Panacota

Panacota

Panacota

Panacota

Ingrediente:

Panacota

Pentru crema
600 ml smantana dulce
2 pliculete zahar vanilinat Dr. Qetker
1 plic si jumatate gelatina Dr. Qetker
300g zahar pudra (de adaugat in crema)
400g zmeura
200g zahar tos (de adaugat in zmeura)

Pentru piure
300g capsuni
150g zmeura
200g zahar pudra
Suc de lamaie (dupa preferinte)

Mod de preparare:

Crema:
Spalam zmeura, o scurgem, o punem intr-un bol si adaugam peste ea 200g zahar tos. Lasam jumatate de ora pentru a se topii zaharul si pentru a lasa sirop.

Panacota

Intr-un castronel punem 100 ml apa si adaugam plicul de gelatina pentru a se inmuia.

Panacota

Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam pliiculetele de zahar vanilinat, zaharul pudra si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza). Lasam crema obtinuta putin la racit, eventual pentru a grabi procesul de racire punem cratita in care am preparat-o cu fundul in chiuveta si lasam apa rece sa curga pe langa cratita – avem grija sa nu intre apa in compozitie.

Panacota

Panacota

Intre timp trecem interorul formelor in care dorim sa punem crema pe sub un jet de apa, punem in fiecare forma cate 1-2 linguri din zmeura cu zahar pe care am pregatit-o in prealabil, peste care adaugam cu polonicul crema preparata si racita mai inainte. Dam totul la frigider pentru minim 5 ore, ideal ar fi sa fie servite a doua zi.

Panacota

Panacota

Panacota

Piureul:
Intr-un bol punem zmeura si capsunile, adaugam 2 linguri de zeama de lamaie(nu este obligatoriu), zaharul si mixam cu blenderul vertical pana obtinem un piure.

Panacota

Panacota

Panacota

Panacota

Panacota

La servire, vom pune intr-o farfurie un polonic de piure de zmeura si capsuni, 4 linguri de smantana dulce – din care am preparat si crema, iar peste acestea vom rasturna panacota din recipientul in care am pus-o. La fel de bine se poate servi insa si direct din micutele recipiente in care le-am pus.

Panacota

Panacota

Panacota

Panacota

, , , ,
Articolul precedent
Mousse cu piersici si capsuni
Articolul următor
Pancakes (clatite americane)

Retete diverse

8 comentarii. Leave new

  • Buna!

    Vizitez periodic blogul tau pentru ca reprezinta o reala sursa de inspiratie si, in plus fata de alte bloguri culinare este extrem de aerisit si de bine organizat.
    Felicitari pentru munca depusa si asa avea si eu o intrebare…De unde ai acele forme din ceramica? Sunt termorezistente? Caut de foarte multa vreme si nu gasesc sub nicio forma.
    Multumesc, o zi placuta in continuare si sa ai spor in continuare!

    Răspunde
  • Draga Poliana, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place sa ma vizitezi pe site.
    Formele pe care le vezi in foto le-am cumparat din Galeriile Real, mai exact din magazinul Eurocity – orice produs la 3.99 lei, cred ca orice filiala Real are un magazin Eurocity. Mai nou am vazut si prin Metro ceva asemanator, mai poti comanda si de pe Amazon, de pe internet… si da, formele sunt termorezistente. Sper sa reusesti sa-ti achizitionezi si tu astfel de forme daca iti plac atat de mult!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia, vroiam sa te felicit din suflet pentru talentul de care dai dovada atat gastronomic, cat si artistic, privind modul in care faci poze. Si eu si mama ne tot minunam cand intram pe blog-ul tau ce retete ingenioase ai mai facut si cata rabdare poti sa ai cu tot.. Din partea noastra, jos palaria, esti o artista! Mult succes in continuare la bucatarit si ca o parere individuala, acesta e cel mai reusit blog culinar. Pupici

    Răspunde
  • felicitari! ai cele mai apetisante retete si esti o adevarata inspiratie pentru incepatoarele ca mine! Nu exista reteta la care sa nu salivez de pofta! Tine-o tot asa! O seara buna! ;;)

    Răspunde
  • eu am acasa o carte plina cu retete scrise de mine, dar acest site le intrece pe toate. :X :-bd 😀 <:-P

    Răspunde
  • e gustoasa reteta :X

    Răspunde
  • Wow! Deja am citit cateva retele si inght in sec! Toate retetele de la desert la ciorbe si alte preparte sunt usoare! Deserturile sunt prefereatele mele si panacota nu stiam sincer ca se face asa usor <3

    Răspunde
  • Nu am incercat niciodata aceasta reteta, desi sunt un impatimit al artei culinare. Pare destul de delicioasa si deja mi-a lasat apa in gura. Cu siguranta abia astept sa o incerc! Felicitari!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu