Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Ingrediente:

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Pentru pieptul de pui cu mazare:
700g piept de pui dezosat
1 conserva mazare de 800g
1 conserva rosii in suc tomat 400g
2 linguri smantana
1 ceapa
2 frunze de dafin
Sare, piper, vegeta si chilly dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru garnitura de orez:
250g orez
2 cepe
Sare si vegeta, eventual, dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Punem rosiile in suc tomat intr-un bol si le mixam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Taiem ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei la calit.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Intre timp, pana ceapa prinde putina culoare, taiem cubulete pieptul de pui.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Cand ceapa a devenit rumenie, adaugam pieptul de pui, il condimentam cu sare, piper si chilly – dupa gust si il lasam la prajit circa 15-20 minute.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Peste pieptul de pui gata rumenit, adaugam mazarea pusa la scurs si lasam totul pe foc inca 3 minute.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Adaugam si sosul tomat, 2 frunze de dafin pentru aroma, mai lasam pe foc alte 2-3 minute, cat sa dea putin in clocot.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

La final adaugam 2 frunze de dafin pentru aroma si cele 2 linguri de smantana, lasam 2 minute pe foc dupa care totul este gata.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Pentru garniture de orez, punem orezul la fiert in 500ml apa. Condimentam cu vegeta si sare, dupa gust, lasam la fiert, pana ce orezul se inmoaie bine. Pe parcursul fierberii, completam apa evaporata prin fierbere.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-a calit, o punem la scurs intr-un strecurator si apoi o adaugam peste orezul gata fiert, condimentam cu sare si amestecam, pana se omogenizeaza compozitia.

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

Piept de pui cu mazare si garnitura de orez

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Paste cu branza, ciuperci si sos de tomate
Articolul următor
Ardei umpluti cu piept de pui in sos tomat

Retete diverse

7 comentarii. Leave new

  • hmm…ft buna reteta, doar ceva am de precizat…in pilaf , nu ar fi mai ok pe langa ceapa si un ardei…si un morcov? in rest…superrrrrr ft faine retetele tale..ti-am furat vreo jumatate din ele :)) te pup

    Răspunde
  • Gabriela, foarte bune ar fi si morcovul si ardeiul, la unele retete am pus, insa incerc sa le fac putin mai divesrsificat… 😛 mai scot una, mai bag alta… , merci mult pentru vizita, ma bucur mult ca incerci retetele de pe site!!! Pupp si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Sunt super retelele de pe acest site,am incercat cateva iar aceasta reteta a devenit una din favorite fam noastre am repetat=o cu succes de fiecare data.Felicitari.

    Răspunde
  • Buna Iulia,vreau sa incerc aceasta reteta si am vrut sa te intreb daca pot sa folosesc in loc de marazarea din conserva sa pun din cea proaspata.multumesc

    Răspunde
  • Foooarte gustos a iesit! Nici nu m-am asteptat sa fie asa de gustos! Iulia ai un talent minunat! Felicitari! Eu nu o prea am cu gatitul, insa pozele retetei m-au ajutat enorm, fara poze pe care le atasezi nu cred ca as fi incercat vreo reteta de aici. Bravo!

    Răspunde
  • Nu vreau decat sa te felicit si sa iti spun ca in ultimul timp nici nu ma mai chinui sa caut vreo reteta pe google fara sa tastez si gourmandine, ca sa fiu sigura ca ma trimite direct la retelele tale 🙂
    Ai putea sa scoti o carte de bucate, cu tot cu poze bineinteles.
    Metoda ta de a arata fiecare pas m-a ajutat sa fac niste mancaruri delicioase.
    Felicitari inca o data!!!

    Răspunde
  • Draga Iulia.. ce scumpa esti cu retetele tale si cu fotografiile. sunt casatorita de 8 luni si asa stangace sunt in bucatarie! desi imi place fff mult sa gatesc si vreau sa o fac toata viata mea, mai ales ptr sotul meu! dar.. spune-mi te rog, ce alta garnitura as putea face, ca nu imi place deloc deloc orezul! Salveaza-ma si azi cu pranzul! 😕

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu