Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Ingrediente:

Pizza la tigaie

Pentru aluat:
450g faina
225g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingura zahar tos

Pentru presarat deasupra pizzei:
Cantitatile la aceste ingrediente sunt dupa placul fiecaruia, mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc.
Ceapa
Ulei pentru calit ceapa
Sunculita
Salam Sibiu
Rosii
Ciupercute din conserva
Mozzarella
Cascaval
Masline
Pasta de tomate

Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii tot ceea ce este necesar sa punem deasupra blatului de pizza. Ingredientele pe care le folositi sunt la libera alegere, folositi ce va place sau ce aveti prin frigider. In cazul meu, am folosit urmatoarele ingredinte:

Curatam ceapa si o taiem solzisor.

Pizza la tigaie

Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine rumenie.

Pizza la tigaie

Sunculita o taiem feliute foarte subtiri.

Pizza la tigaie

Salamul deasemenea il taiem feliute foarte subtiri.

Pizza la tigaie

Rosiile le spalam si le taiem feliute.

Pizza la tigaie

Ciupercutele le scoatem din borcan intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa dupa care le lasam la scurs, eventual daca este necesar, inainte de a le pune peste blatul de pizza puteti sa le stoarceti in pumn.

Pizza la tigaie

Mozzarella o taiem feliute.

Pizza la tigaie

Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Pizza la tigaie

Aluatul pentru pizza eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: apa, uleiul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 2 ore.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, uleiul, apa si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 2 ore, la loc caldut.

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe o planseta si impartiti-l in 5 bilute egale.

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Dupa ce am format bilutele, luam fiecare biluta in parte si o intindem cu mana pana obtinem o foaie de pizza cat mai rotunda posibil (ATENTIE, nu folositi sub nici o forma sucitorul, pentru ca aluatul isi va pierde elasticitatea, chiar daca va iesii un blat de pizza nu atat de uniform, e mai bine sa aveti o pizza gustoasa decat una perfect rotunda).

Pizza la tigaie

Dupa ce am intins toate blaturile de pizza, luam o tigaie de teflon, cu capac propriu si o punem pe foc la incins, fara pic de ulei in ea. Cand tigaia este indeajuns de incinsa, punem un blat de pizza in tigaie, acoperim cu capacul si o lasam la foc mic pana vedem ca incep sa apara basicute la suprafata aluatului.

Pizza la tigaie

Cand observam ca au aparut besicute la suprafata, tragem tigaia intr-o parte, ridicam capacul, intoarcem blatul pe cealalta parte si rapid incepem sa-l ungem cu pasta de tomate si sa adaugam celelalte ingrediente… in functie de ce ne place.

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Eu am facut aici o pizza mai complexa cu de toate, am uns blatul cu sos tomat, am presarat ceapa calita, cascaval razalit, au urmat apoi, feliute de sunculita, feliute de salam, feliute de mozzarella, ciupercute, din nou cascaval razalit, feliute de rosii, masline si iar cascaval razalit.

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Dupa ce am pus tot ce am dorit deasupra pizzei, punem din nou capacul peste tigaie si mai lasam pe foc, la flacara mica, pana ce cascavalul s-a topit.

Pizza la tigaie

In acest moment pizza este gata de servit. Aceasta pizza este absolut delicioasa, cu un miros care duce usor catre pizza facuta pe vatra, nimeni nu va banuii ca este facuta la tigaie, daca nu va stii modul in care ati copt-o. Restul de pizze le coaceti in acelasi mod. Se pastreaza extraordinar de bine pentru a doua zi, daca o pastrati pe un platouas invetit intr-o punguta de celofan, atentie, nu o inveliti cat este calda, lasati-o sa se raceasca, pentru ca daca nu, va transpira punguta… asta in cazul in care mai ramane ceva pentru a doua zi… desi nu prea cred 🙂

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie

, , , , , , ,
Articolul precedent
Placinta cu loboda
Articolul următor
Paine impletita

Retete diverse

44 de comentarii. Leave new

  • Interesant si util si celor care nu au aragaz cu cuptor sau sunt in excursie.

    Răspunde
  • wow! ce bine arata totul!ai un blog super!felicitari…iti vine sa mananci monitorul cand te uiti la fotografiile astea:))

    Răspunde
  • Vai de mine Iulia cat de bine arata pizza taaaa!!! Mi-ai facut o pofta nebuna si mi-ai amintit de perioada din Germania cand nu aveam cuptoras!!! Sa stii ca o refac si eu curand dar pana atunci ma satur cu pozele tale minunate. Te pupic scumpa si tare multumesc ca ai incercat retetuta!!

    Răspunde
  • Da Didona, este o reteta foarte buna in primul rand si asa cum spui tu este si foarte utila daca nu ai cuptor si vrei sa servesti o pizza delicioasa. Te pup si te mai astept!! 😉

    Răspunde
  • Antzu’ multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul. Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Draga mea Laura, ma bucur ca iti place cum mi-a iesit pizza si iti multumesc pentru toate retetele minunate pe care ni le oferi pe minunatul tau blog. Te pup scumpa si te mai astept pe la mine!!! 😉 😀

    Răspunde
  • DA PARE BUNA DAR TOTUSI PIZZA AR TREBUI SA FIE UN PIC MAI ….SUBTIRE…NU??? ORICUM NU AM DUBII CA ASA NU E BUNA!

    Răspunde
  • Draga Diana, sti cum este… gusturile nu se discuta, este la alegerea fiecaruia cum, ce si cat mananca. Eu zic ca aluatul este destul de subtire, poate te referi la ceea ce este deasupra pizzei? Oricum nu cred ca este atat de important sa intram in astfel de amanunte, fiecare este liber sa-si faca pizza dupa bunul plac. Aceasta reteta de pizza este doar un exemplu marunt, dintre alte “n” retete care exista si care pot fi probabil mult mai bune si mai pe gustul tau. O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!

    Răspunde
  • sunt fan al pizzelor si vreau sa-ti spun ca aceasta arata foarte bine….felicitari! 😉

    Răspunde
  • Multumesc Karina! Si mie imi place pizza foarte mult!! Pupici! 😉

    Răspunde
  • zuper tare reteta asta deja sunt la a doua tura in doua sapt … si tura ii de 4 pizze 😛 … multumesc pentru pont

    Răspunde
  • am facut-o astazi seara si a iesit foarte gustoasa…este primea mancare pe care o fac singura pt ca am doar 13 ani…sunt incantata…INCERCATI-O!!!! 😉

    Răspunde
  • Andrei, ma bucur ca iti place reteta!! Sa ai pofta!! 😉

    Răspunde
  • Bravo, Karina!! Felicitarile mele, ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a reusit!! Pup!!

    Răspunde
  • de sarbatori am fost la verisoara mea si mi-a zis ca ii este pofta de pizza. i-am zis ca stiu eu sa fac o pizza foarte buna asa ca am fost la cumparaturi iar apoi am facut-o pe aceasta. a fost foarte incantata si a spus ca de acum incolo o va face cu siguranta 😉

    Răspunde
  • Karina, felicitari pentru reusita retetei!! Pupici si La Multi Ani!! Un an nou cu multa sanatate, fericire si impliniri iti doresc tie si familiei tale!!! 😉

    Răspunde
  • De ani intregi incerc tot felul de retete dar asta e cea mai tare,seamana perfect cu cea de restaurant,ne-ai facut fericiti cu ideea ta,multumim mult,acum chiar nu voi mai pofti la pizza pe vatra din restaurant pentru ca in sfarsit o pot face acasa cu tot ce imi place mie.Te iubim!Pupici…

    Răspunde
  • De cativa ani tot fac si eu pizza,in cuptor, dar blatul era imperfect mereu: ori prea gros, ori se ardea, ori iesea tare ca betonul…dar dupa ce am incercat acest model, la tigaie, sunt ff incantata, a iesit delicioasa, exact cum mi-o doream eu, desi la ingrediente nu am respectat reteta, am pus dupa bunul plac..Felicitari cui ne-a `deschis` noi orizonturi, sa zic asa…

    Răspunde
  • Dana, ma bucur mult ca ai dat peste aceasta reteta care sa fie pe gustul tau!! Si eu am fost impresionata de gustul acestei pizza cand am facut-o prima data, chiar aduce foarte mult a pizza facuta pe vatra!! Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • Carmen, ma bucur mult ca iti place aceasta pizza, are un gust cu adevarat deosebit. Te pup si te mai astept in vizita!! Un week-end frumos iti dorec!! 😉

    Răspunde
  • In sfarsit o reteta de pizza……….. Aluatul meu este la dospit, imi astept familia cu o mare surpriza

    Răspunde
  • Cleo, ma bucur ca ai ales aceasta reteta, este minunata, sper sa fi fost si pe gustul tau! O Duminica placuta iti doresc 😉

    Răspunde
  • iulia,intr-adevar a iesit o nebunie de pizza…ne-a placut enorm.de acum inainte am sa fac doar pizza la tigaie.are si avantajul ca nu trebuie sa astepti mult pana se face…am sa-ti trimit si poze.felicitari din inima.

    Răspunde
  • Violeta, ma bucur tare mult ca v-a placut!!Felicitari pentru reusita! Este intr-adevar foarte gustoasa, parca are un gust aparte, diferit de pizza coapta in cuptor. Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • salut, sunt incepatoare in ale gatitului, bucatariei..recent casatorita 😀 ..intrebarea mea este: pot inlocui drojdia uscata cu cea la cubulet? Apropo, am incecat ficateii la cuptor si au fost super super laudati, felicitari!!!

    Răspunde
  • Sunt pur si simplu fascinata de acest site… retete usor de facut, explicate f clar, pozele sunt pur si simplu dementiale!!! Initial am crezut ca pozele sunt copiate de pe undeva, dar e clar ca nu e asa. Cu cata imaginatie si migala sunt facute…. Nota 10+ pt tot!!! Mi-am printat cateva retete, abia astept sa le incerc, eu care eram super stresata de gatit, era o corvoada pt mine… Multumesc din suflet!

    Răspunde
  • buna..am si eu o intrebare..merge bagata la cuptor?as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns..mersi mult de tot si felicitari pt toate retetele

    Răspunde
  • gustos si util f deliciu de calitate 😆

    Răspunde
  • Iulia, am o intrebare… am masina de facut paine dar nu am program doar de facut aluat. Tu ai program special pt aluat sau l-ai pus la un program de paine si ai scos aluatul dupa 2 ore? astept un raspuns daca se poate… Am incercat foarte multe retete si sunt super. Si vreau sa incerc si pizza dar cu aluat facut la masina. pooopici pt toate gospodinele. O zi cat mai buna.

    Răspunde
  • Multumesc pentru reteta, butonand pe google “retete non-cuptor” pentru ca am numai plita, m-ai salvat si deja aluatul este la dospit, restul alimentelor asteapta coca sa fie gata. Arata demential si abia astept sa o savurez, momentan mi se lungesc urechile asteptand-o 🙂 . Pupici si la cat mai multe retete!

    Răspunde
  • Revenind cu un feedback asupra pizzei… este extraordinara si intra-devar pentru a 2a zi se pastreaza ff bine. I-am spus si mamei de asta, nu intelegea cum sa fie pizza la tigaie, cum se coace coca etc. E nemaipomenita si usor de facut. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • Nu stiu sa aprind cuptorul!!! 🙁 sunt mica 🙂 O voi incerca!!

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta de pe net!! Multumesc din suflet!!

    Răspunde
  • Arata super si sunt convinsa ca are un gust pe masura!!! Este perfecta pt studenti pt ca ducem lipsa de cuptor 🙂

    Răspunde
  • Este prima reteta care am incercat-o si mi-a iesit f bine. Baiatului meu, ca oricarui copil ii place f mult pizza iar cea pe care o faceam la cuptor nu imi iesea niciodata pe placul lui si sincera sa fiu nici pe al meu. Cand i-am facut aceasta reteta a fost f incantat ca de altfel toti membrii familiei. Cand o sa fac pizza o sa fac doar aceasta reteta.

    Răspunde
  • E o bunatate, daca incercati sa o faceti odata, o ve-ti face mereu :-bd

    Răspunde
  • Salut! imi place foarte mult blogul tau. Am incercat ouale umplute si au fost extra bune gustoase si aspectoase. Te mai astept cu noutati! Pa

    Răspunde
  • Am incercat-o si eu, e super buna, aluatul copt asa, e delicios!

    Răspunde
  • Arata super.. si este destul de usor de facut… mi-ai dat o idee… ce surpriza o sa le fac parintilor… mai ales ca nu este nevoie de cuptor… si nici de ulei… am 11 ani… iubesc blogul… Cred ca e delicioasa pizza aia 😛 :X :X :X

    Răspunde
  • E super! Eu am facut deja de doua ori.
    Numai un singur lucru trebuie sa stiti: ceea ce puneti deasupra nu o sa se coaca ca atunci cand faci o pizza la cuptor. De aceea e bine sa calesti inainte ciupercile sau cabanosul. In rest e suuuuuper!

    Răspunde
  • Am testat reteta, este absolut delicioasa si foarte rapida!!! Multumim pentru ideea grozava!

    Răspunde
  • Buna, vreau si eu sa incerc azi reteta… Este o problema daca nu am tigaie de teflon ? Ma gandeam sa pun putin ulei in tigaia normala, ca sa nu se prinda…

    Răspunde
  • florica orha
    26 martie 2014 13:38

    Felicitari pentru toate retetele minunate

    Răspunde
  • Ionica Apostu
    11 martie 2016 13:17

    Buna Iulia. Recent am incercat reteta de pizza la tigaie si a fost nemaipomenita. Sotul, fii, nora si nepoata nu se mai saturau. Am incercat si alte retete si au fost cu succes. Felicitari si astept noi retete ☺!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu