Panini al mascarpone

Panini al mascarpone

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Ingrediente:

Panini con mascarpone

Pentru aluat:
650g faina
250g mascarpone
25g zahar tos
1 pliculet si fumatate drojdie uscata
300ml lapte caldut
½ lingurita sare
50g unt topit

Pentru uns:
1 ou
30-50ml lapte

Mac sau susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Aluatul l-am pus la framantat si dospit in masina de facut paine, pentru ca este mult mai simplu. Am pus in cuva ingredientele pentru aluat in urmatoarea ordine: laptele incalzit putin (nu fierbinte), untul topit in prealabil(eu l-am topit in cuptorul cu microunde), zaharul tos, branza mascarpone, drojdie uscata, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit aproximativ 1ora si jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, puteti foarte bine sa framantati aluatul si cu mana. Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in mijlocul ei si adaugati, drojdia, zaharul tos, branza mascarpone, untul topit, laptele caldut si un praf de sare, dupa care framantati bine timp de 20-30 de minute, apoi lasati aluatul la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un servet curat, la loc caldut.

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Dupa ce aluatul a dospit, infainam usor suprafata de lucru si rasturnam aluatul din cuva.

Panini con mascarpone

Il intindem cu palma intr-un dreptunghi, apoi il rulam.

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Din ruloul obtinut taiem cu un cutit rondele de aproximativ 40g fiecare. Mie mi-au rezultat 30 bucati.

Panini con mascarpone

Luam fiecare rondea in parte si formam din ea o bila.

Panini con mascarpone

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu o pensula inmuiata in lapte si le lasam la dospit 30 de minute.

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Dupa 30 de minute, ungem chiflele cu ou (pe care l-am batut, in prealabil), presaram deasupra lor susan sau mac si le introducem in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Panini con mascarpone

Dupa ce chiflele s-au copt, le scoatem din cuptor si le putem servi atat calde cat si reci, simple sau putem sa le transformam in mini sandwich-uri. Sunt minunate servite si langa o cana de lapte sau unse cu gem. Pofta buna!!

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

Panini con mascarpone

,
Articolul precedent
Pizzette în foiţe

Retete diverse

8 comentarii. Leave new

faine painicile tale ! mi-ar fi placut sa vad si sectiune.sunt pufoase si par necojoase.cum sunt a doua zi ?

Răspunde

Pansy, imi cer scuze pentru ca iti raspund atat de tarziu, eu am pastrat painicile intr-o punguta de plastic si au ramas moi, eu sunt incantata de ele, le-am mancat unse cu unt si gem langa o canita de ceai, sau simple. Puppp!

Răspunde

foarte bune!!! le-am facut de Craciun si au iesit delicioase!!!!

Răspunde

Super-super!
Am impartit si eu ruloul in 30 buc si a trebuit sa le pun in doua tavi, pe care le-am pus impreuna la cuptor. Daca fac cantitate dubla, pot sa le coc in tava de chec?
Multumesc!

Răspunde

Rox, ma bucur ca ti-au placut!!! Te mai astept sa incerci si alte retete de pe site!! 😉

Răspunde

Denissa, poti sa le coci in ce doresti tu, eu le-am copt in tava cea mai mare sa mearga mai repede treaba si sa nu astept atata dupa ele la copt. Spor!! 😉

Răspunde

As vrea sa stiu ce model de masina de facut paine aveti, daca puteti sa-mi spuneti.
Multumesc

Răspunde

Au iesit de vis! Nu am avut unt si am pus ulei de māsline. Nu am avut nici ou asa cā le-am uns cu zeama din cutia cu mascarpone si am presarat sare roza de himalaya. Multumiri!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu