Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Ingrediente:

Pizzette

Pentru aluat:
500g faina
250g apa calduta
1 plic drojdie uscata
40g unt
10ml ulei
1 lingurita zahar tos
1 lingurita sare

Pentru deasupra pizzettelor:
200g Pasta de tomate
1 lingura zahar tos
Chilly dupa gust
Masline
Mozzarella
Salam tip Sibiu

Mod de preparare:
Dam mozzarella pe razatoare, cantitatea ramane la gustul si aprecierea fiecaruia.

Pizzette

Feliem salamul.

Pizzette

Pregatim pasta de tomate. Punem pasta de tomate intr-o cratita, adaugam 1 lingura de zahar tos, condimentam cu chilly si piper dupa gust, amestecam si ii dam un clocot.

Pizzette

Aluatul pentru pizzzette eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingrediente in urmatoarea ordine: apa, untul topit, uleiul, pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, untul tiopit, uleiul, apa sis area si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ora, la loc caldut.

Pizzette

Dupa o ora, aluatul creste frumos.

Pizzette

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru, infainata usor in prealabil si intindem aluatul intr-o patura cu grosimea de 1cm.

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Incepem sa taiem pizzette cu o forma rotunda, sau cu un pahar sau o cana. Eu am folosit o forma cu un diametru de 10 cm. si am obtinut din aceasta cantitate de aluat 17 pizzette.

Pizzette

Pizzette

Luam fiecare pizzeta in parte si o ungem cu pasta de tomate, adaugam in ploaie mozzarella, o felita de salam si o maslina. Eu asta am folosit, dumneavoastra puteti pune deasupra pizzettelor orice altceva doriti.

Pizzette

Pizzette

Punem pizzettele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit 10-15 minute pana se coc.

Pizzette

Pizzette

Dupa 15 minute, pizzettele arata superb, de miros ce sa va mai spun… mmmm… o nebunie. Sunt excelente calde, insa si reci sunt minunate, le puteti pastra foarte bine intr-o punguta de plastic.

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

Pizzette

, , , ,
Articolul precedent
Nodini
Articolul următor
Briose cu sunca si gonzola

Retete diverse

7 comentarii. Leave new

  • ce bine arata! 😉 😛 😯

    Răspunde
  • Multumesc, Karina, pe langa asta sunt si tare bune la gust!! Pup!!

    Răspunde
  • Mama obisnuieste sa faca pizzette cand avem musafiri care vin cu copii, vreau sa spun ca au mega succes:P

    Răspunde
  • Doamne ce bine arata, cu siguranta trebuie sa le incerc.
    Mi`e cam ciuda ca trebuie framantat aluatul dar ma sacrific pentru ca imi place pizza la nebunie si in plus le pot pune si sotului la pachet.
    Felicitari pentru toate retetele. Azi am facut ciocolata de casa si dupa o privire mai ampla am deja lista la ce urmeaza sa fac de pe site.
    Multumim mult pentru idei!
    😉

    Răspunde
  • Buna draga mea, desi sunt o incepatoare in bucatarie, imi dau pe spate sotul si fiul, pregatind in fiecare zi retetele tale, pot spune ca am invatat de la tina sa gatesc. Azi i-am pregatit fiului meu pizzette si a sp ca sunt cea mai buna mama din lume (bucuria e si mai mare, pt ca e fiul meu vitreg :-bd ). Iti multumesc pt retetele tale minunate. te pup! :X

    Răspunde
  • ai cel mai super site
    sunt casatorita de 10 ani si niciodata nu am avut-o cu aluaturile! nu imi ieseau si voie buna dar de cand am dat de site tau, m-am gospodarit tare, draga!!!!!!!! Cautam ceva ce sa mai pun la copii la scoala am 4 scoleri si ca sa mai diveris ca tot bani pe biscuiti si chipsuri ii dau asa ca am intrat pe aici si am gasit o gramada de idei!!!!!! E minunat! miiiiiiiiii de multumiri! FELICITARI!!
    :-bd

    Răspunde
  • reteta este super. arata minunat. felicitari!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu