Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Ingrediente:

Oua umplute cu ciuperci

12 oua

Pentru umplutura:
340g ciuperci la borcan
Sare si piper dupa gust
1 lingura cu varf de smantana
1 lingura cu varf branza Almete
Galbenusurile fierte de la ouale pentru umplut
150g cascaval
1-2 linguri de maioneza (dupa gustul fiecaruia)

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita de mustar
Sare, dupa gust
Ulei

Mod de preparare:
Dam cascavalul pe razatoarea mica.

Oua umplute cu ciuperci

Scoatem ciupercile din borcan le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Oua umplute cu ciuperci

Tocam ciupercile foarte marunt, eu le-am tocat in robotul de bucatarie, apoi le mai lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le puteti strange bine in pumn pentru a se scurge surplusul de apa.

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou crud si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert, pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.

Oua umplute cu ciuperci

Luam ouale rand pe rand si le taiem in doua, pe lung, cu cutitul ondulat de taiat branzeturi.

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Scoatem cu grija galbenusul din fiecare jumatate de ou.

Oua umplute cu ciuperci

Punem intr-un bol galbenusurile scoase din ouale fierte si le pisam foarte bine cu o furculita.

Oua umplute cu ciuperci

Intr-un castron punem ciupercutele maruntite sis curse, adaugam smantana si branza almete, punem deasupra si cascavalul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Adaugam peste compozitia obtinuta 1-2 linguri de maioneza, galbenusurile fierte si maruntite si amestecam din nou pana la omogenizare.

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Dupa ce am obtinut umplutura, luam cate o jumatate de ou, o umplem cu umplutura rezultata mai sus, sprituim deasupra maioneza si eventual putem pune in varf un firicel de marar sau patrunjel. Ouale umplute sunt gata de servit. Pofta buna!

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

, , , ,
Articolul precedent
Ardei umpluti cu branza
Articolul următor
Placinta cu dovlecei si sunculita

Retete diverse

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu