Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Ingrediente:

Plachie de crap cu garnitura de orez

1 crap de 4 kg

Plachie de crap cu garnitura de orez

Pentru plachie:
10 cepe potrivite
10 rosii potrivite pentru dat pe razatoare
4 rosii potrivite pentru taiat feliute
1 lamaie
250ml vin alb
Patrunjel verde tocat
Piper, sare, vegeta dupa gust
Ulei

Pentru garnitura de orez:
450g orez
1l apa
Sare si vegeta, dupa gust

Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem felii mai marisoare.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Spalam 10 rosii si le dam miezul pe razatoare, pielita o aruncam.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Spalam 4 rosii si le taiem feliute.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Patrunjelul verde il tocam marunt.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Punem ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam peste ceapa rosiile date la razatoare, amestecam si le lasam impreuna la calit inca vreo 5 minute.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Curatam pestele de solzi, aripioare si organe, il spalam bine, il taiem bucati, eu l-am taiat in doua pe lung pe spinare, apoi l-am taiat bucati. Capul si coada, nu le-am folosit, le-am pus la congelator probabil voi face un bors pe ele.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Punem bucatile de peste pe o tava intinsa, le condimentam bine cu sare, piper si vegeta dupa gust. Stoarcem sucul de la o lamaie peste crap si-l lasam la odihnit cu toate aceste ingrediente pe el, 10 minute.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Intr-o tava punem putin ulei, adaugam ceapa si rosiile calite pe care le intindem ca un pat. Dam deasupra lor un praf de sare.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Punem bucatile de crap (cu pielea in sus) pe patul de legume si adaugam peste feliile de rosii.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Presaram peste bucatile de crap si introducem si intre ele, din abundenta, patrunjel proaspat tocat.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Turnam deasupra crapului 250ml vin alb si ulei peste fiecare bucatica de peste.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Pestele astfel pregatit il introducem in cuptorul preincalzit si il lasam la copt aproximativ 30 minute, nu este nevoie sa-l intoarcem pe ambele parti. Din cand in cand se unge cu sucul din tava pe deasupra. Inaine cu 5 minute de al scoate, putem da focul mai tare.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Dupa 30 minute, scoatem plachia de crap din cuptor, care este frageta si delicioasa si o servim alaturi de o garniture de orez. Este o reteta minunata care este excelenta servita calda, dar este foarte buna si rece.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Aceasta plachie de crap o putem servii langa o garnitura de orez.
Intr-o cratita punem 1l apa, condimentam cu vegeta si sare dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20-30 minute, dupa care este gata de servit.

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

Plachie de crap cu garnitura de orez

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Curcan umplut cu garnitura de fructe si legume la cuptor
Articolul următor
Fasole frecata – facaluita

Retete diverse

1 comentariu. Leave new

  • Pozele sunt superbe, iar reteta este exact cea ce cautam, dupa ce am fost in Delta Dunarii. Acolo am mancat plachie facuta astfel si a fost un deliciu. Multumesc si astept cu nerabdare si alte retete. Cu drag…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu