Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Ingrediente:

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Pentru papanasi:
1kg 300g branza dulce de vaci
4 oua
6 linguri faina
4 linguri gris
4 linguri zahar
1 plic zahar vanilinat
Sare

Pentru pesmet:
3 linguri margarina Rama
8 linguri pesmet
6 linguri zahar tos

Smantana si gem de caise optional pentru servit

Mod de preparare:

Punem branza intr-un castron, adaugam un varf de lingurita de sare, ouale, zaharul si amestecam pana la omogenizare. Apoi adaugam faina, grisul si zaharul vanilinat si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena din care vom forma papanasii.

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Intr-o tigaie punem 3 linguri de margarina, o lasam la topit adaugam apoi pesmetul si-l lasam pe foc pana ia o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit il tragem de pe foc si adaugam zaharul tos si amestecam totul.

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Intr-o cratita punem apa, adaugam putina sare si punem cratita pe foc sa fiarba. Intre timp, incepem sa formam cu mana papanasii, pe care ii vom pune in cratita cu apa la fiert. Lasam papanasii la fiert, pana se ridica la suprafata.

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Scoatem papanasii din apa cu o paleta si ii dam prin pesmet, supa care ii putem servii atat calzi cat si reci – daca mai ajung pana atunci. Sunt foarte buni serviti si cu putina smantana si gem de caise alaturi.

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

Papanasi fierti din branza dulce de vaci

, , , , , ,
Articolul precedent
Galuste cu prune
Articolul următor
Soufflé de piersici si zmeura

Retete diverse

34 de comentarii. Leave new

  • Iulia reteta asta o face mama mea mereu, de zeci de ani. Sunt f buni, au un gust usor acrisor. Mama ii face usor aplatizati si apasa putin cu degetul in mijloc sa fie ca o adancitura si apoi continua cu fiertul s.a.m.d. Cand am timp poate ii fac si pun o poza ca sa vezi. Oricum, arata f bine si ai tai!

    Răspunde
  • Arata suuuper. trebuie asa incerc si eu.

    Răspunde
  • Multumesc Ina!Reteta asta, este reteta clasica de papanasi fierti, cred ca o stie toata lumea, oricum, ies niste papanasi deliciosi!Te pup!

    Răspunde
  • Multumesc Georgis, sa-i incerci sunt o minune de papanasi! Te mai astept in vizita!

    Răspunde
  • foarte fromos belea sa mai faceti

    Răspunde
  • Ador sa citesc… si prepar retelele gasite pe aici. Am reusit, cu greu, sa ma despart de colectia “practic in bucatarie” si alte revistute de felul asta, nu de alta, dar nu mai aveam loc in casa de ele si cum retetele nu erau ordonate dupa vreun criteriu care sa ma ajute sa gasesc ce caut, mai perdeam si o jumatate de zi rasfoind, sau chiar schimbam ideea… ajungeam sa gatesc altceva. Deci, va multumesc ca existati

    Răspunde
  • glazura, initial era pentru galustile cu prune, dar da la fel de bine si la papanasi

    Răspunde
  • Sunt deliciosi acesti papanasi, copilul meu ii adora de fiecare data cand ii pregatesc; pot sa va spun un mic secret?, am adaugat de curand scoartisoara in pesmetul care se pune pe aragaz… mmm nu pot sa va spun ce arome mi-au inundat bucataria, iar gustul papanasilor a devenit extraordinar; Darius al meu a fost absolut incantat, nu se mai satura… va recomand sa-ii incercati si asa 🙂

    Răspunde
  • Vlad, multgumesc!!

    Răspunde
  • Cristina, draga, ma bucura tare mult cuvintele tale frumoase, esti oricand binevenita pe site, ma bucur ca iti foloseste acest site si ca te inspira!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Vali, daca ai incercat si spui ca da bine, asa o fi!! Te mai astept in vizita, o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Ioana, sunt sigura ca scortisoara le da o aroma exceptionala, multumim pentru sfat!! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • 👿 😈 😈 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 😀 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

    Răspunde
  • Weel, sa inteleg ca iti place, sau nu reteta?

    Răspunde
  • Doamne, ador papanashii, am o reteta care am incercat-o de vreo 3 ori si nu imi iese deloc cum ar trebui, nu au nici un gust, cred ca era gresit ceva la ea! O sa incerc reteta ta, sper sa imi reuseasca! Arata fff apetisanti, mi-e o pofta!!!

    Răspunde
  • Eiia, papanasii sunt si preferatii mei, sper sa-ti fi reusit reteta si sa fi fost pe gustul tau!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Sunt deliciosi, nu se compara cu cei prajiti 😉
    eu am imbunatatit putin reteta, am adaugat in compozitia de papanasi esenta de vanilie si coaja de lamaie 🙂 au iesit mai buni decat prima data 🙂

    Răspunde
  • Este o reteta extraordinara, mai ales pentru copii!
    Eu in loc de pesmet folosesc gris – modul de preparare este identic cu ccel al pesmetului .
    😉

    Răspunde
  • papanasii tai arata foarte bine. O sa-i fac si eu chiar azi puiului meu. arata super!!! 🙄

    Răspunde
  • deci sunt minunati !!!!!!!!!! puiul meu a mancat pe rupte!!!! Felicitari !!!!!

    Răspunde
  • Acum am terminat de facut papanasii. Am urmarit reteta intocmai si mi-au iesit divini!!! :-bd :X Multumesc de reteta! >:D<

    Răspunde
  • Mihaela, este de retinut ideea ta cu vanilia si coaja de lamaie, cu siguranta si varianta asta are farmecul ei. 😉

    Răspunde
  • Ale, multumesc ca mi-ai impartasit si varianta ta. Pupici!

    Răspunde
  • Marilena, sper sa-ti fi reusit papanasi si sa fi fost pe gustul puiului tau. Pupici si te mai astept sa incerci si alte retete.

    Răspunde
  • Alice, cat ma bucur ca v-au placut papanasii. Felicitarile le meriti tu cu prisosinta pentru reusita retetei. Pupici si o seara frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc pentru reteta! Eu am impartit cantitatea la 2. Trebuie sa spun ca au iesit minunat, mai buni decat ii facea mama cand eram copil 😛 Yummy!

    Răspunde
  • acum ii fac….de abia astept sa-i gust ….
    =P~

    Răspunde
  • gata. am pregatit jumatate de portie… si nu mai am nici un papanas… super buni. eu am rumenit pesmetul in unt ca nu am avut margarina si ne-am lins degetele. o reteta gustoasa si sanatoasa! felicitari si… multumiri!

    Răspunde
  • am urmat reteta exact si au iesit super buni =P~ :-bd :X

    Răspunde
  • sunt un deliciu :-bd

    Răspunde
  • hmmmm ce bine arata!!! :X :X :X astept faina si pesmetul ca sa pot incepe reteta de papanasi :X sunt sigura ca o sa iasa excelenti 😉

    Răspunde
  • o sa-i incerc chiar acum :X :X

    Răspunde
  • voi incerca reteta, veti auzi cat de buni sunt.

    Răspunde
  • Bacila Victoria
    30 mai 2015 21:03

    Multumesc pt. rezeteta de Papanasi, am incercat si au iesit f. foarte buni.

    Răspunde

Lasă un răspuns la Georgis Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu