Ingrediente:
175g zahar tos
115g unt
3 banane
2oua
290g faina
1 pliculet praf de copt
20g miez nuca macinat
1 pliculet zahar vanilinat
1 esenta de rom
Mod de preparare:
Decojim bananele.
Taiem bananele in bucati mai mari intr-un castron.
Cu ajutorul unui blender vertical pasam bananele pana obtinem un piure.
Intr-un castron punem untul (care ar fi bines a fie la temperatura camerei), adaugam zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat si mixam pana la omogenizare.
Peste compozitia obtinuta adaugam ouale, esenta de rom si mixam din nou pana se incorporeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam piureul de banana si miezul de nuca macinat si mixam din nou pana incorporam.
La finam adaugam faina si praful de copt, mixam si compozitia pentru painica cu banana este gata.
Ungem o tava de chec cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia obtinuta in tava, o introducem in cuptorul preincalzit si o coacem la foc mic spre mediu 1 ora.
Dupa 1 ora scoatem painica din cuptor, o lasam la racit 10 minute in tava, dupa care o scoatem pe un fund de lemn. O putem pastra acoperita cu un prosopel, sau intr-o punguta (dar doar dupa ce s-a racit complet pentru a nu transpira in punga.).
Este o painica delicioasa pe care o puteti servi simpla sau alaturi de o cafeluta sau un ceai.