Ouă umplute cu ciuperci

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Ingrediente:
Oua umplute cu ciuperci
12 oua

Pentru umplutura:
340g ciuperci la borcan
Sare si piper, dupa gust
1 lingura cu varf de smantana
1 lingura cu varf branza Almete
Galbenusurile fierte de la ouale pentru umplut
150g cascaval
1-2 linguri de maioneza (dupa gustul fiecaruia)

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita de mustar
Sare, dupa gust
Ulei

Mod de preparare:
Dam cascavalul pe razatoarea mica.
Oua umplute cu ciuperci
Scoatem ciupercile din borcan le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Oua umplute cu ciuperci
Tocam ciupercile foarte marunt, eu le-am tocat in robotul de bucatarie, apoi le mai lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le puteti strange bine in pumn pentru a se scurge surplusul de apa.
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou crud si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert, pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Oua umplute cu ciuperci
Luam ouale rand pe rand si le taiem in doua, pe lung, cu cutitul ondulat de taiat branzeturi.
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Scoatem cu grija galbenusul din fiecare jumatate de ou.
Oua umplute cu ciuperci
Punem intr-un bol galbenusurile scoase din ouale fierte si le pisam foarte bine cu o furculita.
Oua umplute cu ciuperci
Intr-un castron punem ciupercutele maruntite sis curse, adaugam smantana si branza almete, punem deasupra si cascavalul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Adaugam peste compozitia obtinuta 1-2 linguri de maioneza, galbenusurile fierte si maruntite si amestecam din nou pana la omogenizare.
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Dupa ce am obtinut umplutura, luam cate o jumatate de ou, o umplem cu umplutura rezultata mai sus, sprituim deasupra maioneza si eventual putem pune in varf un firicel de marar sau patrunjel. Ouale umplute sunt gata de servit. Pofta buna!
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci
Oua umplute cu ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ciuperci, maioneza, ou umplut, preparare maioneza ou