Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Ingrediente:

Pariziene cu branza

Pentru umplutura:
450g branza dulce de vaca
1 ou
10 linguri zahar tos
2 fiole esenta rom Dr. Qetker
1 plic zahar vanilinat Dr. Qetker
1 lingura gris

Pentru aluat:
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
70g zahar
260g lapte
50g margarina
Un varf de cutit de sare
1 ou

Susan si mac pentru presarat deasupra
1 ou si 100ml lapte pentru uns parizienele

Mod de preparare:
Punem branza intr-un castron, adaugam zaharul, esentele de rom, pliculetul de zahar vanilinat, un ou si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi si o lingura de gris si omogenizam din nou totul.

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Aluatul l-am framantat si l-am dospit in masina de paine. Am pus toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine, laptele, pe care l-am incalzit putin, ou, margarina, zaharul tos, faina, drojdia si sarea. Am lasat aluatul timp de 1ora 30 minute in masina de paine (timp in care a framantat si a dospit).

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Dupa expirarea timpului, am scos aluatul pe un fund de lemn presarat cu putina faina, l-am impartit in sapte bilute, am intins fiecare biluta cu sucitorul in forma dreptunghiulara, am impartit imaginar pe lungime dreptunghiurile obtinute si am crestat o jumatate din dreptunghi in sase fasiute.
Am pus o lingura generoasa din umplutura de branza pe partea necrestata si am rulat, incepand de la umplutura, astfel incat fasiutele sa ramana in exteriorul rulourilor.
Rulourile astfel obtinute, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru inca 45 minute.

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Intre timp, intr-un castronel spargem un ou si-l amestecam cu 100ml lapte. Dupa ce parizienele au dospit indeajuns, le ungem cu aceasta compozitie, presaram deasupra mac sau susan si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 10-20 minute, pana se rumenesc frumos fara a se arde.

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

Pariziene cu branza

, , , , ,
Articolul precedent
Gogosi Ciambelle
Articolul următor
Zeppole Di San Giuseppe (Gogosi)

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

  • buna. nu te supara dar ce masina de paine ai?

    Răspunde
  • nu de alta dar doresc sa-mi achizitionez si eu una multumesc

    Răspunde
  • Cremona, eu am o masina de facut paine Moulinex Ow 5000, cu 14 programe. Sunt foarte multumita de ea. Eu, ce-i drept nu am folosit-o pana acum decat la framantat si dospit aluaturi si nu m-a dezamagit deloc la capitolul asta, o am de 1 an. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • multumesc mult sper sa nu te plictisesc cu intrebarile mele.si eu i-ti doresc tie spor la gatit

    Răspunde
  • Cremona, imi face placere sa-ti raspund la intrebari si ma bucur sa te pot ajuta prin raspunsurile mele. Orice intrebare ai nu ezita sa o pui. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Iulia, se poate sa-mi zici, ca nu am masina de paine, in ce ordine trebuie framantate ingredientele?
    Multumesc anticipat

    Răspunde
  • Ana, faci in felul urmator, iei un castron incapator, cerni faina in el, faci o gaura in mijlocul fainii si adaugi acolo ingredientele in ordinea urmatoare: drojdia uscata, zaharul tos, margarina, oul, laptele caldut(nu fierbinte) si sarea. Amesteci usor ingredintele, incepand din mijloc, ingloband usor si faina, pana ce se formeaza un aluat elastic si usor de lucrat. Pentru a rezulta un aluat ca la carte ar trebui sa-l framanti vreo 25 minute. Daca aluatul este mult prea lipicios(acest lucru se poate intampla din cauza calitatii fainii), mai adaugi faina, putin cate putin, pana obtini aluatul dorit.
    Spor la treaba!! 😉 😉

    Răspunde
  • Multumesc de raspuns.Abia astept sa incerc retea!
    o zi buna iti doresc!

    Răspunde
  • Ana, spor la gatit!! Week-end placut! Pup!! 😉

    Răspunde
  • As dori sa incerc si eu aceasta reteta si as avea 2 intrebari :
    1. desi in reteta ta este vorba de 7 bucati minunatii, as putea sa le fac mai mici si sa fac mai multe ? ca sintem 5 flamingii la masa, as face macar zece bucati
    2. se pot umple si cu altfel de umpluturi dulci (exemplu gem+nuca ) sau sarate (cu brinza sarata, sau cu amestec de sunca+brinza, sau altceva) ?

    Răspunde
  • Am facut aceasta reteta siau iesit exacte ca in poza.Pentru framantat si dospit am folosit masina de paine.Super reteta!

    Răspunde
  • arata minunat am sa le incerc si eu multu mesc de reteta…. 🙂

    Răspunde
  • Iulia draga ai un site culinar minunat. O diversitate de retete accesibile si pe intelesul tuturor. Pozele sunt deosebite. As avea o intrebare; la cite grade se pun parizienele?
    Cuptorul meu e electric si are temperatura maxima de 250 de grade. As dori, daca se paote, un raspuns urgent ca vreau sa fac aceste pariziene. Multumesc pentru raspuns
    Te pup. O zi placuta iti doresc.

    Răspunde
  • Vreau sa te felicit pentru retele minunate. Am facut si eu parizienele cu branza, au iesit delicioase. Si tot din retele tale am incercat si tiramisu si rulada aperitiv. Absolut minunatele atat ca gust cat si ca prezentare. Felicitari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu