Prajitura Capsunica

Pentru ca este luna Decembrie, iar eu am avut norocul, in ciuda acestui fapt, sa dau in supermarket peste niste capsunele super aromate, m-am hotarat sa nu ratez ocazia de a pregati o super prajiturica cu capsuni.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Ingrediente:

Prajitura Capsunica

750g capsuni

Pentru compozitia din galbenusuri:
5 galbenusuri
325g zahar tos
Sucul de la jumatate de lamaie
Coaja rasa de la jumatate de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
100ml ulei
200ml lapte
Un praf mic de sare
1 esenta rom Dr. Qetker
1 plic praf de copt
350g faina

Pentru compozitia de albusuri:
5 albusuri
150g zahar tos
2 linguri zeama de lamaie

Unt sau margarina pentru uns tava
Faina pentru tapetat tava

Mod de preparare:

Spalam capsunile, le scurgem si le taiem in sferturi.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Blatul acestei prajiturici trebuie lucrat rapid. Incepem prin a pregati compozitia din galbenusuri. Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam zaharul, sucul de la o jumatate de lamaie, coaja rasa de la jumatate de lamaie, pliculetele de zahar vanilinat si amestecam totul, pana la omogenizare.

Prajitura Capsunica

Adaugam apoi uleiul, laptele, un praf mic de sare, esenta de rom, amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi continuam sa adaugam pliculetul de praf de copt si faina in ploaie. Amestecam din nou pana la omogenizare.

Prajitura Capsunica

Dupa ce am pregatit compozitia din galbenusuri, ne apucam repejor de compozitia din albusuri, trebuie san e miscam cat putem de repede. Punem albusurile intr-un castron, le batem cu mixerul pana devin o spuma consistenta, adaugam zaharul tos si sucul de lamiae necesar, mixam in continuare pana se omogenizeaza si se intareste bine.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Dupa ce avem cele 2 compozitii pregatite, turnam compozitia din galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Dupa ce am omogenizat compozitia finala, o turnam intr-o tava pe care am uns-o cu unt sau margarina si am tapetat-o cu faina in prealabil.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Dupa ce am turnat compozitia in tava, foarte repede, presaram peste capsunile gata taiate sferturi, 2 linguri zahar tos si 2 linguri cu varf de faina, amestecam, turnam capsunile rapid intr-un strecurator (ca sa se scurga rapid daca lasa ceva suc, atentie nu le lasam la scurs).

Prajitura Capsunica

Luam cu mana din capsunile astfel pudrate si le presaram pe intrega suprafata a prajiturii astfel incat sa se imparta uniform (daca nu doriti sa folositi intreaga cantitate de capsuni, pute-ti sa nu le puneti pe toate, eu am folosit intreaga cantitate de fructe pentru ca imi place ca prajitura sa fie mai fructoasa).
Introduceti prajitura in cuptorul incins, in prealabil, nu deschideti cuptorul primele 15 minute de cand ati introdus-o, lasati-o la copt la foc mic si apoi potrivit, timp de 30 – 45 minute, depinde de cuptor, pana se coace si devine usor rumenie. Puteti face testul cu scobitoarea.

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica

, , , ,
Articolul precedent
Prajitura cu rom si visine
Articolul următor
Prajitura Cuburi de gheata

Retete diverse

5 comentarii. Leave new

eu ma facut prajitura si mi`a iesit minunat e o reteta buna! 😛 😛 😛 😉 😉 ❗ ❗

Răspunde

Monica, ma bucur mult ca ti-a reusit reteta si ca iti place. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

mama facea prajitura asta de un mil de ori vara 🙁
pacat ca sunt sute de calorii intrun cubulet dinala:(

Răspunde

Este o reteta foarte buna.. O sa-i zic si eu mamei mele sa o gateasca .. ;;)

Răspunde

Am si eu o curiozitate, pana aici toate bune si frumoase dar aceste retete cum se pot printa???.. nu reusesc sa le dau de cap… ajutooor. 😥

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu