Piept de pui cu mazăre și garnitură de orez

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Ingrediente:
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Pentru pieptul de pui cu mazare:
700g piept de pui dezosat
1 conserva mazare de 800g
1 conserva rosii in suc tomat 400g
2 linguri smantana
1 ceapa
2 frunze de dafin
Sare, piper, vegeta si chilly, dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru garnitura de orez:
250g orez
2 cepe
Sare si vegeta, eventual, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Punem rosiile in suc tomat intr-un bol si le mixam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Taiem ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei la calit.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Intre timp, pana ceapa prinde putina culoare, taiem cubulete pieptul de pui.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Cand ceapa a devenit rumenie, adaugam pieptul de pui, il condimentam cu sare, piper si chilly – dupa gust si il lasam la prajit circa 15-20 minute.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Peste pieptul de pui gata rumenit, adaugam mazarea pusa la scurs si lasam totul pe foc inca 3 minute.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Adaugam si sosul tomat, 2 frunze de dafin pentru aroma, mai lasam pe foc alte 2-3 minute, cat sa dea putin in clocot.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
La final adaugam 2 frunze de dafin pentru aroma si cele 2 linguri de smantana, lasam 2 minute pe foc dupa care totul este gata.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Pentru garniture de orez, punem orezul la fiert in 500ml apa. Condimentam cu vegeta si sare, dupa gust, lasam la fiert, pana ce orezul se inmoaie bine. Pe parcursul fierberii, completam apa evaporata prin fierbere.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-a calit, o punem la scurs intr-un strecurator si apoi o adaugam peste orezul gata fiert, condimentam cu sare si amestecam, pana se omogenizeaza compozitia.
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez
Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed