Pogacele cu branza feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Ingrediente:

Pogacele cu feta

Pentru aluat:
600g faina
1 plic drojdie uscata
250g unt
250g branza feta
2 galbenusuri
200ml smantana
10g sare
50ml lapte

Pentru uns:
50ml lapte
1 galbenus

Pentru presarat deasupra:
Susan
mac

Mod de preparare:
Incepem prin a pregati compozitia pentru uns pogacelele, inainte de a a le pune in cuptor. Punem intr-un castronel un galbenus crud, adaugam 50 ml lapte si amestecam, pana la omogenizare.

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine, laptele, smantana, galbenusurile, untul taiat cubulete, branza feta taiata cubulete, 1 pliculet drojdie uscata, faina si sarea. Setam masina de paine pe programul de framantat si dospit si lasam masina de paine sa-si faca treaba. La masina mea de paine, ciclul a durat 1 ora si 30 minute.
Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijlocul fainii o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata, laptele, smantana, galbenusurile, untul taiat cubulete, branza feta taiata cubulete, sarea si incepeti sa framantati, cam 25 – 30 minute (ca sa obtineti un rezultat foarte bun trebuie sa framantati aluatul foarte bine), pana obtineti un aluat care sa nu se lipeasca de mana. Lasam aluatul in castronul in care l-am framantat, il acoperim cu un prosopel curat si il punem la dospit intr-un loc caldut. Il lasam la dospit timp de 1 ora.

Pogacele cu feta

Dupa 1 ora aluatul a dospit frumos.

Pogacele cu feta

Infainam suprafata de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 1 cm.

Pogacele cu feta

Folosindu-ne de diferite forme taiem pogacelele.

Pogacele cu feta

In mod normal pogacelele au o forma rotunda insa eu le-am dat diferite forme pentru ca mi s-au parut mult mai interesante asa.

Pogacele cu feta

Tapetam cateva tavi cu hartie de copt (iasa destul de multe pogacele), punem pogacelele in tavi si le lasam la crescut 1 ora, la loc caldut.

Pogacele cu feta

Dupa 1 ora, ungem pogacelele cu compozitia de lapte si galbenus.

Pogacele cu feta

Presaram deasupra pogacelelor susan sau mac si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 – 30 minute, pana se coc.

Pogacele cu feta

Dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor si sunt gata de servit. Sunt absolut delicioase, au un gust minunat. Se pastreaza foarte bine timp de cateva zile, daca le pastrati intr-o pungulita de plastic.

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

Pogacele cu feta

, , , , , ,
Articolul precedent
Briose cu sunca si gonzola
Articolul următor
Placinta cu loboda

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

  • Ce frumusele pogacele ai facut, Iulia! 🙂

    Răspunde
  • ce frumoase sunt!:D

    Răspunde
  • Iulia eu ma mut la tine nu mai ai nevoie si de o fata?, arata superb vreau sa fac si eu dar momentan nu am branza cum ajung sa-mi cumpar le pun in practica.

    Răspunde
  • Merci frumos, Edith!! Puppp!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc mult, Diamond!! 🙂

    Răspunde
  • Draga Vicky cu toata placerea te poti muta la mine, si tu faci niste retete excelente asa ca as avea si eu de castigat 😆 !! Sa le incerci Vicky sunt tare bunutze!! Pupp!!

    Răspunde
  • Arata tare bine! Imi spui te rog la ce temperatura ai pus cuptorul?

    Răspunde
  • Draga Adriana, eu nu am cuptor cu afisarea gradelor, am aragaz din acela antic si de demult, asa ca nu stiu cate grade sa fi fost, de obicei cam tot ce coc, coc la foc mic spre moderat. Un week-end frumos iti doresc!

    Răspunde
  • Sunt delicioase aceste pogacele!!!! am facut portie dubla si ne plac enorm, am mancat si reci si calde sunt dementiale! A, eu am mai adaugat si 100 g parmezan. 😉

    Răspunde
  • Geo, ma bucur ca v-au placut pogacelele, cu siguranta cu parmesanul acela sunt mai gustoase. Un Paste fericit va doresc!

    Răspunde
  • Tu n-ai si ceva sa nu-mi placa ? 😀 😀 😀 😀 ca mor pe langa tine … de pofte
    :-bd :-bd :-bd :-bd >:D:D:D<

    Răspunde
  • acum am terminat pogacelele , sunt superr am terminat o tava de mancat mai pastram una , sa avem maine la scoala recomand cu incredere la toate incercati. iulia esti cea mai tare

    Răspunde
  • arata foarte bine pogacelele.faceam multe si de toate felurile cind lucram in ungaria.acum vreau sa fac si eu dar am o problema.aici in grecia nu exista smintina asa cum este la noi mai groasa,este din accea foarte lichida in schimb iaurtul are un gust si o consistenta cam ca smintina noastra.crezi ca as putea folosi iaurt?pina imi dai raspunsul nu o sa am rabdare si o sa le fac cu iaurt sper sa imi iase bine.ai niste retete,immm minunate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu