamana frumoasa si… dulce iti doresc. :-bd

Răspunde

deja o fac a patra oara, o reteta foarte buna, felicitari!!!!

Răspunde

Super prajitura, dar intrebarea mea este, de ce prima foaie nu s-a legat de branza, ce am gresit?

Răspunde
Marci Panait
1 februarie 2016 19:32

Felicitari, Iulia pentru toate retetele minunate pe care ni le prezinti ! Spor pe mai departe!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu