Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Ingrediente:

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Pentru aluat:
6 oua
200ml lapte
250ml ulei
250g faina
250g branza dulce de vaci
1 plic praf de copt

Pentru umplutura:
3 dovlecei medii
400g ciuperci
250ml apa
300g parizer
Marar si patrunjel proaspat
Sare, piper si vegeta dupa gust
Condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si kefir(este un amestec de ierburi si plante aromatice, daca nu aveti folositi orice mirodenii va plac)
2 linguri cu varf de unt pentru calit
Gris pentru tapetat tava
Unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Spalam si curatam dovleceii de coaja si ii taiem cubulete mici.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Ciupercutele le spalam bine si le taiem feliute.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Parizerul il taiem cubulete mici.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Tocam marunt mararul si patrunjelul.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Intr-o tigaie mare, incapatoare, punem 2 linguri cu varf de unt, adaugam cubuletele de dovlecel si lasam 10 minute la calit. Adaugam peste dovlecei 250ml apa si ciupercutele taiate felii, condimentam cu Condimente Karmis Fit Up pentru branzeturi, oua si kefir si lasam totul pe foc pana scade apa si dovlecelul s-a inmuiat.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Adaugam in tigaie parizerul, condimentam totul cu sare si piper dupa gust, adaugam mararul si patrunjelul tocate marunt si mai lasam compozitia pe foc 10 minute dupa care o turnam intr-un strecurator pentru a se scurge bine eventualul surplus de ulei si apa.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Intr-un castron punem 4 oua, uleiul si laptele.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Amestecam intr-un castron faina cu plicul de praf de copt si o adaugam apoi in castron peste oua, lapte si ulei. Adaugam si branza dulce de vaci si mixam totul pana obtinem o compozitie pastoasa.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Ungem o tava cu unt, o tapetam cu gris si turnam in tava 3 / 4 din compozitia de aluat si peste adaugam umplutura cu dovlecei, ciupercute si parizer preparata mai inainte.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

In compozitia de aluat ramasa mai adaugam 2 oua intregi mixam si turnam totul in tava, peste umplutura. Introducem placinta la cuptor pentru 40-50 minute pana se rumeneste. Se serveste atat calda cat si rece.

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta cu dovlecei si ciuperci

13 comentarii. Leave new

Iulia, super placintica asta! O sa o incerc si eu! 🙂

Răspunde

spune-mi te rog, ce dimensiuni are tava ta?
merci 🙂

Răspunde

Ma bucur tare mult ca-ti place reteta, Edith. Tava mea are 23cm/27cm h=5cm.

Răspunde

prezentarea e de nota 10 si sunt convinsa ca si gustul e pe masura.am facut si eu ieri o placinta cu dovlecei,ne place asa ca o voi incerca si pe asta sapt.viitoare.

week-end placut!

Răspunde

Multumesc Mihaele, intr-adevar a fost tare buna. Te mai astept in vizita sa-mi spui cum ti-a iesit reteta daca o faci! Weekend placut!

Răspunde

Pentru reteta asta dau nota maxima!

Răspunde

MULTUMESC!! Te mai astept in vizita pe la mine! 🙂

Răspunde
Alexandra
5 iulie 2009 20:19

dintre placinta aceasta si cea cu dovlecei si sunculita, aceasta este preferata mea! este super buna!!! a meritat sa abandonez dieta 😳

Răspunde

🙂 Alexandra, cat ma bucur ca ti-a placut!! Pupp si te mai astept!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂 😉

Răspunde

I love your site!! super! IULIA draga ce fel de ingrediente au condimentele Karmis?… locuiesc in USA si incerc sa le inlocuiesc cu ceva similar… multumesc mult.. God bless you! 😀

Răspunde

Lidia, multumesc ca iti place site-ul!! Condimentul Kamis este un amestec de ierburi si plante aromate, asa ca poti folosi orice plante iti plac tie, pentru aroma. Pupp si te mai astept in vizita pe site! 😉

Răspunde

Arata delicios, acum ma apuc sa o fac, tine-mi pumnii, sunt incepatoare in ale bucataritului.. 😀

Răspunde

in fiecare zi fac cate o reteta de aici … te felicit …

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu