Pizzette – Un fel de pizza

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Ingrediente:
Pizzette
Pentru aluat:
500g faina
250g apa calduta
1 plic drojdie uscata
40g unt
10ml ulei
1 lingurita zahar tos
1 lingurita sare

Pentru deasupra pizzettelor:
200g Pasta de tomate
1 lingura zahar tos
Chilly dupa gust
Masline
Mozzarella
Salam tip Sibiu

Mod de preparare:
Dam mozzarella pe razatoare, cantitatea ramane la gustul si aprecierea fiecaruia.
Pizzette
Feliem salamul.
Pizzette
Pregatim pasta de tomate. Punem pasta de tomate intr-o cratita, adaugam 1 lingura de zahar tos, condimentam cu chilly si piper dupa gust, amestecam si ii dam un clocot.
Pizzette
Aluatul pentru pizzzette eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingrediente in urmatoarea ordine: apa, untul topit, uleiul, pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, untul tiopit, uleiul, apa sis area si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru o ora, la loc caldut.
Pizzette
Dupa o ora, aluatul creste frumos.
Pizzette
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru, infainata usor in prealabil si intindem aluatul intr-o patura cu grosimea de 1cm.
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Incepem sa taiem pizzette cu o forma rotunda, sau cu un pahar sau o cana. Eu am folosit o forma cu un diametru de 10 cm. si am obtinut din aceasta cantitate de aluat 17 pizzette.
Pizzette
Pizzette
Luam fiecare pizzeta, in parte, si o ungem cu pasta de tomate, adaugam in ploaie mozzarella, o felita de salam si o maslina. Eu asta am folosit, dumneavoastra puteti pune deasupra pizzettelor orice altceva doriti.
Pizzette
Pizzette
Punem pizzettele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit 10-15 minute pana se coc.
Pizzette
Pizzette
Dupa 15 minute, pizzettele arata superb, de miros ce sa va mai spun… mmmm… o nebunie. Sunt excelente calde, insa si reci sunt minunate, le puteti pastra foarte bine intr-o punguta de plastic.
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette
Pizzette

Dupa cum vedeti, seamana cu o paine plata, de obicei rotundă, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la pizza mica, preparare pizza, topping