Pâine împletită, de casă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Ingrediente:
Paine impletita
500g faina
1 pliculet drojdie uscata
240ml lapte caldut
50ml unt topit
1 lingura sare
1 lingurita zahar tos

1 galbenus si 30ml apa pentru uns painica
Susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare:
Aluatul pentru paine eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: lapte caldut, untul topit in cuptorul cu microunde (insa lasati-l sa ajunga la o temperatura rezonabila, nu il puneti fierbinte), pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 2 ore.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, untul topit, laptele caldut si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 2 ore, la loc caldut.
Paine impletita
Dupa 2 ore aluatul crescut frumos, il rasturnam pe suprafata de lucru si il impartim in trei bile egale.
Paine impletita
Paine impletita
Fiecare bila in parte o intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care mai apoi o rulam pe lung.
Paine impletita
Paine impletita
Cu toate cele 3 bile de aluat procedam la fel, in final rezultand 3 rulouri.
Paine impletita
Aceste 3 rulouri, incepem sa le impletim, le unim la un capat, astfel incat capatul ruloului din mijloc sa vina deasupra celorlalte 2 rulouri (ca in foto de mai jos).
Paine impletita
Dupa ce unim rulourile la un capat, impletim, cat de strans putem, pana la capat. Capetii impletiturii incercam sa ii strangem usor si sa ii bagam dedesubt.
Paine impletita
Paine impletita
Painica impletiita o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la dospit acoperita cu un prosopel, intr-un loc caldut.
Paine impletita
Dupa 1 ora, painica a crescut foarte frumos.
Paine impletita
Paine impletita
Intre timp, intr-un castronel punem un galbenus crud si 30 ml apa, le batem cu un tel micut sau cu o furculita.
Paine impletita
Paine impletita
Cu aceasta compozitie rezultata vom unge painica dospita, inainte de a o introduce in cuptor.
Paine impletita
Presaram deasupra susan, putem presara si mac sau seminte de in, floarea soarelui, dupa care introducem painica in cuptorul preincalzit si o coacem timp de 30 minute, pana se rumeneste frumos.
Paine impletita
Paine impletita
Dupa ce scoatem painea din cuptor, o lasam in tava 5 minute, dupa care o scoatem pe un grilaj sau pe un tocator si o lasam la racit. Este o paine de casa delicioasa.
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita
Paine impletita

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete, referitor la painea de casa