Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Ingrediente

Placinta cu ficatei

Pentru aluat:
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita zahar tos
260g lapte caldut
50g unt
Un varf de cutit de sare
1 ou

Susan si mac pentru presarat deasupra
1 ou si 100ml lapte pentru uns placintelele

Pentru umplutura:

500g ficatei de pasare
2 cepe medii
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita vegeta
Sare, chilly si piper dupa gust
7 catei de usturoi
Ulei pentru calit ceapa
70g unt
Patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Placinta cu ficatei

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Placinta cu ficatei

Punem intr-o cratita putin ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam la calit pana se rumeneste frumos.

Placinta cu ficatei

Dupa ce ceapa s-a calit, o punem la scurs intr-o strecuratoare, pentru a indeparta surplusul de ulei.

Placinta cu ficatei

Curatam si spalam bine ficateii, dupa care ii punem la scurs intr-o strecurtoare.

Placinta cu ficatei

Dupa ce ficateii s-au scurs si avem si ceapa calita, luam un vas de jena, il ungem cu putin ulei, punem ficateii, condimentam cu boia dulce de ardei, vegeta, piper, sare, chilly si amestecam usor pana se omogenizeaza ingredientele.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Adaugam apoi ceapa calita, amestecam din nou dupa care punem vasul la cuptor pentru 25 – 30 minute.

Placinta cu ficatei

Scoatem vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si adugam peste ficatei usturoiul dat pe razatoare in prealabil, apoi lasam totul la cuptor pentru inca 5 minute.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Dupa ce ficateii sunt indeajuns de prajiti, ii scoatem intr-un bol si ii pisam cu o furculita foarte foarte bine, adaugam cele 70g unt si amestecam din nou pana se topeste untul si se incorporeaza foarte bine.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Aluatul pentru placintelele cu ficatei eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine, laptele, pe care l-am incalzit putin, untul, oul, sarea, zaharul tos, drojdia si faina. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, untul, oul, laptele incalzit, sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute, pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ora, la loc caldut.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Dupa expirarea timpului, am scos aluatul pe un fund de lemn presarat cu putina faina, l-am impartit in sapte bilute, am intins fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, am impartit imaginar, in doua, pe lungime dreptunghiurile obtinute si am crestat o jumatate din dreptunghi in sase sau sapte fasiute.

Placinta cu ficatei

Am pus o lingura generoasa din umplutura de ficatei pe partea necrestata si am rulat incepand de la umplutura astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Rulourile astfel obtinute, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru inca 45 minute.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Intre timp, intr-un castronel spargem un ou si-l amestecam cu 100ml lapte.

Placinta cu ficatei

Dupa ce placintele au dospit indeajuns, le ungem cu compozitia din lapte si ou, presaram deasupra mac sau susan si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 10-20 minute, pana se rumenesc frumos fara a se arde.

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

Placinta cu ficatei

, , ,
Articolul precedent
Paine Floarea Soarelui
Articolul următor
Foccacia umpluta cu vinete si mozzarella

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

  • Hallo Julia si bine te-am regasit!
    Harnicuta ca de obicei si cu retete delicioase,felicitari!
    Julia , doresc sa-ti ofer un premiu de prietenie care te asteapta pe Blogul mai sus inserat.
    Sper sa-l primesti cu placere.
    Mii de pupicei
    Laura S.

    Răspunde
  • Draga Laura, multumrsc mult atat pentru cuvintele tale frumoase cat si pentru premiu. O sa vin sa il ridic cu toata placerea si bucuria. Te pupppp, scumpa!!! 😉

    Răspunde
  • hei! sunt primele placinte pe care le fac, avand in vedere ca sunt la inceput in domeniu..am 19 ani 😛 , dar au iesit extraordinar de bune…
    si…la cum arata cam tot ce gatesti si postezi aici…am sa devin o gurmanda bucatareasa (pana acum nu eram si bucatareasa:P),sper sa nu imi iau adio de la cele 50 de kg de acum 🙂
    felicitari ptr realizari si succes in continuare!

    Răspunde
  • Draga, P4tricel, iti multumesc mult pentru aprecieri. FELICITARI pentru reusita, cu siguranta o sa devi o gospodina din ce in ce mai priceputa. Te mai astept in vizita, poate mai incerci si alte retete!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Iti multumesc pentru delicioasa reteta.Am facut-o de mai multe ori si a iesit nemeipomenit.Am publicat-o si pe blogul meu, recent aparut.
    ai un blog foarte frumos si ordonat(daca se poate spune asa).
    LA MULTI ANI!

    Răspunde
  • Margret, multumesc pentru aprecieri si vizita! Ma bucur ca ai incercat reteta, o sa trec cu siguranta pe la tine pe blog sa vad ce bunatati ai postat! Un week-end frumos iti doresc si te mai astept pe la mine!! Pupp1

    Răspunde
  • foarte foarte buni 🙂 . este a doua oara cand fac placintele astea .. desi eu le zic cornuri 😀 merci de reteta ;;)

    Răspunde
  • nu cred in mesaje de genul “ce bn arata, abia astept sa vad cum sunt”, dar un lucru-i sigur: acest aluat m-a surprins in cel mai placut fel; vorba aceea “ca patitul nu stie nimeni” ;;) sunt foarte pufoase, neasteptat de “numai una, mai vreau” cu un singur neajuns: sunt fara spor, trec prea repede. dar chiar framantate cu mana si tot se face foarte usor. poate e un pont; poate voi ceilalti o faceti demult, dar pentru cine coace in cuptorul electric e usor sa sa le si dospeasca in el (aluaturile dospite) la 40* merge mai repede fara nici un risc. am zis-o si eu, asa, fara sa am pretentii de bucatareasa preceputa. o clujeanca multumita.

    Răspunde
  • Esti incredibila… de cand am descoperit acest site… nu ma mai intereseaza sa caut nimic pe niciunde :-bd , tine-o tot asa si bafta, in continuare!!

    Răspunde
  • corina.paula
    5 decembrie 2012 14:52

    Azi de Mos Nicolae vreau sa fac si eu familiei un cadou, asa ca m-am gandit sa fac aceste placintele, e prima data cand framant si am emotii nu stie nimieni ce vreau sa fac, ca norocu ca sunt singura acasa. Sa-mi tineti pumnii si revin sa va zic ce si cum mi-a iesit. Apropo, am facut iepurele la cupor…… mai mult decat delicios. multumesc :X :X :X :X :X :X

    Răspunde
  • Și gustos, și arătos! Perfect, mai ales pentru un weekend…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu