Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Ingrediente:

Pasca cu branza dulce

Pentru aluat:

550g faina
125ml apa calduta
125 lapte caldut
80g unt topit
150g zahar tos
1 pliculet drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf de sare
Coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

300g branza dulce de vaca
1 pliculet zahar vanilinat
2 fiole esenta de rom
Coaja rasa de la o lamaie
10g gris
25g faina
2 oua
100g stafide (aici puteti sa mai puneti daca va place cu mai multe)

Zahar tos, dupa gust (cum va place mai dulce sau mai putin dulce)

Pentru uns Pasca:

1 galbenus
30ml lapte
Miere pentru uns dupa coacere

Mod de preparare:

Stafidele le punem intr-un bol, turnam apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie 30 minute – 1 ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Punem branza dulce de vaca intr-un castron, adaugam zaharul tos, esentele de rom, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, stafidele, ouale si amestecam cu un tel pana la omogenizare.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

In compozitia rezultata adaugam 10g gris si 25g faina si amestecam din nou cu telul, pana se omogenizeaza.

Pasca cu branza dulce

Aluatul, eu l-am pregatit in masina de facut paine, am pus in cuva ingredientele in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit in prealabil in cuptorul cu microunde(atentie, untul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte, in momentul cand il adaugati), galbenusurile, pliculetul de drojdie, zaharul tos, coaja rasa de lamaie, faina si sarea. Am lasat aluatul la framantat 30 minute si la dospit alte 60 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, puteti sa framantati aluatul cu mana, mai greu ce-I drept, dar merita. Luati un castron mare, puneti in el faina, faceti in mijlocul fainii o gaura si adaugati drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, untul topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare, dupa care incepeti incet, incet sa framantati ingredientele, timp de 20-30 minute, pana obtineti un aluat care nu se lipeste. Acoperiti aluatul cu un prosopel curat si lasati-l la dospit intr-un loc caldut, pentru 1 ora.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe suprafata de lucru (pe care o ungeti, in prealabil cu o pelicula fina de ulei) si impartiti aluatul in 2 parti egale.

Pasca cu branza dulce

Din jumatate de aluat facem o foaie rotunda ca tava pe care o folosim pentru pasca, aluatul il intindem cu mana, nu folosim sucitorul.

Pasca cu branza dulce

Luam o tava rotunda cu peretii detasabili(tava mea are diametrul de 26cm) si o tapetam atat pe fund cat si pe margini cu hartie de copt (pentru a se fixa mai bine hartia de pereti, puteti, din loc in loc sa ungeti tava cu unt).
Punem in tava foaia rotunda de aluat si o intepam din loc in loc cu o furculita.

Pasca cu branza dulce

Cealalta jumatate de aluat o impartim in trei parti egale, pe care le rulam pe fiecare in parte, intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem 3 rulouri lungi (lungimea este in functie de diametrul tavii pe care o folositi.)

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Din cele trei rulouri facem o impletitura in trei, ca in imagine.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Impletitura rezultata o punem in tava peste foaia de aluat, de jur imprejur, ca un cerc.
Lasam Pasca la crescut 45 minute.

Pasca cu branza dulce

Dupa cele 45 minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem bine impletitura de aluat cu amestecul de ou si lapte pregatit in prealabil si introducem Pasca in cuptorul preincalzit pentru 45 – 50 minute, la foc mic spre mediu.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Dupa ce Pasca s-a copt, o scoateti din cuptor si o pensulati cu miere sau o lasati asa cum este. Se lasa la racit, dupa care se taie si se serveste.

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

, , ,
Articolul precedent
Cozonac pufos
Articolul următor
Cozonac Rosenkrantz

Retete diverse

76 de comentarii. Leave new

  • Ce aratoasa ti-a iesit.
    Iti doresc sarbatori de Pasti cat mai frumoase!

    Răspunde
  • Multumesc, Didona!! Paste fericit si multa liniste in sulet!!

    Răspunde
  • Superbe fotografiile!
    Dar si indemanarea ta este de o profesionala!
    Felicitari!
    Paste fericit!

    Răspunde
  • Multumesc, Daniela!! Paste fericit si multa liniste in suflet!!

    Răspunde
  • 🙂 felicitarii
    anul acesta sursa mea de inspiratie este acest site
    voi face rulada de cascaval,ciorba de miel si pasca

    Răspunde
  • A mai ramas o bucatica si pentru mine? Mhh gudtoasa rau..Mersi. Un Paste ferict cu multa sanatate si salutari din Hamburg. Cami

    Răspunde
  • Mihaela, multumesc mult ca ai ales sa pregatesti retete de pe acest site pentru masa de Paste. Spor la gatit si sper ca preparatele sa fie pe gustul tau!!! Un Paste fericit iti doresc!

    Răspunde
  • A mai ramas, Cami, cu mult drag te-asi servi 😉 😉 Un paste fericit iti doresc si eu, cu multa liniste in suflet! Pupp!

    Răspunde
  • super!!!!!!!!!!!
    il voi face si eu cu siguranta…arata minunat si cred ca e si foarteeee bun.

    Răspunde
  • Cristina, ma bucur mult ca doresti sa incerci reteta de Pasca, este delicioasa. Un Paste fericit iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • HRISTOS A INVIAT!vroiam sa-ti multumesc pentru reteta,am facut pasca si a iesit excelenta,te pup

    Răspunde
  • hristos a inviat ! iulia iti doresc tot ce iti doresti si tu !
    Ai facut o pasca minunata,cam la fel am facut-o si eu,cu mici diferente la ingrediente,in sensul ca eu am pus numai lapte.

    Răspunde
  • am uitat sa-ti spun ca te asteapta un premiu pe blogul meu.

    Răspunde
  • ADEVARAT A INVIAT!! Ionela, ma bucur ca ti-a reusit Pasca! Felicitari!! Te mai astept in vizita!!! 😉

    Răspunde
  • Pansy, Pasca este extraordinara la gust, chiar sunt incantata de rezultat, eu am folosit reteta mea de aluat de la Mucenici Moldovenesti, excelent aluat. Multumesc mult pentru premiu, esti o draguta, o sa vin sa il ridic!! Puppp! 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia,
    Cum sa masor cele 10 g de gris si cele 25 de faina ?

    Răspunde
  • Buna Iulia..vreau sa fac si eu aceasta pasca minunataaaa..si vreau sa te intreb daca e neaparat sa pun hartie de copt…?…as putea sa o ung cu unt si tapetata cu faina???…ms mult si mult succes in continuareeee…ast rsp tau..te pop 😉

    Răspunde
  • buna , pot sa folosesc ricotta in loc de branza de vaci? merci

    Răspunde
  • Gabriela cu aproximatie gris – o lingura rasa, iar faina – o lingura cu varf. Spor la gatit ! 😉

    Răspunde
  • Andreea.ggg, poti linistita sa ungi tava cu unt si sa o tapetezi cu faina. Spor la gatit si te mai astept in vizita! 😉 😉

    Răspunde
  • Alexandra, poti sa inlocuiesti branza de vaci cu ricotta. Spor la gatit si te mai astept in vizita! 😉

    Răspunde
  • iti multumesc pentru reteta mi-a iesit foarte buna si vreau sa te felicit, esti o gospodina minunata daca o sa faci si placinta cu mere te rog zi-mi si mie siteul atunci cand o pui pentru ca cred ca o sa-mi iasa la fel de bine ca asta pa. te pup si paste fericit sa servesti cu placere ouale colorate si al tau sa fie cel mai tare si sa le sparga pe toate asa cum a fost reteta asta 😆 8) 😉 .

    Răspunde
  • paste fericit!!!!

    Răspunde
  • nu am facut niciodata pasca in casa dar vreau sa incerc reteta ta. sper sa-mi iasa la fel de frumoasa ca si a ta. ms prt reteta arata super

    Răspunde
  • cele 3 rulouri cu ce le ungi in imagine

    Răspunde
  • Buna, sunt o utilizatoare a acestui site de mult timp si vreau sa-ti multumesc pt retete. Am gatit mult cu tine si esti o gospodina desavarsita. Mi-am luat datorita retetelor tale minunate masina pt facut paine dar nu stiu cum o sa ma descurc cu programele de framantat si dospit. In principiu vreau sa fac retetele de cozonac cu nuca si stafide si pasca. Arata extraordinar de bine. Cred ca o sa-mi reuseasca. O sa-ti spun cum mi-au iesit dupa ce o sa le incerc. Iti multumesc pt ca existi si as vrea sa ma inregistrez si eu sa primesc tot ce postezi. Esti o femeie minunata. Iti doresc o zi minunata.

    Răspunde
  • 😛 😉 SUPER A IESIT, AU MANCAT SPANIOLI CU MULTA POFTA. 8) 8) PASTE FERICIT! 8)

    Răspunde
  • am facut reteta ta si mi-a iesit la fel ca in fotografiile tale si delicioasa nu mai zic cat a fost…..

    Răspunde
  • vreau sa stiu daca pasca merge bagata la cuptorul de paine si daca nu se arde prea tare la fund? 😯 🙁 🙄 iti astept raspunsul cat mai curand! PASTE FERICIT! 😛

    Răspunde
  • A iesit super buna pasca!!!

    Răspunde
  • Salutare tuturor. Ma numesc Ramona si la fel ca si alti conationali, sunt plecata peste hotare, in Italia. Am vazut reteta ta de Pasca si vreau sa te felicitez pt minunatia ce ai preparat. Cu siguranta, o voi prepara si eu de Paste, mai ales ca e un dulce traditional romanesc. Te imbratisez cu drag.

    Răspunde
  • am facut si a fost foarte gustoasa
    mssss
    :-bd

    Răspunde
  • Cristea Alexandru
    30 martie 2012 16:52

    Superbe fotografiile, pe langa asta cred ca o sa iasa foarte gustoasa. Multumesc pentru reteta ! :X :-bd =P~ <:-P

    Răspunde
  • Azi am facut reteta ta. Sunt forate multumita de rezultat. Pasca pe care o face mama mea e cu pasta de paine si umplutura sarata, dar si asta e foarte gustoasa. Imi da impresia unui mix intre cozonas si pasca. Aluatul asemanator al cozonacului cu o umplutura de pasca (placinta?) O sa repet reteta nepunand umplutura de branza, ca un fel de cozonac pentru mic dejun. Merci pentru ideile pe care mi le dai si retetele minunate. Felicitari, de asemenea, pentru prezentarea retetelor, imagini si explicatii. Mi-ar face placere sa stiu mai mult despre tine si de pasiunea ta pentru gatit. Nu ar fi o idea rea sa faci o mica prezentare personala pe pagina iniziala. Esti o sursa de idei 😉

    Răspunde
  • Am facut, prima data in viata, pasca, de pasti, anul trecut (2011), iar reteta pe care am ales-o a fost chiar reteta ta. Am fost foarte multumita de rezultat, asa ca, in acest an, am sa fac din nou aceeasi pasca. Toti cei pe care i-am servit au fost foarte incantati. iti multumesc foarte mult pentru retetele deosebite pe care le oferi :X

    Răspunde
  • arata atat de yamiiii!

    Răspunde
  • buna. am ales reteta ta de Pasca si recunosc ca a avut mare succes. toti invitati s-au lins pe degete. este cea ce imi trebuia, o reteta usor de executat ptr ca nu gatesc si aveam emoti ca nu imi va reusi reteta. deci, concluzia, am avut mare succes :-bd multumesc si PASTE FERICIT!

    Răspunde
  • am facut-o anul trecut cu urda. a fost extraordinara!!!! repet si anul acesta figura. Esti foarte priceputa. Te felicit sincer! am facut si alte retete si mi-au iesit extrem de bune 🙂
    Sarbatori fericite iti uram, atat eu cat si familia mea. 🙂 te pup

    Răspunde
  • Si eu am pus in aplicare aceasta reteta anul trecut. de 2 ori chiar si a iesit super!! Am fost chiar laudata 😉 Multumesc pt reteta, pt idei, pt site si mai ales pt k ne arati si cum se face nu doar pui reteta, o poza de prezntare si ne spui la revedere..! Succes, in continuare!! :*

    Răspunde
  • Iti multumesc frumos pentru reteta iulia, iti doresc un paste fericit si plin de bucurii alaturi de cei dragi si bineinteles de familie. Abia astept sa ma apuc de reteta, m-am pierdut in imagini ca un copil mic ce se uita atent ca, la o carticica ilustrata…
    Super frumos, nici numai am cuvinte sa pot descrie.. Abia astept sa fac.
    Multumesc frumos inca o data >:D<

    Răspunde
  • Multumesc mult pt reteta. Va fi pt prima oara cand voi incerca sa fac pasca, dar modul tau de prezentare (cu poze si explicatii detaliate), ma face sa cred ca voi reusi sa fac o pasca si o impresie buna! Sarbatori fericite tuturor gospodinelor!

    Răspunde
  • e cam moale aluatul …… ce sa-i fac ???

    Răspunde
  • reusita reteta. multumesc frumos. am facut-o si eu. mi-a iesit moale aluatul. era de consistenta unei maiele dupa dospire. am masurat faina cu o cana gradata (am avut faina de la moara). am scos aluatul i-am mai pus faina l-am framantat din nou si l-am lasat la dospit. a crescut repede. am mai facut o greseala. am uns cele 3 fitile inaite de impletire si nu le-mai putut impleti bine. pana la urma urmei, a iesit frumoasa. este prima data cand fac. omul din greseli invata.

    Răspunde
  • buna seara, acum astept sa se coaca si Pasca mea =P~ ,,, eu am mai adaugat un pic de faina,,,, pt ca si mie mi-a iesit un pic moale aluatul…. urez la toti un PASTE FERICIT….. mutumesc mult de retetele gustoase.. :X

    Răspunde
  • Buburuza Bubu
    13 aprilie 2012 9:58

    Minunata prezentare :-bd cu siguranta delicioasa!

    Răspunde
  • …. si eu am mai pus faina…. si am lasat-o la dospit. N-am putut sa o mai impletesc… a trebuit sa carpesc peretii cratitei… cu aluatul ramas….. dar a iesit minunat de aspectuasa….. sper sa fie si foarte buna.. pentru ca inca n-am gustat-o

    Răspunde
  • Buna. Sunt cristina si este prima oara cand vreau sa fac pasca dar am o mica problema. Eu nu sunt in tara, iar aici nu se gaseste branza dulce si ma gandeam sa folosesc o branza apropiata de mascarpone, crezi ca merge? Iar coca… se poate folosi si pt cozonaci sau este o coca “speciala”? Iti multumesc anticipat si iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi.

    Răspunde
  • multumesc pt reteta! mi-a iesit! nu mi a venit sa cred, dar nu stiu ce s-a intamplat de mi-a iesit miezul maroniu asa… sa fie de la faina? :-bd

    Răspunde
  • am facut si eu dupa reteta ta dar nu mi-a iesit asa, cred ca a pus prea multa branza si nu a crescut cozonacul. Oricum, multumesc pt reteta. Paste Fericit!!!

    Răspunde
  • BUNA, CE PROGRAM FOLOSESC PT MASINA??? AST RASP URGENT, MERSI… PASTE FERICIT

    Răspunde
  • va rog frumos sa-mi spuneti de ce nu mi s-a copt branza.

    Răspunde
  • Multumesc pentru o reteta ideala! Prima pasca din viata mea a iesit ca “in reclama” 🙂

    Răspunde
  • Pasca mea e in cuptor, arata foarte bine, a mai trebuit sa pun putina faina, era prea moale aluatul. Site-ul e superb, fotografiile foarte reusite. Te pup!

    Răspunde
  • Paste Fericit, fetelor!

    Răspunde
  • Am facut si eu anul acesta prima mea pasca, dupa aceasta reteta. A iesit foarte buna, a placut tuturor. Si pentru mine a fost greu cu impletitul coronitei, dar nu am vrut sa mai pun faina. In plus, eu, pe mijloc am facut o cruce din bobite de aluat. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • Anul acesta de Paste am listat reteta pentru ca vroiam sa o prepar eu. Dar cum am fost in criza de timp, s-a apucat sotul meu de ea. A cam obosit la framantat, dar i-a iesit ca in poza. Si super gustoasa! Cu siguranta, o sa o repet. Felicitari!

    Răspunde
  • Stan Ciprian
    22 aprilie 2013 7:06

    Din cate am vazut in poze, masina de paine seamana cu cea de la Careffour, daca este asa, imi poti spune si mie setarile sau ce program ar trebui sa folosesc. Multumesc!

    Răspunde
  • superb, pas cu pas, sa fie usor si la nestiutori 😉 abia astept sa o fac, de sarbatori.

    Răspunde
  • camelia
    2 mai 2013 2:06

    ce inseamna foc mic spre mediu? ce temperatura? multumesc

    Răspunde
  • ma uitam dupa o reteta usoara de pasca si am gasit-o ;;) ! imi place tare mult blog-ul tau! nici ca as putea sa caut altceva mai bun pentru pregatit cele traditionale de Pasti…. multumesc mult!

    Răspunde
  • cristina
    2 mai 2013 19:16

    Am facut reteta de pasca. Este absolut delicioasa si arata extraordinar!

    Răspunde
  • Foarte buna reteta si simpla :-bd (dupa parerea mea)… acum am terminat de copt… am facut 3… si toate au iesit perfect 😀

    Răspunde
  • buna, iulia. mie nu mi-a crescut in cele 45 de min 🙁 😥

    Răspunde
  • Gabriela
    3 mai 2013 19:59

    Buna, sper sa-mi iasa bine pasca. Multumesc si un Paste fericit! :-bd

    Răspunde
  • Barakat Mohammad
    4 mai 2013 0:01

    Paste fercit…. si aici, in Iordania, am facut azi….. arata f bine…. maine, vedem ce gust are.

    Răspunde
  • Si eu am facut pasca si branza a ramas necoapta; practic, nu stiu ce sa-i fac. in rest, ea arata super!

    Răspunde
  • georgiana
    4 mai 2013 16:19

    acum fac si eu reteta aceasta de pasca. sper sa iasa la fel de frumoadsa. Paste Fericit sa aveti!

    Răspunde
  • Camelia
    6 mai 2013 8:12

    Multumesc pentru reteta. Am facut pentru prima data si a iesit excelent!

    Răspunde
  • Foarte frumoasa pasca! Cred ca e foarte buna… o voi face si eu. Multumim de reteta!
    O zi buna iti doresc!
    Praga te saluta!

    Răspunde
  • in Bucovina, pasca cu branza, se face in mod asemanator, insa fara aluat. La 1 kg branza vaci (tinuta, in prealabil, peste noapte, intr-un tifon si peste malai – pt a absoarbe surplusul de zer), 10 oua, 200 gr smantana gasa (si ea scursa in acelasi mod de zer), 1-2 lg unt, 3-4 lg faina, zahar vanilt, esenta vanilie, stafide. Branza data prin masina de tocat carne (pt finete), si amestecate toate ingredientele. Acestea sa pun in tava cu hartie de copt. Insa atentie, ca pe parcursul coacerii, pasca mai creste.

    IAR PASCA CU SMANTANA la fel, la 1 kg smantana (scursa ca mai sus de zar), 10 oua, 6-7 lg faina, stafide, esenta de vanilie, zahar vanilat. in tava cu hartie copt.
    SI AMBELE RETETE SE POT COMBINA pt a 3-a varianta de pasca, 1 strat de compozitie de branza, altul suprapus de smantana (dar in care se adauga cacao si esenta rom). Credeti-ma, merita incercate.

    Răspunde
  • Arata atat de binee…

    Răspunde
  • Arata superb !
    Pentru prima data m am apucat sa prepar asa ceva 🙂
    Este la cuptor acum si mai am de așteptat inca 10 minute .
    Nu imi vine sa cred cat de bine arată si cat de simpla este reteta !
    Paste Fericit !

    Răspunde
  • am urmat retata si mi-a iesit super frumoasa si foarte gustoasa. Am avut si ajutoare de nadejde la impletit coronita 🙂 .

    Răspunde
  • Fffff bun si usor! Pt fetele care spun ca aluatul iese un pic moale, asa trebe. Pui ulei pe masa si poti sa faci f bine suciturile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu